Profile cover photo
Profile photo
Peter Parnes
1,133 followers
1,133 followers
About
Peter's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Dags för presentation igen. Denna gång om Virtual Learning Environments.


Imorgon ca 0737 kan ni höra mig, Agneta och Tovah prata om making och Luleå MakerFaire i Radio P4 Norrbotten. Lyssna gärna live! 

Post has attachment
Intressant föreläsning om skalbarhet hos Facebook (eller hur många lastdelningsservrar kan man stapla på varandra).

https://www.usenix.org/conference/lisa16/conference-program/presentation/shuff

Tanken är att all trafik till FB går via den närmaste POP:en för att sedan skickas vidare till ett lämpligt datacenter.

Dock om jag kollar lite snabbt just nu så går min trafik till en POP som heter ARN2, 18ms bort (gissningsvis Arlanda) men om jag kollar från SUNET så hamnar jag på ORD1, 143ms (i USA alltså).

Update: Kollar några minuter senare och då hamnar jag på ARN2 från SUNET också med 11ms latens. 

Post has attachment
Så är snart ännu ett år slut. 45.51 år har jag vandrat på denna planet och förhoppningsvis får jag vandra några år till.

De senaste året har varit välfyllt med många olika uppdrag och stundvis har det varit lite väl mycket att göra. På det personliga planet är en stor höjdpunkt att klanen utökats med lilla Jolie även om det är till Olivers förtret att han inte längre än minstingen.

Några mindre trevliga saker har också skett. De senaste månaderna har jag hittat en del oegentligheter inom Luleå Kommun som jag brottats med om jag ska driva vidare eller inte och det har tyngt ned mig och delvis tynger mig fortfarande. Även min stads totala försummande av min stadsdel Porsön samtidigt som flera hundra miljoner investeras i andra stadsdelar har tyngt ned mig. Vi får hoppas att något händer på denna front under våren. Detta och en del annat har i alla fall gjort att jag tappat delar av min stolthet för min stad.

Det som verkligen lyst upp bland alla mina uppdrag är att få hjälpa unga realisera sina idéer via Making inom LTU och Luleå Makerspace så ett stort tack till våra större finansiärer och samarbetspartners Luleå Kommun, Facebook, LTU, SEB, Google och Vinnova.

I ljuset av detta så har jag bestämt mig att under 2017 ta det lite lugnare; jobba mindre, resa mer till roliga ställen, inte stressa, engagera mig mindre i meningslösa projekt och ta den tid jag behöver för de projekt som jag verkligen vill genomföra samt försöka hjälpa andra att växa, både unga och äldre.

Ett stort Gott Nytt År på er allesammans från en lagom rund man i sina bästa år utan en propeller på ryggen.


Photo

Post has attachment
Kan man skida ner för Teliahuset i Luleå? Ja, det går!

https://www.youtube.com/watch?v=z8o-9vpcHWs

Post has attachment
Nu har min dotter Tovah Parnes och Tim Rosendahl öppnat upp sin nätbutik för för sitt ungdomsföretag Light it up Jewelry! Välkomna in handla lite fina lysande julklappar!

---
Kolla in våran nya nätbutik! Smycken av olika slag som lyser i regnbågens alla färger. För dig som vill stå ut mängden, ha helt unika smycken eller ge den unika presenten!
/Tovah och Tim

http://lightitupjewelry.tictail.com/

Post has attachment
Det sista gästblogginlägget denna vecka i Norrbottens Affärer ute nu. Hur hinner du med allt?

http://www.norrbottensaffarer.se/article.aspx?articleid=9373657

Post has attachment
Dagens blogginlägg i Norrbottens Affärer. OBS: jag valde inte rubriken utan min rubrik var: Hur får vi fler män som arbetar för ett jämställt samhälle?

http://www.norrbottensaffarer.se/nyheter/fler-nyheter/peter-parnes-exkluderad-fran-att-tala-om-jamstalldhet
Wait while more posts are being loaded