Profile cover photo
Profile photo
Equicoaching®
8 followers -
Equicoaching, coaching met paarden vanuit het nu.
Equicoaching, coaching met paarden vanuit het nu.

8 followers
About
Posts

Post has attachment
Postgraduaat Equicoaching® L1 te Genk, schrijf je nu in!

Een liefde voor paarden en een passie voor het coachen van mensen? Waarom geen stapje verder gaan? Equicoaching® geeft u de mogelijkheid om beide interesses te combineren.
Ontdek ons opleidingsaanbod onder de pijler Equicoaching® Academy op onze website en zie hoe Equicoaching® ook voor u een meerwaarde zal betekenen.

Meer info en inschrijven kan op onderstaande link of door ons te contacteren op info@equicoaching.com.

https://www.vives.be/…/biotechniek/postgraduaat-equicoaching
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Schrijf je nu in! Postgraduaat Equicoaching® coaching met paarden vanaf eind november te West Vlaanderen.

Katholieke Hogeschool VIVES en Equicoaching® slaan de handen in mekaar om als eerste een erkende postgraduaatsopleiding voor coaching met paarden aan te bieden. Niet alleen krijgen studenten na het succesvol afleggen van deze opleiding een postgraduaatsgetuigschrift, ook ontvangen zij een certificaat L1 waardoor zijn binnen Equicoaching® erkend zijn als Equicoach en onmiddellijk aan de slag kunnen als ‘Personal Equicoach’.

Tijdens de opleiding wordt kennis over coachingstechnieken aangevuld met een gedegen kennis over het paard als partner in het coachingsproces. Een gecertificeerd equicoach Level 1 is in staat om mensen persoonlijk te coachen met paarden. Net zoals de methode zelf is de opleiding ervaringsgericht. Een gebalanceerde afwisseling tussen theorie en oefeningen met de paarden zal ervoor zorgen dat de equicoach na de opleiding de juiste coachingsvaardigheden onder de knie heeft, zodat die op zoek kan gaan naar een efficiënt actieplan voor de coachee.
Deze coachingsmethode laat de coachee toe om samen met de paarden te experimenteren met nieuwe patronen tot de coachee een gedragspatroon ontdekt waar hij of zij zich goed bij voelt. Een gedragspatroon dat verder ook helpt bij de ontwikkeling van de persoonlijke communicatie en gedragingen van de coachee. Zo zal de coachee in het dagelijkse leven tot nog betere oplossingen kunnen komen.

De eerst volgende opleiding loopt over 16 dagen van eind november 2015 tot en met juni 2016. Dit vindt plaats aan de campus Roeselare en het Bloso-centrum De Rhille in Woumen.
Meer info over Equicoaching® en dit postgraduaat kan u vinden op www.equicoaching.com/academy en inschrijven kan via www.equicoaching.com/inschrijven
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Postgraduaat Equicoaching® L1 aan de Katholieke Hogeschool Vives

Een liefde voor paarden, een passie voor het coachen van mensen en reeds in het bezit van een bachelordiploma? Dan is deze postgraduaat Equicoaching® echt iets voor jou!

Katholieke Hogeschool VIVES en Equicoaching® slaan de handen in mekaar om als eerste een erkende postgraduaatsopleiding voor coaching met paarden aan te bieden. Niet alleen krijgen studenten na het succesvol afleggen van deze opleiding een postgraduaatsgetuigschrift, ook ontvangen zij een certificaat L1 waardoor zijn binnen Equicoaching® erkend zijn als Equicoach en onmiddellijk aan de slag kunnen als ‘Personal Equicoach’.

Aarzel zeker niet om de website van Equicoaching® te bezoeken of ons te contacteren voor meer info over deze nieuwe postgraduaat!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Equicoaching Cares!

Denken, voelen, doen gaat verder dan alleen de basis van onze Equicoaching®-methode. Als organisatie geloven wij dat het noodzakelijk is om ook extern bij te dragen.

Hoe doen we dit? Door Shelterbox te steunen! Shelterbox is een uniek en uitermate praktisch concept, helder, eenvoudig en effectief. Neem een vervoerbare, stevige maar lichte kunststof box, vul die met een tent en andere nuttige overlevingsartikelen en zet hem beschikbaar indien nodig. Per aankoop van een Shelterbox geef je ondersteuning in rampgebieden voor maar liefst 10 personen!

Het is duidelijk dat, in het licht van de recente gebeurtenissen in Nepal, het belang van organisaties als Shelterbox opnieuw meer dan duidelijk geworden is.

Wat kunnen wij dan juist betekenen voor Shelterbox? Veel! Per inschrijving voor de opleiding level 1, startende op 30/05 in de Equicoaching® Academy, steunen wij Shelterbox door de aankoop van een halve Shelterbox. Zo kunnen wij steun bieden aan 5 personen per inschrijving!

Met deze actie wil Equicoaching® zijn steentje bijdragen en zorgen dat de nodige voorraden opnieuw opgebouwd kunnen worden. Niet alleen voor deze ramp, maar ook voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Bij deze willen wij iedereen vragen om zelf ook iets bij te dragen bij organisaties zoals Shelterbox, zodat wij met zijn allen een impact kunnen maken.

Meer info over ShelterBox:
http://www.shelterbox.org
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Schrijf je nu in voor een gratis kennismaking voor orthopedagogen in West-Vlaanderen!

Equicoaching® biedt u, samen met studenten van de VIVES-hogeschool, de unieke kans om deel te nemen aan een gratis kennismaking sessie! In deze sessie, speciaal ingericht voor orthopedagogen, leert u de verschillende meerwaarden van de Equicoaching®-methode kennen.

Waarom is de Equicoaching®-methode relevant voor orthopedagogen? Eerst en vooral kadert Equicoaching® binnen het ervaringsgericht leren, wat op dit moment enorm leeft binnen het sociaal-agogisch werk. Verder zit de kracht van de Equicoaching®-methode in het stellen van de juiste vragen op het juiste moment. Als we dit vertalen naar het orthopedagogische werkveld, betekent dit dat de coachee begeleidt wordt om zelf tot inzicht te komen over zijn/haar gedrag, gedachten én gevoelens. Op deze manier kan u, samen met de client, oplossings- en toekomstgericht denken.

Tijdens deze begeleiding werkt u samen met het paard. Het paard zal dienen als hulpmiddel en geeft eerlijke, spontane feedback via zijn/haar natuurlijke reactie. De begeleiding kan gaan over zeer uiteenlopende thema’s, gaande van assertiviteit tot het kunnen kanaliseren van emoties, de gekozen topics zijn afhankelijk van de coachee in kwestie.

Hebt u tijdens de kennismakingssessie nog vragen? Geen probleem! De Preferred Equicoach zal u bijstaan met al uw vragen, om zo jouw sessie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Benieuwd naar meer? Grijp je kans en schrijf je in! De kenismaking sessie zal doorgaan op 26 mei van 18u30 tot 21u30 op het adres Egemveldweg 5, 8740 Egem-Pittem

Inschrijven kan op volgende link: https://www.eventbrite.com/e/registratie-kennismaking-met-equicoaching-voor-orthopedagogen-16856736954

Ontdek ook onze andere gratis kennismakingen op http://www.equicoaching.com/index.php/nl/8-equicoaching-algemeen/26-equicoaching-gratis-kennismaking
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Proficiat aan onze nieuwe coaches die begonnen zijn aan de Equicoaching® opleiding level 1. In het eerste deel leren de toekomstige coaches gedragingen van het paard kennen en hoe deze als spiegel dienen voor de eigen gedragingen. Ben jij ook benieuwd naar hoe de methodiek werkt? Schrijf je dan in op 1 van onze gratis kennismakingen en wie weet versterk ook jij ons team! Ontdek waar en wanneer dit kan op http://equicoaching.com/index.php/nl/8-equicoaching-algemeen/26-equicoaching-gratis-kennismaking
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Equicoaching® Academy
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Gratis kennismaking 07/03/2015, Kalken, Oost-Vlaanderen

Ook het voorbije weekend was er opnieuw een zeer geslaagde kennismaking te Kalken. Via deze weg willen wij graag alle aanwezigen en coaches Caroline en Nicky bedanken voor de leuke voormiddag.

Momenteel zijn alle geplande kennismakingen volzet, we werken er hard aan om zo snel mogelijk een aantal nieuwe data te lanceren. Aarzel zeker niet om ons te contacteren op info@equicoaching.com of kijk op onze website om u in te schrijven voor deze opkomende kennismakingen.

Photo credit: Eric Derie
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Gratis kennismaking 07/03/2015, Kalken, Oost-Vlaanderen
16 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ken je Marike al? Zij is gecertificeerd Equicoach level 1 & level 2 en oprichter en eigenaar van de integrale coachingpraktijk Touch Of Spring.
Marike is ervan overtuigd dat zinvol leven en ondernemen steeds meer aandacht vraagt in onze maatschappij. Daarom opteert Marike voor een aanpak waar dynamiek, intuïtie en creativiteit voorop staan, een aanpak waarbij jij de mogelijkheid hebt om zelf op ontdekkingstocht te gaan! Onder het motto ‘men is nooit uitgeleerd’ blijft Marike zich bijscholen om continu vernieuwing aan te bieden. Bij Marike kan je terecht voor persoonlijke en professionele coaching.
Aarzel zeker niet om Marike of Equicoaching® te contacteren met uw vragen!
http://www.equicoaching.com/index.php/nl/marike-verhavert
Ontdek al onze preferred equicoaches:
http://www.equicoaching.com/index.php/nl/coaches
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Een liefde voor paarden en een passie voor het coachen van mensen? Waarom dan geen stapje verder gaan? Equicoaching® geeft u de mogelijkheid om beide interesses te combineren. Ontdek ons opleidingsaanbod onder de pijler Equicoaching® Academy op onze website en zie hoe Equicoaching® ook voor u een meerwaarde zal betekenen.

Ontdek meer info en het volledige aanbod op: http://www.equicoaching.com/index.php/nl/diensten/academy
Of schrijf u in voor één van onze gratis kennismakingen:
http://www.equicoaching.com/…/26-equicoaching-gratis-kennismaking
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De Equicoaching® Personal sessies van de wedstrijd op onze stand op Flanders Horse Expo het voorbij weekend zijn gewonnen door:

Muriel Hamelryck - Schilde
Ann Verhoeyen - Kalken
Maaike Deketele – Essen
Julie Verlende – Herzele

Niet gewonnen, niet getreurd! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor onze gratis kennismakingen op 12/03 & 29/03. Moesten er nog specifieke vragen zijn of moesten er zaken zijn waar wij u bij kunnen helpen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via info@equicoaching.com. Wij helpen u graag!

Ontdek onze coaches:
http://www.equicoaching.com/index.php/nl/coaches
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded