Profile cover photo
Profile photo
Aiman Ms
21 followers -
Seorang blogger yang merupakan penuntut Ijazah Sarjana Muda Psikologi di UKM.
Seorang blogger yang merupakan penuntut Ijazah Sarjana Muda Psikologi di UKM.

21 followers
About
Aiman's posts

Post has attachment
Perasaan Lelaki
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua. Kali terakhir saya menjengah blog ini ialah pada bulan Jun 2016. Setelah itu saya biarkan blog ini sunyi sepi tiada penghuni. Sungguh hasrat ingin menulis itu ada, namun kekangan masa dan kemalasan itu menga...

Post has attachment
Kali pertama ber'smule' hahaha

Post has attachment
Bawalah Pelajar Sekolah Melawat Universiti
Assalamualaikum semua.. Selamat berpuasa kepada semua yang beragama Islam. Mudah-mudahan ramadhan pada kali ini kita mendapat banyak kebaikan dan keberkatan dan mudah-mudahan juga kita dapat berjumpa dengan Malam Lailatul-Qadar. Ok hari ini saya nak cerita ...

Post has attachment
Kepuasan Dalam Diri Saya yang Sangat Berharga
Assalamualaikum
dan selamat sejahtera semua. Kita sebagai seorang manusia, sudah pasti kita
ingin mencapai sesuatu kepuasan dalam diri kita. Maksudnya di sini ialah dalam
apa jua yang kita lakukan, kita pasti ingin mencapai sesuatu yang kita inginkan
berdas...

Post has attachment
Jangan Jadikan "cita-cita" hanya sekadar "angan-angan".
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Bertemu lagi kita setelah beberapa bulan tidak menulis blog. Macam biasalah kekangan masa. Kadang-kadang masa itu ada tetapi mood nak menulis blog tu kurang. Followers pun menurun secara agak drastik. Mungkin mereka be...

Post has attachment
Soalan Peperiksaan Tiada Dalam Buku?
Assalamualaikum semua. Apa khabar. Sudah beberapa hari saya tidak menulis ekoran daripada kekangan masa saya. Maklumlah pelajar. Ok tak nak celoteh panjang-panjang, hari ni saya nak cerita sedikit tentang isu soalan peperiksaan dikatakan tidak pernah diajar...

Post has attachment
Vape... Keperluan, Gaya atau Nafsu?
Assalamualaikum semua. Apa khabar? Dah baca saya punya cerpen bagi entri saya yang sebelum ini? Menarik atau tidak? Cerpen itu cetusan daripada idea saya sendiri kerana saya nak cuba untuk mengarang sebuah cerita pendek. Manalah tau suatu hari nanti buat no...

Post has attachment
"Atuk Ingat Lagi"
Assalamualaikum semua. Hari ni saya nak menulis tetapi bukan info atau apa-apa pendapat saya. Hari ini saya nak cuba buat cerita pendek atau singkatannya cerpen. Sebenarnya saya tak tahu pun bagaimana dia punya format, tetapi tak mengapalah. Harap awak yang...

Post has attachment
Fahami Kanak-kanak Menerusi Personaliti
Assalamualaikum wr. Bertemu lagi kita ye. Kerap menulis nampaknya saya ini. Saya harap saya akan terus menulis dan menjadikan blog ini sebagai medium untuk saya mengatakan pendapat saya. Mana tahu tiba-tiba saya jadi popular ke apa ke tiba-tiba ada artis aj...

Post has attachment
Antara Sahabat, Cinta, dan Cita-cita
Assalamualaikum semua. Topik yang ingin diperbincangkan pada hari ini amat sinonim dengan dunia remaja. Antara sahabat, cinta dan cita-cita. Entri kali ini bukan memfokuskan tentang cinta. Kerana pendapat orang berlainan. Entri kali ini lebih kepada sebuah ...
Wait while more posts are being loaded