Profile cover photo
Profile photo
Van der Vegt bv, smeed en constructiebedrijf
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Restauratie gaat niet alleen over een paar vergane stukken vervangen en een frisse laag verf, restauratie is meer! De smeedijzeren ornamenten, de stalen puien en de prachtige hekwerken die onze monumenten sieren zijn ooit ambachtelijk gemaakt en hebben een verhaal!

Wij (Van der Vegt) brengen dit verhaal terug tot leven. Hierbij hoort ook het herstellen van de ornamenten die met bladgoud verguld zijn (op de afbeelding: work in progress). Hierdoor blijft de uitstraling en authenticiteit ook voor de toekomst behouden.

Metaal bewerker uit onze fabriek: “Als echte ambachtsmannen schenken wij veel aandacht aan de materialen waar we mee werken.”

Dit citaat sluit prachtig aan op ons nieuwste blog. Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom onze smid bladgoud met zijn handen aanraakt of, wat de meest voorkomende aandoening was van de eerste goudsmeden die bladgoud maakten? Lees dan het blog bladgoud vergulden.

Het eindresultaat van deze ornamenten en, het monumentale Amsterdamse hekwerk waar ze op komen te schitteren volgt binnenkort!
Add a comment...

Post has attachment
TERUGBLIK OP DE EXCELLENT BEURS MET B-EXCLUSIVE

Van der Vegt kijkt samen met B-EXCLUSIVE terug op een zeer succesvolle Excellent Woonbeurs van Excellent wonen & leven! De stalen puien van Van der Vegt schitterde tussen de ongekende en luxe wooninspiratie, fonkelende sieraden en sportieve auto’s. Intrigerende kunstwerken, enerverende modeshows en gastronomische lekkernijen. Een mooie beurs om vol trots op terug te kijken!

http://www.vandervegt.nl/actueel/terugblik-op-de-excellent-beurs-met-b-exclusive/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Metaal bewerker uit onze fabriek: “Als we complexe vraagstukken van de opdrachtgever hebben opgelost, voel ik echt een kick.”

Deze driedelige schuifdeur was zo’n complex vraagstuk. Wij hebben ervoor gekozen de schuifdeuren op een bijna onzichtbare onder rail te plaatsen. Hierdoor gaan de stalen deuren op in het geheel, met de houten wanden en de stenen vloer. Een gouden materialencombinatie met veel sfeer en comfort als resultaat.

http://www.vandervegt.nl/stalen-constructie/tuindeuren-hardinxveld/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
“Wij bieden nieuwe kansen aan oude, toonaangevende gebouwen in Nederland!”

Bij Van der Vegt werken we dagelijks met passie aan het laten heropleven van monumenten. Wij zorgen ervoor dat stalen puien, prachtige hekwerken en hun smeedijzeren ornamenten weer kunnen stralen.

Smeedijzeren hekwerken zijn ooit ambachtelijk gemaakt, sieren de panden en hebben een verhaal! Naast smeedijzeren ornamenten zijn er vaak ook gegoten ornamenten te vinden in deze hekwerken. Bij het ontbreken van gegoten sierelementen kunnen wij door middel van zandgieten deze ornamenten reconstrueren.

Bij zandgieten word er door middel van zand een driedimensionale afdruk gemaakt van het voorwerp. Deze afdruk wordt volgegoten met het gewenste materiaal en zal weinig nabewerking nodig hebben.
Add a comment...

Post has attachment
Daar staan we dan, in het lifestyle magazine BrAM. BrAM biedt ontspanning en inspiratie met de leukste lifestyle-items, dichterbij dan ooit! Natuurlijk mogen de stalen deuren van Van der Vegt niet ontbreken!

Lees het artikel “een sterk staaltje deuren” in BrAM

http://www.vandervegt.nl/actueel/bram/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zaterdag 16 september WoonTips gemist? Zonde! In deze uitzending werd uitgelegd hoe stalen deuren gemaakt worden en waar je op moet letten bij het ontwerpen. Waar kan je nu beter advies krijgen over stalen deuren, dan bij Van der Vegt?!

Natuurlijk willen wij bij Van der Vegt ook graag laten zien met hoeveel passie en vakmanschap de stalen deuren worden gemaakt!

Niet getreurd hieronder is het item over Van der Vegt uit het programma Woontips alsnog te bekijken! Laat ook gerust een reactie achter.

Woontips is het inspirerende en sfeervolle woonprogramma op RTL4. In het programma worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen gepresenteerd. Zowel in het huis als om het huis.
Add a comment...

Post has attachment
Benieuwd hoe de stand van B-Exclusive met onder andere Van der Vegt er op de komende editie van Excellent wonen & leven uitziet? Hierbij alvast een kleine sneak peek tijdens het opbouwen van het 60m lange paviljoen, die als een rode draad van 'design expertise' door de Ahoy heen ligt. Een mix van architectuur, interieur- en outdoor design.

Dit Alles uiteraard bedoeld om u te inspireren. Maar ook om te laten zien dat wij, samen met de deelnemende partners, u de kennis, de kwaliteit én de ervaring met dergelijke woonconcepten kunnen aanbieden.

De Excellent Woonbeurs vindt plaats van 14-17 september in Rotterdam Ahoy.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vandaag achter de schermen druk bezig met het opnemen van een item over stalen puien voor het programma Woontips. Wat is nu een beter locatie om advies over stalen ramen en deuren te krijgen dan bij Van der Vegt?!

Natuurlijk willen wij graag laten zien met hoeveel passie en vakmanschap de stalen deuren worden gemaakt!

Woontips is het inspirerende en sfeervolle woonprogramma op RTL4. In het programma worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen gepresenteerd. Zowel in het huis als om het huis.

Nieuwsgierig naar de uitzending? Kijk dan op zaterdag 16 september rond 16.00uur naar RTL4!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded