Profile

Cover photo
nurul Iman
Lives in Malaysia
6 followers|42,562 views
AboutPostsPhotosReviews

Stream

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Akhlak Rasulullah
Saya bertanya kepada guru saya seorang alim mengenai 13 orang bercerai dalam seminggu ini. Mereka minta nasihat saya..saya minta nasihat alim ini kenapa jadi begini...saya sangat sedih.... Jawabnya ramai orang baik..tapi tidak pandai menzahirkan kebaikannya...
 ·  Translate
Saya bertanya kepada guru saya seorang alim mengenai 13 orang bercerai dalam seminggu ini. Mereka minta nasihat saya..saya minta nasihat alim ini kenapa jadi begini...saya sangat sedih.... Jawabnya ramai orang baik..tapi tidak pandai menzahirkan kebaikannya..ramai orang saling mencintai tapi ...
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
40 Pesanan
01. Menahan diri daripada tidur diantara waktu fajar dan ishraq, asar dan maghrib, maghrib dan isya. --------------------------- 02. Menghindarkan diri mendekati orang yang mempunyai bau yang kurang menyenangkan. --------------------------- 03. Jangan tidur...
 ·  Translate
Menahan diri daripada tidur diantara waktu fajar dan ishraq, asar dan maghrib, maghrib dan isya. --------------------------- 02. Menghindarkan diri mendekati orang yang mempunyai bau yang kurang menyenangkan. --------------------------- 03. Jangan tidur diantara manusia yang berkata buruk ...
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Siapakah Mereka??
Siapakah orang yang sibuk?.. Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s Siapakah orang yang manis senyumanya?..Orang yang mempunyai senyuman yang manis ad...
 ·  Translate
Siapakah orang yang sibuk?.. Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s. Siapakah orang yang manis senyumanya?..Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu ...
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Lament
LIRIK LAGU LAMENT – DEVOTEES Lirik Lagu  |  January 5, 2012  |  Devotees  |  No Comments You You like to live Like to believe Essence of life is fun Want Want to pretend The life that you live Has no guiding hands and you Jumped into the monies And never lo...
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Memori Lagu Kami
Tuhan dulu pernah aku menagih simpati Kepada manusia yang alpa jua buta Lalu terheretlah aku dilorong gelisah Luka hati yang berdarah kini jadi parah Semalam sudah sampai kepenghujungnya Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu Tak ingin lagi kuulangi kemba...
 ·  Translate
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Tinggalkan Yang Baik Untuk Mendapat Yang Lebih Baik
     Dalam melangkah
menuju cita-cita, kadang-kala terpaksa membuat keputusan yang sangat berat demi
menggapai cita-cita tertinggi. Menahan air mata bukanlah beerti hati tidak
sedih dan terluka bahkn ianya ibarat sembilu yang menusuk hati. Ingin sekali
mele...
 ·  Translate
Dalam melangkah menuju cita-cita, kadang-kala terpaksa membuat keputusan yang sangat berat demi menggapai cita-cita tertinggi. Menahan air mata bukanlah beerti hati tidak sedih dan terluka bahkn ianya ibarat sembilu yang menusuk hati. Ingin sekali melepaskan perasaan ini.
1
Add a comment...
Have her in circles
6 people
nur iman's profile photo
Laila Rosli's profile photo
Farahim Rozlan's profile photo
PeArLeScEnT bLoOm's profile photo

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Flight Adik & Gundah Yang Terjawab
Alhamdulillah... masih berkesempatan lagi untuk mengupdate blog.. baru-baru ni sa pergi hantar adik kat airport.. perjalanan dari kuantan ke putrajaya makan masa lebih kurang 4 jam.. tak sangka adik da nak pergi.. hehe.. kalau dia kat umah, ade je la yang t...
 ·  Translate
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Teka-Teki Islamic
Alhamdulillah.. sempat lagi sa menulis untuk hari ni.. hehe.. sekarang sa nak bg teka teki tau.. klu blh.. jawab la.. Slalu org bg teka teki duniawi, cuba jwb teka teki islam ni: 1. Ada seseorang menemukan bangkai di jalan, kemudian dia makan sampai kenyang...
 ·  Translate
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Kawin Awal @ Lambat??
Buat anak dara atau sesiapa yg ada ank dara yg dihormati~~ Just sharing. ''oh, sebenarnya saya mahu share sesuatu dari lecturer yang saya hormati. dalam kelas tadi, ada seorang sahabat bertanya, 'doktor rasa sesuai tak kahwin muda masa tengah belajar?' jawa...
 ·  Translate
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Mencari Teman?
     Alhamdulillah. Masih
lagi berkesempatan untuk menulis dan masih di berikan nyawa untuk mengharungi
hidup. Hari-hari yang di lalui pasti sukar. Akan tetapi Islam telah meletakkan
panduan buat umatnya. Hari ini topic yang nak di utarakan berkisar tentang...
 ·  Translate
Alhamdulillah. Masih lagi berkesempatan untuk menulis dan masih di berikan nyawa untuk mengharungi hidup. Hari-hari yang di lalui pasti sukar. Akan tetapi Islam telah meletakkan panduan buat umatnya. Hari ini topic yang nak di utarakan berkisar tentang teman atau kawan.
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
Bilalova Tuga Za Resulom
"Ya, Resule, naš imame, gdje si da nas vidiš ti?! Otkad s ovog sv'jeta ode, Bilal ezan ne uči!" "Kad ustanem da ezanim, žal duboki svlada me! Bez Resula ovaj sv'jet mi kao bezdan taman je!" Ya, Resulallah, ya, Habiballah! Ya, Resul, ya, Habib, ya, Nebijalla...
 ·  Translate
"Ya, Resule, naš imame, gdje si da nas vidiš ti?! Otkad s ovog sv'jeta ode, Bilal ezan ne uči!" "Kad ustanem da ezanim, žal duboki svlada me! Bez Resula ovaj sv'jet mi kao bezdan taman je!" Ya, Resulallah, ya, Habiballah! Ya, Resul, ya, Habib, ya, Nebijallah!
1
Add a comment...

nurul Iman

Shared publicly  - 
 
nuriman414 has shared an animated gif from Photobucket. Click to play
1
Add a comment...
People
Have her in circles
6 people
nur iman's profile photo
Laila Rosli's profile photo
Farahim Rozlan's profile photo
PeArLeScEnT bLoOm's profile photo
Basic Information
Gender
Female
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Apps with Google+ Sign-in
  • Tarbawi