Profile cover photo
Profile photo
bunga kikin
236 followers -
Hidup hanya satu pinjaman Bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan
Hidup hanya satu pinjaman Bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan

236 followers
About
Posts

Post has attachment
Berakhirnya sebuah perjalanan, Al- Fatihah untuk Mak cik aku Arbayah Bt Zakaria
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.... Apa khabar kawan-kawan semua? harap semuanya sihat-sihat belaka. Agak lama tak mengarang, sejak zaman teknologi semakin canggih ni, lebih banyak abis masa kat we chat, twitter, fb dan social media yg lain...huhuhu Haiss...
Add a comment...

Post has attachment
Zaman kanak-kanak Part 1
A ssalammualaikum...Salam Jumaat Allahumma salli  ` ala  muhammadin wa'ali muhammad Aku akui sejak berumahtangga ni, mmg sukar nak luangkan masa terluang untuk mengupdate blog aku ni..nak kata sibuk sangat tak delah...cuma masa tu dah tak macam bujang dulu....
Add a comment...

Post has attachment
Zaman Kanak-kanak Part 1
Assalammualaikum...Salam Jumaat Allahumma salli  ` ala  muhammadin wa'ali muhammad Aku akui sejak berumahtangga ni, mmg sukar nak luangkan masa terluang untuk mengupdate blog aku ni..nak kata sibuk sangat tak delah...cuma masa tu dah tak macam bujang dulu.....
Add a comment...

Post has attachment
Antara yang paling aku tak suka
Sebenarnya before ni aku ni tulis pasal #throwback zaman kecik mengecik aku...hahaha Tapi dan-dan sambil nak tunggu boss datang chair meeting ni, aku rasa membuak keinginan aku nak tulis pasal ni.. Hari ni aku nak listkan antara apa yang aku tak suka buat.....
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Resepi Donut simple ala kikin
Assalammualaikum.... Cuti raya haji lepas, tetiba mood rasa rajin yang amat...so dalam kepala ni merancang untuk buat donut....percubaan kali pertama buat donut dengan hidayah, hasilnya masa baru goreng...lembut..tapi bila sejuk, balik dinding pun dinding b...
Add a comment...

Post has attachment
Hijrah ke jalan Allah
Assalammualaikum.. Hijrah? Apa yang dikatakan dengan hijrah? ok jom kite sama-sama tahu apa itu penghijrahan. Hijrah bermaksud perpindahan
dengan tujuan untuk menegakkan kalimah ALLAH , seperti yang berlaku pada
zaman Rasulluah s.a.w. iaitu perpindahan da...
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mereka yang beruntung menjadi tetamu Allah
Assalammualaikum.. Tak lama lagi nak masuk bulan Zulhijjah, bermakna nak dekat Raya Haji dan ramai orang akan pergi menunaikan haji....beruntung bagi mereka-mereka yang telah menjadi pilihan Allah untuk sampai di tanah suci...bukan semua org beruntung menja...
Add a comment...

Post has attachment
Harga makanan yang melampau!
Assalammualaikum...... Hari ni saya nk share satu pengalaman saya makan tengahari berharga RM120. Agak2 makan tengahari untuk 3 org harga mcm ni bagi korang mahal tak? Lauk kami sayur, telur goreng, ikan goreng & asam pedas. Dahlah masa tu kami kelaparan sa...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded