Profile cover photo
Profile photo
Ajuntament de Premià de Mar
35 followers
35 followers
About
Posts

Post has attachment
L'Ajuntament signa dos convenis amb la FAGEM i la PIMEC per potenciar el comerç i l'ocupació

Aquesta tarda ha tingut lloc a l'Ajuntament de Premià de Mar l'acte de signatura conjunta de dos convenis de col·laboració entre el consistori i les entitats Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), i PIMEComerç Maresme i Barcelonès Nord. En tots dos casos, l'objecte del conveni és el de potenciar el compromís per l'ocupació i el comerç i el desenvolupament econòmic de Premià de Mar.

En concret, el conveni signat amb la FAGEM busca la cooperació estable entre l'Ajuntament i l'entitat en polítiques de promoció econòmica i ocupació, i promoció del municipi, treballant en aspectes com l'educació i la formació, la mobilitat, el medi ambient i la responsabilitat social. A partir del conveni, les parts es comprometen a afavorir les pràctiques d'alumnes de l'FP de Premià de Mar entre les empreses vinculades a la FAGEM, o a col·laborar  amb la Borsa de Treball de l’Ajuntament, per afavorir la inserció laboral de les persones demandants d'ocupació del municipi, fent difusió d'aquest servei entre les empreses associades i col·laborant en la prospecció de les necessitats del teixit empresarial del municipi i el seu entorn.

Per la seva part, a partir del conveni signat per l'Ajuntament amb PIMEComerç Maresme i Barcelonès Nord s'estableix un sistema de col·laboració amb la intenció de contribuir al desenvolupament econòmic i estratègic de Premià de Mar, procurant augmentar la competitivitat de les empreses en l'àmbit del comerç urbà de proximitat. Mitjançant el conveni, l'Ajuntament es compromet a difondre entre les empreses i ciutadans del municipi les funcions i activitats de la PIMEC, mentre que aquesta agafa el compromís d'emprendre accions en els àmbits de la professionalització en l'àmbit del comerç, la integració de col·lectius empresarials nouvinguts, la promoció de l'associacionisme i el desenvolupament de jornades formatives acordades amb l’Ajuntament dirigides al comerç de Premià de Mar.

A l’acte de signatura han assistit, per part de l’Ajuntament, l’Alcalde Miquel Àngel Méndez i el Regidor de Promoció Econòmica David Gutiérrez, per part de la FAGEM, la seva presidenta Roser Moré i per part de PIMEComerç Maresme i Barcelonès Nord, el seu president Carles Gironès.
Add a comment...

Post has attachment
26 d´octubre: Presentació de la campanya de sensibilització sobre  “ La fam i la pobresa”.

Uneix-te a la seva lluita.

Data: 26 d’octubre de 2018
Lloc: Centre Cívic
Hora: de 19 a 21 h

19.00h | L’entitat PROIDE obrirà l’acte donant la benvinguda als assistents

Presentació de la campanya curs 2018-2019 “ La fam i la pobresa”. Uneix-te a la seva lluita.
Visualització d’un vídeo relacionat amb la campanya (5’)

19.20h | Presentació per part de la regidora de Cooperació al ponent.

19.25h | Xerrada + Col·loqui  

Ponent: Gustavo Duc, expert amb temes de fam i pobresa.

20.10h | Representant de l’entitat Cooperació Activa.  

Explicació breu dels projectes que s’estan treballant per part de les entitats: PROIDE, SAMPREM, COOPERACIÓ ACTIVA,TAIBATOU

20.30h | Representació musical  (peces africanes) per part de l’Escola Municipal de Música

20.45h | Tancament de l’acte per part de l’entitat SAMPREM

Petit refrigeri amenitzat per l’Escola Municipal de Música. 
Add a comment...

Post has attachment
Obertes les preinscripcions per a la Universitat de l’Experiència

Des d'avui i fins divendres, 21 de setembre, està obert el període de preinscripcions per assistir a les sessions de l'entitat A12 Estudis i Recerca Interuniversitària, la Universitat de l'Experiència, de la Universitat Ramon Llull (Blanquerna-URL) que començaran el 15 d'octubre a la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras.

L'únic requisit per a accedir a aquests estudis és ser major d'edat. Les preinscripcions s'han de fer a la mateixa Biblioteca i l'ordre en què es duguin a terme serà el mateix amb què s'assignaran les places, que són limitades. L'import total de la quota és de 50 € (40 € de quota + 10 € d'inscripció) per a tot el curs.

Les sessions es faran els dilluns, inicialment de forma quinzenal, de 18.30 a 20.15 h. La primera de les xerrades, el 15 d'octubre, es titula "Klimt, Sezession i la Viena de final de segle" i anirà a càrrec de la historiadora de l'art Muntsa Lamúa. Pel que fa a la resta del primer trimestre del curs, fins a final d'any seguiran, el 29 d'octubre, "La mediació com a eina de millora de les relacions humanes i socials" amb el psicòleg i mediador Javier Wilhelm Wainsztein, "Raimon Panikkar, filòsof de la trobada entre cultures", el 12 de novembre amb el filòsof i escriptor Jordi Pigem, "La reina Marie-Antoinette, a Versalles: Una història en revisió" amb la filòloga Verónica Vives el 26 de novembre, i "Salut, felicitat i ment" el 10 de desembre a càrrec del doctor en medicina Manuel Sans. Les sessions es reprendran el gener de 2019 fins a final de curs el mes de juny.

Ahir es va fer a la Biblioteca la segona sessió de presentació dels cursos després de la que va protagonitzar el juny la política i filòloga Eulàlia Vintró. L'acte d'ahir, que va comptar amb unes paraules de salutació de l'alcalde Miquel Àngel Méndez, va anar a càrrec del musicòleg Joan Vives, que va glossar la figura d'Antoni Vivaldi en una conferència titulada "Antonio Vivaldi, el gran retratista musical de la natura".
Add a comment...

Post has attachment
Formulari d'Inscripció:  Vull vendre per Internet, però, per on començo?

Pautes per començar en el món de l'e-commerce.

Dades del/la Sol•licitant: Nom: Cognoms NIF/NIE: Adreça: Empresa: Telèfon de contacte: Correu electrònic: Privacitat

He llegit i accepto la política de privacitat
Add a comment...

Post has attachment
Anunci aprov.def. Relació de béns i drets afectats per l´ocupació directa

de terrenys qualificats com a sistema viari situats dins de l´àmbit del Pla parcial núm. 1
Add a comment...

Post has attachment
Ple ordinari: 19 de setembre de 2018 https://buff.ly/2Mu4Bqp

Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a buff.ly/2MwpNfk.

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia
Inici - Ràdio Premià de Mar
Inici - Ràdio Premià de Mar
radiopremiademar.org
Add a comment...

Post has attachment
Anunci aprov.def. Projecte d´urbanització d´obertura de la Gran Via de Lluís Companys

entre Torrent Malet i Torrent Castells
Add a comment...

Post has attachment
L'ús de tauletes digitals, principal novetat del nou curs a l'escola bressol municipal

L'escola bressol municipal Els Gafarrons implementarà ben aviat l'ús d'una aplicació per a tauletes digitals amb l'objectiu de millorar la comunicació entre el centre i les famílies mitjançant les noves tecnologies. Aquesta és la novetat més destacada del nou curs escolar al centre, que va començar el 6 de setembre.

L'ús de les tauletes, una iniciativa de l'equip educatiu de l'escola bressol i de la Regidoria d'Ensenyament. Es preveu que a principis d'octubre les famílies dels infants escolaritats al centre podran fer servir ja l'aplicació per rebre de forma immediata informació sobre la seva escolarització, demanda de material necessari, fotos, resum d'activitats, calendaris, horaris, avisos de reunions, novetats de l'escola o programacions, entre d'altres. En aquest sentit, les educadores de l'escola han rebut els darrers dies formació específica sobre l'ús de l'aplicació i de les tauletes.
Add a comment...

Post has attachment
L'Ajuntament impulsa el Banc de Temps de Premià de Mar

Avui s'ha signat un conveni amb l'Associació Salut i Família que assessorarà l'Ajuntament en la posada en marxa del servei

Aquest matí s'ha signat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Premià de Mar i l'Associació Salut i Família a partir del qual aquesta entitat assessorarà l'Ajuntament en el projecte de posada en funcionament del Banc de Temps de la vila.

El Banc de Temps és un servei obert a la ciutadania que promou i facilita l'intercanvi de prestacions i serveis entre persones d'una mateixa comunitat basant-se en els principis de solidaritat i bon veïnatge. El projecte busca la millora de la qualitat de vida i les relacions socials dels membres de la col·lectivitat. En el seu funcionament, cada hora que ofereix un usuari a un altre es cobra mitjançant un taló de temps que aquest ingressa en el seu compte corrent d'hores i que podrà bescanviar per un altre servei inclòs al Banc. D'aquesta manera, usuaris i usuàries poden intercanviar-se coneixements i aficions, ajudar-se en tasques quotidianes, atendre a animals i plantes, fer petites reparacions domèstiques, entre moltes altres possibilitats.

La secretaria del Banc de Temps estarà al Centre Cívic
A partir del conveni signat, l'Ajuntament es compromet a impulsar el Banc de Temps i la seva secretaria, que estarà ubicada al Centre Cívic del carrer de l'Esperança Núm. 19. Aquesta secretaria, atesa per personal voluntari, serà l'encarregada d'atendre a les persones usuàries del Banc, sistematitzar el seguiment i recompte dels intercanvis o vetllar pel compliment de les seves normes de funcionament, entre d'altres. Per la seva part, l'associació Salut i Família farà funcions de seguiment i assessorament en la creació el Banc de Temps, facilitarà a la secretaria l'aplicació informàtica de gestió del Banc i formarà a les persones del grup motor del projecte perquè puguin desenvolupar una correcta tasca d'atenció i gestió del servei, entre altres qüestions. D'altra banda, el conveni contempla la creació d'una Comissió de seguiment per vetllar pel bon funcionament del Banc de Temps de Premià de Mar.

El conveni ha estat signat per l'alcalde, Miquel Àngel Méndez i la directora de l’Associació Salut i Família, Elvira Méndez.
Add a comment...

Post has attachment
3503 alumnes han començat aquest matí el curs escolar

Un total de 3503 alumnes han començat avui dimecres el curs escolar 2018-2019 a les escoles públiques i concertades de Premià de Mar. Per cicles, aquests alumnes es divideixen en 73 infants del primer cicle d´educació infantil, 712 al segon cicle d´educació infantil, 1623 a Primària i 1095 alumnes d´ESO.

Durant els mesos de juliol i agost l´Ajuntament ha dut a terme actuacions de manteniment i millora de les instal·lacions als diferents centres perquè estiguessin a punt per a l´inici del curs escolar en el dia d´avui. Aquests treballs han consistit en la pintura dels interiors i les façanes, col·locació de reixes més segures, canvi de porticons de fusta per finestres d´alumini, i la renovació de sorra als patis, entre d´altres. A banda s´han fet actuacions més concretes com l´ampliació de l´office a la planta superior de l´escola bressol o la coberta metàl·lica del passadís als mòduls de l´escola Mar Nova. A aquests treballs s´han d´afegir els realitzats també al llarg del l´estiu a partir del projecte guanyador dels Pressupostos Participatius de 2018, que implicava diverses inversions als centres a partir de les propostes de les diferents AFAs.  
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded