Profile cover photo
Profile photo
IFA Bulgaria
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Иван Антонов е главен юрисконсулт в дирекция СИДДО при Централно управление на Национална агенция за приходите. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” като магистър по право. Преминал е през множество обучения и семинари, организирани от ЕС, ОИСР и IOTA. От 2005 г. работи в областта на международното данъчно облагане. Участва в преговорите за сключване на нови спогодби за избягване на двойното данъчно облагане и други международни споразумения, по които Република България е страна. Един от водещите специалисти по въпросите на автоматичния обмен на информация - FATCA, Common Reporting Standard, Country-by-Country Reporting, Директива 2011/16/ЕС, Директива 2014/107/ЕС и др. Автор на множество публикации по данъчно право.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Загубите за националните бюджети от креативното и агресивно данъчно оптимизиране на мултинационалните компании възлизат на 240 млрд. долара годишно, сочи доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Тенденцията се е засилила драстично след кризата от 2008 г. Това стана ясно по време на пресконференция по повод предстоящия първи форум в България на Международната данъчна асоциация (IFA)*.
Форумът е посветен на проекта на ОИСР Base Erosion and Profit Shifting (BEPS), който е насочен срещу данъчни стратегии и практики, които експлоатират пропуски или разминавания между данъчните законодателства и разпоредби на различни юрисдикции с цел да се прехвърлят печалбите към страни с ниски данъци или без облагане.
http://bit.ly/2pTgRGz
Add a comment...

Post has attachment
Clive Jie-A-Joen е директор и икономист в DLA Piper Amsterdam, отговарящ за трансферното ценообразуване. Има двадесет - годишна практика в сферата на трансферното ценообразуване. Неговият професионален опит и икономическа квалификация (докторска степен по икономика и магистърска степен по бизнес оценяване) му позволяват да подпомага успешно дейностите по планиране, прилагане, документиране и защита на политиката за трансферно ценообразуване на компаниите, което им осигурява спокойствие и сигурност при осъществяване на дейността им.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Започваме утре с официално откриване в 9:30 и ето кои са основните модули в първия ден:
Модул I - ПРОЕКТЪТ BEPS НА ОИСР / Г-20
Модул II - ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО ПО ТРАНСФЕРНО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ НА ОИСР ОТ МАЙ 2016 В РЕЗУЛТАТ ОТ ДОКЛАДИТЕ ПО ПРОЕКТА BEPS
Модул III - ИЗБРАНИ ВЪПРОСИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНИЦИАТИВИ В ОТГОВОР НА ПРОЕКТА BEPS
Модул IV - ДРУГИ ТЕМИ (Общи правила против данъчно избягване („GAAR“) / Тест на основната причина („PPT“) за дивиденти, лихви и авторски възнаграждения и Държавна помощ и случая „Старбъкс“)
Вижте цялата програма на конференцията >>> http://ifa-conference.com/#program
IFA - Bulgaria
IFA - Bulgaria
ifa-conference.com
Add a comment...

Post has attachment
ВИДЕО - Какво да очакваме на предстоящата конференция? Вижте пълен запис от пресконференцията, която се проведе днес в Националния пресклуб на БТА >>>
http://ow.ly/3WrX30bLtXw
Add a comment...

Post has attachment
Доц. д-р Евелина Димитрова е член на катедра „Административноправни науки“ в ЮФ на СУ. Основните теми на нейните изследвания са данъчно облагане, европейска данъчна интеграция, данък върху добавената стойност, бюджетно право.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ГЛЕДАЙТЕ на живо, сега пресконференцията по повод Първата в България Конференция на Международната Данъчна Асоциация - IFA http://www.bta.bg/bg/pressclub/id/5731/
Add a comment...

Post has attachment
Вижте пълната програма на Първата Международна конференция на IFA в България тук >>> http://ifa-conference.com/#program
IFA - Bulgaria
IFA - Bulgaria
ifa-conference.com
Add a comment...

Post has attachment
Даниел Йовеско има 14 годишен опит в консултантските услуги. Неговите многостранни квалификации му осигуряват широк кръг от практика, вариращ от бизнес оценяване, подпомагане при сделки (продажби, сливания и придобивания) и бизнес финансиране до трансферно ценообразуване, отчитане на разходи и вътрешен одит и управление на над 100 проекта, както за многонационални групи, така и за големи местни компании.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded