Profile

Cover photo
mknace unlimited
Works at Kementerian Pelajaran Malaysia
Lives in Gelang Patah Johor Malaysia
122 followers|14,369,878 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Majlis Akujanji Murid Tahun 5 dan 6 Sekolah Agama Taman Nusa Perintis. Petang tadi ada majlis akujanji kat sekolah. Mula jam 4 petang di dewan sekolah. Aku suruh mama gi dulu. Nanti aku susul. Gedebak gedebuk. 5.15 petang aku sampai. Sempat sapa ustaz dan ustazah adik inaz. Terus masuk sebelah mama. Kekeke. Dah nak abis baru sampai. Ala. Nengok tetamu jemputan pun masih berucap kan. OK ler tu. Pastu bacaan ikrar pun dimulai dengan murid dahulu diikuti dengan ibu bapa. Serah borang pada guru kelas. Selesai. All the best adik inaz. You can do it! Next - Mesyuarat PIBG sekolah iqa pulak on 26 Januari.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Bengkel Verifikasi Fokus Kutipan Data Rasmi Bil.1/2017 JPN Johor. Selesai bengkel. Ikut SOP baharu v2.0 tahun ni. Jadual akan jadi sangat padat terutama sebab cuti tahun baru cina. All the best dalam penghasilan data yang berkualiti.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Girl's Day Out. Ni cerita bulan lepas. Pakat nak main bowling. Sekali. Lepak kat Jusco Bukit Indah. Layan Ballerina. Tak kisah la. Esoknya keluar lagi. Angsana. Gi Bowl. Main sampai lebam jari. Dua round non-stop. Setel aje. Merayap ke Selera Johor. Makan.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Masjid Jamek Gelang Patah : 20161223. Foto 23 Disember 2016.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Kedah Juara Sumbangsih 2017. Tahniah Kedah!

Kedah menafikan hasrat Johor Darul Ta'zim (JDT) untuk melakar hatrik selepas menang 5-4 menerusi penentuan sepakan penalti Piala Sumbangsih di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, sebentar tadi. Kemenangan itu cukup bermakna selepas kali terakhir Kedah menjulang piala berkenaan 23 tahun lalu namun pada aksi Liga Super kedua-dua pasukan mengutip satu mata selepas terikat 1-1 pada perlawanan itu. Tanpa kelibat pemain import baharu, Jeronimo Barrales yang berada di bangku simpanan tidak menjejaskan taktikal tuan rumah yang kerap mengasak ke kubu skuad Helang Merah.

Tuan rumah hampir membuka tirai jaringan pada minit ke-10 selepas bola umpanan Azammuddin Akil beri ruang kepada Brian Fereirra yang tidak dikawal di dalam kotak namun rembatan sipi dari gawang gol. Malah selang dua minit kemudian bola cantik hantaran Azammuddin sempat di sambar Gonzalo Cabrera yang bertindak pantas memperdayakan benteng pelawat tetapi sekali lagi sipi dari pintu gol. Bagaimanapun, kerancakan aksi kedua-dua pasukan itu diganggu dengan `lakonan' Liridon Krasniqi yang sering menjatuhkan badan untuk mendapat simpati pengadil perlawanan, Suhaimi Mat Hassan.

Biarpun kerap diasak namun pelawat menghadirkan cemas buat tuan rumah pada minit ke-31 apabila bola sepakan percuma kapten Baddrol Bakhtiar dari jarak 30 meter tepat ke gawang gol namun sempat ditepis keluar penjaga gol, Farizal Marlias. Tindakan Mohd Syawal Nordin yang mengasari Cabrera menyaksikan Suhaimi tidak teragak-agak menghadiahkan sepakan penalti pada minit ke-39 dan Kapten Safiq Rahim mudah menyepak bola masuk menewaskan penjaga gol, Abd Hadi Abdul Hamid. Kelibat Barreles akhirnya muncul pada minit ke-42 selepas urusan Sijil Perpindahan Antarabangsa diperoleh pada saat akhir sekali gus membolehkannya beraksi bagi menggantikan Ahmad Hazwan Bakri. Namun skuad Harimau Selatan terpaksa beraksi dengan 10 pemain selepas S Kunanlan mengutip dua kad kuning dan dilayangkan kad merah kerana mengasari Ken Ilso Larsen pada minit akhir babak pertama.

Tatkala bersambung pada babak kedua dengan hanya 10 pemain pengendali baharu JDT, Benjamin Mora memasukkan Azrif Nasrulhaq Badrul Hisham untuk mengisi kekosongan Kunanlan dan mengeluarkan Azzammudin. Pelawat mengambil kesempatan daripada kekurangan pemain tuan rumah dan kelekaan Farizal yang tidak berada di posisi terbaik memberi ruang kepada Baddrol merembat bola kencang tepat ke penjuru kiri untuk mengikat jaringan 1-1 pada minit ke-62. Kedudukan itu kekal sehingga tamat perlawanan untuk di bawa ke penentuan sepakan penalti bagi menentukan kejuaraan Piala Sumbangsih.

Berita Harian

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
NOR HASYIMAH's profile photo
 
Tahniah
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Sekolah Tun Fatimah : Lawatan 20170120. Singgah KFC jap. Tapau dulu. Sampai STF. Lepak nunggu iqa. Cari wakaf kosong. Takde. Lepak lam kereta aje ler. Borak borak. Iqa dah letak nama aku dalam senarai akan hadir mesyuarat PIBG minggu depan. Harap harap dapat join lah.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Post Mortem Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) - LEADS JPN Johor. Singgah jap lepas selesai bengkel tadi. Dah penghujung dah. Tumpang makan pisang berangan mus dan koey teow super pedas en izzedin je. Kekeke.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Jenjalan Pagi Keliling Kampung : 20170121. Pepagi lagi semua dah siap. Nak meronda punya pasal. Seronok si ici. Dari paha. Aku letak kat handle. Kaki dalam raga. Nampak gaya dah kena beli baby carrier lah lepas ni. Dia suka tul tu.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Gebooz Gedikz : Part Tido Siang. Memang tak sedo diri sungguh. Sekali nengok dah macam tupai.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Jenjalan Gelang Patah Disember 2016. Ni kisah lama. Kisah sebelum sekolah bukak untuk 2017. Balik aje dari Kedah. Esoknya gi sekolah adik inaz dan iqi. Nak beli barang keperluan. Setel aje. Sambung ke Mydin. Cari lagi apa yang kurang. Balik singgah gelang patah. Baru reti nak sarap. Pastu mama pulak ajak keluar. Layan aje la.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
Merayau petang keliling kampung 20170120. Start 2017. Merayau berbasikal. Keluar peluh sikit. Disamping exercise balik kaki tu. Patutnya pepagi buta aku ngayuh. Esok aku nak try pepagi macam dedulu.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...

mknace unlimited

Shared publicly  - 
 
iXpand Flash Drive for Iqa. Memang saja aku belikan ni untuk Iqa. Senang sikit nak transfer dokumen dan foto. Lama jugak aku study pasal benda ni. Auto tarik dokumen dan foto terus ke drive dia. OK la bagi aku. Mana mampu nak beli lagi iPad sebijik lagi. 64Gb pulak tu. Cari alternatif lain. Yang best pasal benda ni adalah... kes skynet tak hantar hantar. Patut dah lama kot sampai. At last Lazada kata dia akan refund duit aku. OKlah tu kan. So dalam proses refund tu. Tetiba. Petang ni sampai pulak. Ish ish ish. Dah kena counter balik ngan Lazada pasal benda ni.
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun#like‬‎ #life#colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,
 ·  Translate
Mknace Unlimited - The Colours of Life. Welcome to a small world around me and a simple life of mine. Together we share the beauty of the world
1
Add a comment...
Work
Employment
  • Kementerian Pelajaran Malaysia
    present
Basic Information
Gender
Male