Profile cover photo
Profile photo
Gelu M.
39 followers -
Poveşti de încetineală
Poveşti de încetineală

39 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
De aia îți tot zic: stai și tu puțin locului, mai lasă și Universul să-și mai facă și el treaba!
Ai văzut că n-a greșit niciodată, ba chiar a făcut și ți-a adus mereu ceea ce a fost mai bun și mai potrivit pentru tine, exact la momentul propice.

Tu fii bun, mană, și binele va veni mereu la tine!
(...)
https://mnmlistro.blogspot.ro/2017/10/oricat-te-zbati-partea-e-deoparte.html
Add a comment...

Post has attachment
Public
Oricât te zbați, partea e deoparte.
Nu-ți fie teamă, fii
liniștită! Cine a avut va mai avea, cine
a fost va mai fi (iubit(ă) de cea/cel pe care o iubește sau o va iubi liniștit(ă))! Să ne aducem liniștiți aminte că
niciuna dintre domnișoarele pe care le-ai agățat tu cu intenție declarată, vae...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Oricât te zbați, partea e deoparte.
Nu-ți fie teamă, fii
liniștită! Cine a avut va mai avea, cine
a fost va mai fi (iubit(ă) de cea/cel pe care o iubește sau o va iubi liniștit(ă))! Să ne aducem liniștiți aminte că
niciuna dintre domnișoarele pe care le-ai agățat tu cu intenție declarată, vae...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Astăzi aflu că încă o prietenă face a treia facultate. A treia, da, că două au to(n)ți ”proștii”. Nu m-am mai mirat, deja e o modă.

"Citește asimilând, nu simplu citind – că nu-i vorba de-a împlini o normă, ci un canon – aceasta-i norma sau principiul. Citește trăind, nu memorizând. A citi trăind, bucurându-te de frumusețea unei idei, te construiește conștient și subconștient, iar timpul scoate cele sădite acolo așa, cândva, ca pe ale tale. Ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai citit aceea îți aparține cu adevărat; aceea ai asimilat. Deci nu te îndrum de-a citi ca să-ți încarci memoria, aceasta e bibliografie și slavă deșartă; ci de a crește sufletul și pe aripile artei mântuirii" – Părintele Arsenie Boca

http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/09/tot-ce-i-prea-mult-strica.html
Add a comment...

Post has attachment
Public
În același timp, trebuie să fii pregătit(ă) pentru orice. Absolut pentru orice! Să ai rulate în cap scenarii pentru cele mai negre situații. Să știi foarte bine ce vei face atunci când neprevăzutul sau ilogicul se va întâmpla. Pentru că răul se întâmplă, cu sau fără vrerea noastră. Acolo se va vedea valoarea ta. În momentul dificil, critic, negru, infernal.
Pentru că totul poate fi perfect, sau chiar este impecabil, până la primul croșeu, fault dur, replică neinspirată sau neatenție la subiect.
De aici poate începe iadul, coșmarul, sau, dimpotrivă, dacă ești puternic(ă), raiul.
Pentru că nu mai este nimic de pierdut.
Totul este de câștigat.
(...)
https://mnmlistro.blogspot.ro/2015/07/cea-mai-grea-perioada.html
Add a comment...

Public
- I love you!
- #metoo !
Add a comment...

Public
Mi-ar plăcea să găsesc și eu o femeie care să facă mâncare, să strângă puțin prin casă și prin curte, să aibă grijă de copii și să facă teme cu ei, să meargă și la serviciu și să rămână și atrăgătoare pentru mine din când în când. Există așa ceva? (Unicorni știu că mai sunt câțiva.)
A, așa, știam e că mai era ceva, să nu uit: Promit că n-o bat cum o bate fostul. #metoo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ipocrizie, numele tău este #metoo azi. Câte dintre ele au depus o plângere? Câte dintre ele au denunțat public agresorul? Câte dintre ele am mers la poliție sau la un doctor, la IML să scoată un certificat? Câte dintre ele au spus STOP oricărei agresiuni ulterioare sau contactului cu cel care le-a lezat?

Pe feisbuc e popular să-ți dai tag și NIMIC să nu se schimbe. Dimpotrivă! Cele tinere vor avea un exemplu slab, prost, neputincios. Vor fi și ele #metoo peste alți zece-douăzeci de ani.
(...)
Există statistici în Ro care estimează agresiunea femeilor undeva la 30%. Adică una din trei femei este snopită în bătaie de bărbatul din viața ei. Dar cum aceste statistici se bazează pe declarații, plângeri și sentințe, adică pe documente, adică pe o fărâmă infimă din totalul agresiunilor reale, eu înclin să cred că procentul este mult mai mare. Se vorbește că în realitate ar fi undeva la 65-70%. Adică se estimează, de către diverse asociații de protecția mamei și femeii, că două din trei femeie românce sunt bătute de bărbații lor.

Eu însumi am trecut prin evenimente similare și pot confirma că în România așa se întâmplă aproape de fiecare dată. Am povestit aici un mic episod recent la care am asistat și unde am intervenit deși mi-am jurat de atâtea ori că nu mă mai bag în treburi din astea pentru că este cvasiinutil. Nu știu de ce, nu mă întreba și eu sunt șocat de reacția asta, de fapt de lipsa reacției, a femeilor agresate din Ro. Adică: iei apărarea unei femei agresate pe stradă sau undeva în public și în scurt timp femeia respectivă va lua partea agresorului ei, adică iubitului, soțului, sponsorului, îl va apăra în fața legii perpetuând un comportament ce devine normal, tolerat, unanim acceptat. Mai mult de atât, multe dintre plângerile cu greu depuse de victimă la Poliție după diverse cazuri de agresiuni sălbatice soldate cu răni sunt retrase în scurt timp și iarăși agresorul scapă nevătămat și de cele mai multe ori rămâne împreună cu victima în viața de zi cu zi.

Nu judec, nu critic, nu dau sfaturi și nu acuz pe nimeni. Fiecare știe cât de bine îi este într-o situație sau alta și reacționează în consecință. Dar va fi din ce în ce mai greu ca cineva să mai intervină vreodată în apărarea unei femei agresate pe stradă atâta timp cât istoria certifică cu precizie de metronom futilitatea demersului și faptul că ea acceptă și tolerează relaxată acest gen de tratament zilnic.
Cât timp femeia nu se apără singură, nici un alt bărbat n-o va putea proteja, apăra sau salva vreodată. Niciodată.
(...)
https://mnmlistro.blogspot.ro/2016/03/snopite-in-bataie-de-iubitprietensot.html
Add a comment...

Post has attachment
Public
Multe dintre curvele oficiale, cu banul jos și înainte, au calități umane și suflete mai mari și mai frumoase decât multe dintre doamnele respectabile. Cunosc curve oficiale care-și câștigă pâinea din vânzarea plăcerilor trupului și din asta-și plătesc facturile, dar care sunt cu două-trei clase peste neoficiale, peste cele incognito, și de multe ori mai onorabile și mai respectabile. Dar asta nu-i ușor să observi, poate unu dintr-o sută să poată vedea asta clar. Orbii, sau chiorii, țin pe lângă ușa cortului ceva care nici nu-i cal, nici măgar. Nici nu-ți face plăcerea și fantasmele profesionistei, nici ușă de biserică nu este deși așa se vinde și pretinde în târg. Prefer pe cele care nu se dau neprihănite, dar care sunt discrete, blânde, tolerante și înțelegătoare. Calinele sunt preferatele mele.

Din păcate, sau din fericire, pot da exemple de multe femei ”măritate”, așa-zis ”adevărate doamne”, dar cu banul rentier pe card, în cadouri confirmătoare de afecțiune după, unele chiar cu copii și joburi de top cu multe zerouri salariu, sunt pline corporațiile de ele, dar al căror caracter lasă de dorit. Lasă de dorit este delicat spus. Iar cele din afara corporațiilor, mult mai multe la număr și mult mai active și mai ascunse, având și presiuni financiare și frustrări de statut față de cele din multinaționale, dar mai ales cele fără nici un job sau fără surse de venit stabile, adică cele care atârnă direct de un mascul, acelea sunt cele mai vorace și rapace.
Imaginea albă din societate este pentru orbi sau pentru naivi, majoritari - e adevărat!, pentru că sufletul de curvă se vede din replicile pe care le dai, din privirile pe care le arunci și din toate deciziile din trecut în care ți-ai recompensat financiar toți pașii și investițiile fizice, trupești, și ai valorificat material oportunitățile și sentimentele altora. Nu asta fac și curvele oficiale?
Ahaaaa...
Aaaaa, da?!?
Nu credeam...
(...)
https://mnmlistro.blogspot.ro/2016/07/curvele-oficiale-si-imaculatele.html


Add a comment...

Public
Când mergeți la concert la Bănică, puternicelor!, nu mai sunteți #metoo?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded