Profile cover photo
Profile photo
Cik Cahaya Bunga
156 followers
156 followers
About
Cik's posts

Post has attachment
MIA LARI DARI RUMAH PENGASUH!!!
Selamat petang uolls.. Jarang sekali CB update
blog sekarang.. Sejak2 terjebak dengan Smule & Clash Royale.. Lagi nak
bahagi masa dengan family dan kerja.. Sudahnya blog terabai.. Huhu.. Tapi hari
nie CB nak share dengan korang pasal buah hati ulam jantung ...

Post has attachment
SAKIT ITU PENGHAPUS DOSA
Assalammualaikum readers.. Kurangnya CB
mengupdate blog sekarangkan.. Alhamdulillah mama CB da semakin sihat.. Jumaat
yang lalu CB bawak mama untuk buka beg saluran.. Akhirnya mama kata.. Kemain
lagi riang dia.. Maklum dia dah bosan duk saja dekat rumah.. S...

Post has attachment
HIKING DAY @ TABUR HILL
Assalammualaikum semua.. Macam mana dengan hujung
minggu korang?? Cuaca agak panaskan semalam.. Lebih panas dan bahang dari
biasa.. Pastikan korang banyak minum air ok..Kurangkan aktiviti diluar rumah.. Tapi semalam pagi CB terasa nak hiking Bukit
Tabur.. C...

Post has attachment
MOGA DIKAU TENANG DISANA
Assalamualaikum semua.. Hari nie genap 4 tahun
arwah ayah CB meninggalkan kami.. Tarikh yang CB tak akan lupa sama sekali.. 4
tahun lepas arwah ayah dapat serangan jantung secara mengejut.. Masa tu CB
keluar dengan kawan.. Hp pulak habis bateri.. Sedih rasa...

Post has attachment
BATU HEMPEDU ~ SILENT KILLER
Assalammualaikum sahabat2 sekelian.. CB pernah
kata nak share dengan korang tentang penyakit mama iaitu batu dalam hempedu..
Syukur alhamdulillah mama CB sihat selepas operation dan kini masih menanti
untuk buka tiub sahaja.. Mama CB pun dah tak sabar2 nak ...

Post has attachment
MAYAT REMAJA PEREMPUAN DALAM BEG
Allahuakbar.. Baru kejap tadi kecoh dekat group
whatsapp sekolah tentang penjumpaan mayat budak perempuan di dalam beg di Jalan
Belimbing, Meru.. Tikata kan budak berkenaan baru berusia 15 tahun… Manusia
makin kejam.. Kejadian ini membuat kan CB teringat de...

Post has attachment
MOVIE REVIEW : BOBOYBOI THE MOVIE
Salam semua.. Lama CB tak bukak blog.. Agak bz
sikit lately huhu.. Well hari ni CB nak cerita pasal semalam.. Bawak my little
princess tengok movie Boboyboi The Movie dengan kawan2 CB.. Last week pun da
tengok movie cerita Munafik.. CB ambil masa yang petan...

Post has attachment
PENDAFTARAN TAHUN 1 BAGI TAHUN 2017 & 2018
Pendaftaran tahun 1 bagi negeri Selangor dan
Putrajaya secara online oleh ibu/bapa atau penjaga kanak-kanak yang lahir pada
tahun 2010 dan 2011 akan bermula 1 Mac 2016.. Pendaftaran boleh di buat di
laman web seperti berikut : http://public .moe.gov.my Maka...

Post has attachment
MUHAMMAD FAIZ AKMAL
Beberapa hari rasa
tak sedap hati.. Rupanya nak dapat berita duka.. Tahun 2016 memang sangat
mencabar.. Tanggal 16 Feb 2016 Cik Bie lepaskan CB.. Sedih?? Sedih la jugak..
Beberapa bulan je lagi genap setahun relationship tu.. Ter recall balik memori2
manis ...

Post has attachment
MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK
♥ Assalamualaikum ♥ "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK " Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan l...
Wait while more posts are being loaded