Profile cover photo
Profile photo
mknace unlimited
126 followers
126 followers
About
Posts

Post has attachment
Bengkel Pembinaan Kit Pengurusan ICT dan Maklumat Negeri Johor Bil.1 tahun 2018. Bengkel pertama kami dalam penghasilan kit pengurusan ICT Johor. Semakan berdasarkan susunan Perak. Banding beza dengan amalan di Johor. Selepas ni kami akan turun ke sekolah untuk semakan sebelum bengkel seterusnya bersama dengan unit lain yang terlibat.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/bengkel-pembinaan-kit-pengurusan-ict.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Gadget : Huion H420 Signature Pad. Luas kawasan 4 x 2.23 inci. Beroperasi dengan satu bateri AAA. Pen menggunakan butang on/off untuk beroperasi. Ada software disertakan sekali semasa instalasi. Memang OK sebagai grafik tablet bajet. Harga RM100.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/gadget-huion-h420-signature-pad.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
KEMPEN HOUR OF CODE 2018. Kementerian Pendidikan Malaysia dan Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC), telah melancarkan kempen “Hour of Code” yang akan dilaksanakan kesemua sekolah bermula pada 16 Julai hingga 3 Ogos 2018. Kempen ini merupakan salah satu komponen strategik di bawah #mydigital maker movement iaitu inisiatif nasional yang bertujuan untuk mentransformasikan generasi muda khususnya murid sekolah daripada hanya menjadi pengguna teknologi kepada pencipta teknologi.

“Hour of Code” (HOC) adalah satu pergerakan global diterajui oleh code.org yang memfokuskan pendedahan awal kepada murid berkaitan coding dan pengaturcaraan selama satu jam. Kempen ini adalah selari dengan pelaksanaan KSSR Teknologi Maklumat Komunikasi (semakan) dan KSSM baru bagi mata pelajaran Asas Sains Komputer dan Sains Komputer yang menerapkan elemen Pemikiran Komputasional dan Komputer Sains di sekolah.

Bagaimana untuk melaksanakan Hour of Code?

Langkah 1:
Daftarkan sekolah anda melalui Google Form di - https://goo.gl/xLmvjR

Langkah 2:
Muat turun “Manual Pelaksanan Kempen Hour of Code” di https://goo.gl/h7qdwc
Ikuti langkah-langkah mudah dan garis panduan yang disediakan.

Langkah 3:
Setelah selesai pelaksanaan di sekolah, muat turun “Borang Akuan Penyertaan” di https://goo.gl/LUJo9z. Seterusnya, muat naik Dokumentasi & Laporan Aktiviti melalui https://goo.gl/UzfTGB

Klik pautan untuk maklumat selanjutnya:
Risalah Hour of Code 2018
Surat Kelulusan Pelaksanaan Kempen Hour of Code 2018
Manual Pelaksanaan Hour of Code 2018

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/kempen-hour-of-code-2018.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Tamrin : 20180718 With The Kitten. Balik merayap tadi, terperasan pulak si Tamrin dok melepak dengan anak-anak dia. Ehh. Hidup juga beberapa anaknya. Yang pasti dua ekor memang kena kekah dengan Sitam Dol. Masa tu memang menyirap tul dengan Sitam tu. Pantang lalu depan muka rasa nak baling je. Hari ni nampak Tamrin ngan anak dia maknanya hebat jugak la dia jaga anak dia. Sekali atuk kata yang sekor tu bukan anak dia tapi anak si Tetah. Si Teteh ni memang tak reti jaga anak. Tau merayap je ngan Sitam Dol. Pasangan mafia aku panggil. Ke mana pun berdua. Dulu Gebooz pun takut, lari arah lain kalau jumpa. Cumee Cumee pun takut kalau jumpa deme berdua ni. Harus nyorok dulu tetambah kalau deme lepak depan pintu.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/tamrin-20180718-with-kitten.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Jom Jenjalan : Plaza Angsana Johor Bahru. Hmmm. Satu satunya sebab datang sini pada hari ini adalah untuk beli mainan Boboiboy untuk ici. Si iqi pun tumpang sekaki lah. Bila lagi nak dapat peluang kan. Layan jangan tak layan. Memang tak ingat dunia la lepas dah dapat apa yang dihajati.

Lokasi
Carian : Plaza Angsana Johor Bahru
Koordinat : 1.495212,103.7032863

yok
http://jomronda2.blogspot.com/2018/07/jom-jenjalan-plaza-angsana-johor-bahru.html
Add a comment...

Post has attachment
Sekolah Tun Fatimah : 20180714 Lawatan Hujung Minggu. Yang ni memang paling laju setakat ni. Alang-alang lalu nak gi Angsana, langsung singgah sini. Antara agenda nak tau apa keputusan pertandingan yang dia masuk pagi tadi. Alhamdulillah. Dapat Bronze tu. Tahniah!

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/sekolah-tun-fatimah-20180714-lawatan.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Ziarah Aidilfitri 2018 : 20180714 Pulai Indah. Selesai kenduri terus gerak ke sini. Rumah Nas. Sekali google tak jumpa pulak mana jalan dia. Sekali dalam google map salah daaa... Selaku google guide yang sentiasa sedia berkhidmat terus aku betulkan. Kekeke. Suka si iqi dengan otak otak yang banyak. Angah dengan roti purinya. Aku? Hehehe. Ketupat Palas la apa lagi. Sempat jumpa en nasir yang dah lama aku tak jumpa. Rezeki namanya tu. Layan.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/ziarah-aidilfitri-2018-20180714-pulai.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Walimatul Urus : Raja Sehari Ezeairy & Hana. 14 Julai 2018. Around 12 tengah hari kami gerak ke Dewanraya Gelang Patah. Majlis perkahwinan anak sedara kawan baik mama Wati. Jumpa ramai cikgu-cikgu termasuk cikgu Rohana. Ici dan Iqi sibuk makan aiskrim. Sampai nak balik pun sempat lagi napau. Sayang mama tak sempat jumpa kawan baiknya tu. Kebetulan ada kursus la pulak hari ni. Apapun. Tahniah dan selamat pengantin baharu pada kedua mempelai.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/walimatul-urus-raja-sehari-ezeairy-hana.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Fiesta Kokurikulum 2018 Peringkat Kebangsaan : Iqa & Afiqah in Pertandingan Inovasi. Program ni berlangsung pagi tadi di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail. Iqa dengan Afiqah satu team dalam pertandingan inovasi. Deme dapat Bronze Medal. Oklah tu untuk starter. Ni tengah dok pulun untuk ke Singapore pulak katanya. All the best and be the best! Gambo depan signboard depan aje sebab masa present sibuk present aje kan. Kekeke.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/fiesta-kokurikulum-2018-peringkat.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...

Post has attachment
Raya The Series 2018. Penghujung syawal baru kita share gambo famili kecil kita ni dalam group foto raya. Nampak kan aku betul betul serius amik gambo bermula 2003. Masa ni la baru mula berjinak secara aktif dengan kamera digital. Memang asalnya bergambo pun sebab nak pastikan nostalgia keluarga disimpan dengan baik.

yok
http://mknaceunlimited.blogspot.com/2018/07/raya-series-2018.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded