Profile cover photo
Profile photo
Fractal Art
243 followers -
Πολιτισμικό πολυ-περιοδικό. Eπιστήμες και τέχνες, αλληλεπιδρούν, καθορίζουν και ετεροκαθορίζονται, μεταμορφώνονται το ένα στο άλλο, γίνονται άλλο..
Πολιτισμικό πολυ-περιοδικό. Eπιστήμες και τέχνες, αλληλεπιδρούν, καθορίζουν και ετεροκαθορίζονται, μεταμορφώνονται το ένα στο άλλο, γίνονται άλλο..

243 followers
About
Fractal's posts

Post has attachment
#FRACT_ALL __Ένα ποίημα: «Κι έφυγες»
Της Ελένης Τριβέλλα
http://fractalart.gr/ki-efyges/

Post has attachment
#FRACT_ALL ___Ποίηση: «Ένα βράδυ τ’ Αυγούστου» / «Από αύριο»
Της Μαρίας Θεοχάρη
http://fractalart.gr/maria-theoxari-2-poems/

Post has attachment
#FRACT_ALL ___Ποίηση: «Τράπεζα δύσβατων πρέπει» / «Σαν σήμερα περίπου πέθανε»
Της Μαίρης Πέστροβα
http://fractalart.gr/san-simera-peripou-pethane/

Post has attachment
Πρόκειται για ποίηση, ίσως και ευτυχώς, όχι εντυπωσιακή, αλλά ατόφια, αληθινή, έχει μια εσωτερικότητα, είναι ποίηση ψυχής και καρδιάς και είναι καταχωρισμένη σε τέσσερεις ενότητες, εποχές: ήτοι Εποχή πρώτη: μετόπωρον, Εποχή δεύτερη χειμών, Εποχή τρίτη έαρ, Εποχή τέταρτη θέρος
__________________
Γράφει η Ελένη Χωρεάνθη
#book #review #diavazo #vivlio Εκδόσεις Γαβριηλίδης
http://fractalart.gr/stin-pithanotita-stirizetai-i-agapi/

Post has attachment
«Ο #Καζαντζάκης ήταν πολυσυλλεκτικός. Από όπου περνούσε, έπαιρνε κάτι, το οποίο στη συνέχεια ενέτασσε στα γραπτά του δημιουργώντας σύγχυση στον αναγνώστη, ο οποίος αναρωτιόταν αν ο συγγραφέας ήταν ένας ή πολλο... Μεγάλο μέρος της υστεροφημίας του οφείλεται στο γεγονός ότι καθένας κρατάει από τον Καζαντζάκη αυτό που θέλει ή αυτό που τον βολεύει.»
....................η ανάδυση μιας ξεχωριστής προσωπικότητας μέσα από συσχετισμούς παλιούς και νεότερους, με τρόπο μοναδικό.
____________________
Γράφει η Κούλα Αδαλόγλου
#book #review #diavazo #vivlio Εκδόσεις Καστανιώτη
http://fractalart.gr/to-hameno-nobel/

Post has attachment
Δείτε οπωσδήποτε αυτήν τη σπουδαία ταινία. Έχει ένα συναρπαστικό, πραγματικά αριστουργηματικό σενάριο, και μάλιστα γραμμένο από τον ίδιο τον σκηνοθέτη. Μέσα από την προσωπική ιστορία της Κλάρα ουσιαστικά έχουμε μία ματιά πάνω στην ιστορία της Βραζιλίας των τελευταίων δεκαετιών.
____________________
Γράφει ο Δημήτρης Κιαχίδης
#cinema #film #movie #review
http://fractalart.gr/aquarius/

Post has attachment
Η #Αλκυόνη_Παπαδάκη στέλνει ουσιαστικά ένα ηχηρό μήνυμα μέσα απ’ αυτό το βιβλίο, φωνάζει «Ζήστε, μην αφήνετε τη μέρα να κυλά έτσι, αφουγκραστείτε τον παφλασμό της θάλασσας της ψυχής σας». Όλοι μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας μοναδική, να αφήσουμε τα χνάρια μας στην αμμουδιά του χρόνου, το σημάδι μας αγαπώντας της ζωή.
______________________________
Γράφει η Βιολέττα – Ειρήνη Κουτσομπού
#book #review #diavazo #vivlio
http://fractalart.gr/mia-ateleioti-fygi/

Post has attachment
Σ’ αυτό το μικρό αφήγημα, το επινοημένο καβαφικό απομνημόνευμα, αρκούν οι λίγες σελίδες για να περάσει μπροστά από τα μάτια μας ο #Κωνσταντίνος-Καβάφης, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι αληθινά. Στην ατμόσφαιρα μέσα της αγαπημένης Πόλης, με όλα όσα τον καθόρισαν κατόπιν και τον διαμόρφωσαν σαν τον πιο χαμηλόφωνο ερωτικό ποιητή.
_____________________
Γράφει η Διώνη Δημητριάδου
#book #review #diavazo #vivlio Εκδόσεις Άγρα
http://fractalart.gr/skirtima-erwtikon/

Post has attachment

Post has attachment
Το όλον είναι ένα πανδαιμόνιο έμπνευσης. Το ύφος ευημερεί και απλώνεται με διαφορετικούς τροπισμούς (άλλοτε έχουμε να κάνουμε με αστυνομική πλοκή, άλλοτε με νουάρ, κι άλλοτε με αισθηματική επωδό), η πλοκή αφήνει πίσω της πολλαπλά συναισθηματικά εναύσματα. Το φινάλε του είναι πρότυπο για το πώς διαχειρίζεται ο επιδέξιος συγγραφέας την αμετάβλητη απώλεια δίχως να ξεπέφτει σε ευκολίες.
____________________
Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος
#book #review #diavazo #vivlio Εκδόσεις Πόλις
http://fractalart.gr/nyxterines-ikesies/
Wait while more posts are being loaded