Profile cover photo
Profile photo
Histoires de Couture
10 followers
10 followers
About
Histoires's posts

Post has attachment
EEN BEETJE VOLKSWIJSHEID

Liefste creatievelingen !

Wist je dat – volgens de oude volkswijsheid – als de eksters een dakje boven hun nest bouwen, er geen al te beste zomer aankomt ? Een cosy zomers truitje komt dus zeker van pas, als we de eksters mogen geloven !

Bij Histoires de Couture hechten we heel veel belang aan de wijsheid van de natuur, dus daarom hebben we sedert kort in de webshop “Summer Fur” beschikbaar, dat uiterst geschikt is voor een zomerse trui of gilet. Je kan deze heerlijke stof ook perfect gebruiken om er je tuinmeubilair mee op te vrolijken door er fluffy kussentjes van te maken.

De Summer Fur is elastisch en is voor 100% samengesteld uit polyester. Deze fluffy stof laat zich heel gemakkelijk verwerken onder de naaimachine en overlock. We hebben hem in de shop in zacht roze en dusty mint. Voor de liefhebbers van donkere kleuren zijn er de kleuren kaki/taupe en zwart.

De Summer Fur staat € 15,00/meter (€ 7,50/halve meter) geprijsd.


#sewing   #fabrics   #fabric   #stoffen   #stofjes   #naaien   #diy   #diyfashion   #fashion   #seamstress   #couture   #coudre   #tissus   #tissu  
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-05-30
6 Photos - View album

Post has attachment
STOFFENCIRCUS
 
Liefste creatievelingen,
 
Op zondag 10 april nemen we deel aan het STOFFENCIRCUS in de Oktoberhallen te Wieze (omgeving Aalst) van 10u tot 17u. Wil je er ook graag bijzijn ? Noteer dan alvast 10 april in je agenda !
 
Lukt het je niet om je dan vrij te maken, maar wil je ons toch graag bezoeken ? Op volgende data zijn we weer van de partij op het STOFFENCIRCUS :
 
Zaterdag 30 april 2016 – Grote Markt - Bergen op Zoom (NL)
 
Zondag 1 mei 2016 – Grote Markt – Turnhout (BE)
 
Donderdag 5 mei 2016 – Groenplaats – Antwerpen (BE)
 
Zondag 8 mei 2016 – Grote Markt – Tongeren (BE)
 
Zondag 29 mei 2016 – Terrein versmarkt “Natuurlijk” – Lanaken (BE)
 
 
We kijken er naar uit om je daar te ontmoeten !
 
Vele creatieve groeten en tot gauw !
Photo

Post has attachment
Histoires de Couture : Shop the Look

Hallo creatievelingen,

Hier bij Histoires de Couture hebben we ons toch eens aan het fijnere werk gewaagd. We hebben een prachtig patroon van een satijnen bloesje uit de archieven uitgediept.
Het romantische bloesje met kant uit Knipmode 12/2011 stond hier al héél lang op het verlanglijstje.

Voor deze prachtige creatie hebben we 1,30 meter satijn in oudroze (€ 7,90/meter of € 3,95/halve meter) gebruikt en twee meter elastische kant van 1 cm breed. Voor de afwerking van de manchetten was wat vlieseline tussenvoering nodig en met een bobijntje roze garen en een universele SCHMETZ naald 70/10 zijn we van start gegaan.

Het satijn is heel licht, maar laat zich wonderlijk gemakkelijk verwerken. De stof glijdt niet weg onder de naaimachine en trekt niet scheef. Een gewone fijne universele SCHMETZ naald 70/10 kan dit lichtgewicht heel gemakkelijk de baas.

De stof valt heel soepel en elegant en voelt heerlijk aan op de huid. De glans in het satijn is heel subtiel en geeft de stof daardoor een luxueuze uitstraling. Het satijn leent zich ook uitstekend voor het maken van topjes, tunieken, rokjes en jurken.

In de shop vind je deze knaller in 13 kleuren voor € 7,90/meter of € 3,95/halve meter.

Onze stoffen zijn verkrijgbaar in veelvouden van 0,5 meter.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-03-23
4 Photos - View album

Post has attachment
Histoires de Couture : Shop the Look

Liefste creatieveling,

De fijne uni suèdine hadden we jullie al eens voorgesteld, maar La Maison Victor kwam in zijn jan-maart editie 2016 met de SWING jurk die we hier bij Histoires de Couture ook wilden naaien.

Het patroon van de SWING jurk wordt in biais geknipt uit suèdine (suède imitaat van polyester en spandex) en is héél eenvoudig van opzet. Uitermate geschikt dus voor de beginnende naaister.

Fijne suèdine glijdt niet zo gemakkelijk door de naaimachine, dus wie weinig ervaring heeft met het naaien met dit type suèdine, kan beter de volgende tips in acht nemen :
1. Suèdine laat zich het gemakkelijkst en snelst verwerken op een overlockmachine. Hoewel suèdine niet rafelt en dus geen afwerking van de naden behoeft, haalt de overlock de moeilijk glijdende stof met gemak door de machine.
2. Ook met een gewone naaimachine kan je fijne suèdine vlot de baas – tref wel de volgende maatregelen :
• Gebruik een NIEUWE naald met een SCHERPE punt (universele naald van 90/14 of 100/16). Ook een nieuwe LEATHER of DENIM naald zal je niet teleurstellen;
• Een boventransportvoet helpt de bovenste laag van de stof makkelijker door de machine;
• Als je naait met een gewoon voetje, dan laat je de stof vlotter onder het voetje glijden als je een stukje glad papier (of zijdepapier) tussen het voetje en de bovenste laag stof legt. Het papier scheur je na het stikken gewoon weg.
• Suèdine kan je zowel verwerken met een rechte steek (gewone steeklengte) als met een stretch- of zigzag steek

Test vooraf steeds welke machine instellingen het meest geschikt zijn op een restje stof van dezelfde kwaliteit.

Voor de SWING jurk gebruikten wij 2,05 meter fijne suèdine in zwart (€ 8,90/meter of € 4,45/halve meter) en een bobijntje zwart polyester naaigaren van Gütermann (€ 3,55/stuk). Omdat suèdine niet rafelt hebben we de zomen niet afgewerkt.

Deze stof is zo veelzijdig dat hij zich met kleine moeite laat omtoveren tot : 
- minirokken en maxirokken;
- tops, T-shirts, bloesjes en bustiers;
- losse en nauwaansluitende jurken;
- broeken, leggings en jumpsuits;
- vesten en jackets

Bovendien valt hij door zijn lichte gewicht (175 gr/m²) heel soepel en voelt hij héél zacht aan.
Niet alleen zijn gewicht is aan de kleine kant, ook zijn prijs is heel bescheiden : voor 
€ 8,90/meter kan hij helemaal de jouwe zijn !

Aarzel dus niet en ontdek onze fijne suèdine uni in deze 6 prachtige modieuze kleuren die dit voorjaar weer helemaal trendy zijn !
Onze stoffen zijn verkrijgbaar in veelvouden van 0,5 meter.

http://www.histoiresdecouture.be/stoffen/suedine/suedine-uni/?language=nl

#Lamaisonvictor   #diy   #diyproject   #diyprojects   #fabric   #fabrics   #stof   #stoffen   #fashion   #diyfashion   #couture   #sewing   #naaien   #coudre   #histoiresdecouture  
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-03-07
4 Photos - View album

Post has attachment
Vandaag in de krantenwinkel : In de editie jan-maart 2016 van La Maison Victor : Roxy legging uitgevoerd door Karen Vansteenbrugge in een stofje van Histoires de Couture ! Karen heeft een ongelooflijke versie van de Roxy legging gemaakt in suèdine met "used leather look" - verkrijgbaar in de shop in twee kleurvarianten voor € 21,90/meter of € 10,95/halve meter.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-03-01
6 Photos - View album

Post has attachment
Liefste creatieveling !

We laten je graag even weten dat je in de webshop stofpakketjes voor het “gerimpeld rokje met voering” kan vinden.

Zo’n pakketje bestaat uit :
65 cm popeline katoen +
65 cm stevige voering +
1 bobijntje stevige rimpelelastiek

Geen centimeter verlies dus én voor € 10,50/pakketje 100% waar voor je geld !

We zijn ook ontzettend benieuwd naar wat jullie ervan gemaakt hebben ! Is je rokje klaar ? Stuur ons dan een foto’tje of tag ons op Facebook, Instagram of Tumblr. Je mag terecht trots zijn op wat je zelf realiseert !

Veel creatief plezier !

http://www.histoiresdecouture.be
Photo

Post has attachment
GRATIS PATROON GESMOCKT ROKJE

Wil je dolgraag een elegant rokje voor jezelf naaien, waarmee je gegarandeerd in de kijker zal lopen? Wij hebben voor de enthousiaste naaisters onder jullie een patroontje uitgeschreven voor een gerimpeld rokje met voering dat iedereen geweldig staat. 
Ontdek de foto’s van het rokje dat wij hebben gemaakt op onze Facebookpagina en DOWNLOAD hier je GRATIS patroon met uitgebreide werkbeschrijving, foto’s en massa’s tips ! Ook de beginnende naaister zal hier ontzettend veel plezier aan beleven !

Welke van je creatieve vriendinnen zou je met dit patroon een groot plezier kunnen doen ? TAG ze in een bericht hieronder en ze zullen je dankbaar zijn voor een nieuw en veelbelovend naaiproject.

Download je patroontje hier : http://eepurl.com/bO6kqf

Wil je graag op de hoogte blijven van andere leuke projecten die je ook kan naaien, vergeet dan niet onze Facebookpagina te liken.

Veel creatief naaiplezier !
Photo

Post has attachment
GRATIS PATROON GESMOCKT ROKJE

Wil je graag een elegant rokje maken voor jezelf, helemaal professioneel afgewerkt met voering ? DOWNLOAD hier je gratis patroon en wij leggen je in een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s en massa’s tips uit hoe je dit prachtige gesmockt rokje zelf naait.
Ook beginnende naaister zal hier ontzettend veel plezier aan beleven !
Ontdek de foto’s van het rokje dat wij hebben gemaakt op onze Facebookpagina. 

Welke van je creatieve vriendinnen zou je met dit patroon een groot plezier kunnen doen ? TAG ze in een bericht hieronder en ze zullen je dankbaar zijn voor een nieuw en veelbelovend naaiproject.

Download je patroontje hier : http://eepurl.com/bO6kqf

Wil je graag op de hoogte blijven van andere leuke projecten die je ook kan naaien, vergeet dan niet onze Facebookpagina te liken.

Veel creatief naaiplezier !
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Liefste creatieveling,

Verzenden vanuit de webshop doen we vanaf vandaag ook aan € 5,00 per pakket tot 2 kg.
Ook onze standaardverzendmethode via BPack 24h met verzekering en automatische tweede presentatie voor € 7,60 blijft actief.
Je kan zelf kiezen via welke formule je je pakje laat thuisbezorgen.
Veel creatief plezier !
http://www.histoiresdecouture.be
Photo
Wait while more posts are being loaded