Profile cover photo
Profile photo
mknace unlimited
122 followers
122 followers
About
mknace's posts

Post has attachment

Post has attachment
Mesyuarat JPMN dan JPICT Bil.1/2017 JPN Johor. Alhamdulillah. Selesai sudah mesyuarat penting pertama kami tahun ni. Berjalan lancar dan kemas. Terima kasih pada pengurusan SM Teknik Johor Bahru untuk lokasi mesyuarat yang kondusif dan selesa. Tahniah pada semua yang terlibat.

Post has attachment
Jenjalan Ronda Ronda : Hentian Rehat dan Rawat Pagoh Arah Selatan. Berenti. Dinner sebelum pulang. Ici and the kebudaks sibuk nak main kat taman mainan. Layan aje la.

Post has attachment
Jenjalan ronda ronda : Melaka Premium Outlet (MPO). Singgah sebentar on the way back. Dah memang laluannya pun kan. Sesaja cuci mata. Kat sini cuma satu bangunan yang panjang. Ada dua fountain di dua dua hujung. Yang bestnya. Ada merry go round. Free ride for kids. Terbaeekkk!!!!

Post has attachment
Selamat Pengantin Baharu Farehah & Fikry. Sampai juga kami ke Taman Baiduri. Aku memang main ikut Garmin aje. Takde tengok tengok kiri kanan jalan pun. Kekeke. Dalam 11.30 pagi kami ada kat sini. Terus ke rumah pengantin. Seronok jumpa semua sedara. Sesekali kumpul reramai kan. Cuma yang tak bestnya, time nak bergambar ngan pengantin, masa tu la giliran mama sumbang lagu. Takpe la. Sebelum balik kami posing reramai dengan pengantin. Selamat pengantin baharu Fikry dan Farehah. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Post has attachment
Jenjalan Cari Makan : Restoren Jumaat, Simpang Renggam. Ni cerita semalam. Cerita nak jenjalan gi kenduri kahwin. Jumpa ucu kat Hentian Kulai. Isi minyak sudah. Isi perut ja belum. Target. Restoren Jumaat. OK la. Makan sambil layan tv. Last last mata dok numpu ke tv. Alamak. Bila nak on semula perjalanan ke melaka ni. Hehehe. Boleh tahan jugak nasi lemak ayamnya.

Post has attachment
Ziarah Nek Yang 20170210. Balik tadi. Terus singgah rumah nek yang. Ramai kat sana. Mak Long Liza bawak bubur ayam. Suka nek yang makan. Alhamdulillah.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Post has attachment
Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170210. Hari ni. Lepas jemaat gerak ke STF. Sebelum tu singgah kat talent. Belikan beberapa barang untuk ahli kumpulan iqa bagi projek Tabayyun. Entah betul entah idak ejaan aku. Singgah Thye untuk some food. Baru gerak semula ke STF. Sampai. Kami lepak lam kereta aje hari ni borak borak. Ici cam biasa akan tidur sepanjang masa kami kat STF. Adik inaz pulak sibuk nak ke food truck hari ni. Dah kena tapau coconut shake ngan char koey teow. Makan separuh aje. Kurang rasa. Pasal aku pun rasa jugak sikit. Hehehe. Kan dah cari pasal namanya. Sib baik ici dah bangun masa ni. Sempat la babai iqa tadi. Balik. Singgah Angsana. Ada beberapa baranga kena beli. Mama dengan baju baharu iqi dan ici. Esok nak gi kenduri. Kena la melawa sikit kan. Adik inaz dengan watercolor baharu. At last amik buncho aje. Aku dah mula rasa nangkap kat 3 tempat kat kaki. Sahih la char koey teow kerang adik inaz tadi dah mula menjalankan tanggungjawab dia. Padan ngan muka aku kan. Hahaha.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Post has attachment
Masjid Jamek Gelang Patah : Khutbah Jumaat 20170210 - Rebutlah syurga Allah. Muaturun khutbah penuh menerusi pautan berikut :

http://jainj.johor.gov.my/khutbah/2017/feb/RebutlahSyurgaAllah.pdf
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Post has attachment
Raya the series completed. At last. Aku jumpa jugak gambo 2007 yang jadi missing link selama ni. Ish ish ish. Ni tahun getir. Perubahan daripada SBP kepada harian biasa. Cabaran yang aku sendiri set. Memang sangat sangat besar perubahan yang aku lalui. Tak sangka macam tu kan. Tak sama dengan tanggapan awal. Tahun yang sama juga aku baru nak setup kehidupan dengan semuanya persekitaran baru. Ye lah. Keluar dari zon selesa. 7 tahun senang lenang aje. Tak ngajo kepada ngajo. Nak cari printer baharu. Dulu siap masuk sampai darkroom lab gitu. La ni. Kena cari new team. Maybe sebab tu macam aku tak organise sikit untuk 2007 menyebabkan gambo ni hilang. Tadi. Kemaskan semua dokumen dalam kabinet. Selak selak. Rupanya ada terselit celah celah puluhan foto yang lain belakang frame. Masalah pulak bila gambo dah banyak sangat. Siap main tukar tukar aje pada frame. Kalau tak. Mahu satu rumah penuh gambo kami aje. Kekeke. Cuma satu gambo je yang memang kebarangkalian besar aku tak akan jumpa. 2002. Masa ni. Aku masih takde kamera. Dan memang berdua aje. Aku beli kamera lepas iqa lahir. Khas untuk ambil gambo kebudaks ni semua. Seronok juga bila review balik gambo cenggini kan. Nampak perubahan yang berlaku sepanjang pembesaran mereka dan keluarga kami. Yang pasti. Tahun lepas dah terpaksa ubah tahun dari tepi kanan ke atas. Dah mula membesar masing masing kan...
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Wait while more posts are being loaded