Profile cover photo
Profile photo
Anis Azalea
147 followers -
i am coffee & tea lover. come, share your experience!
i am coffee & tea lover. come, share your experience!

147 followers
About
Posts

Post has attachment
Pengalaman Melalui Pembedahan Gigi Geraham Bongsu
Kronologi sakit gigi ni dah lama. Tapi selagi takde trigger kita diamkan je. Biasalah kita nak tunggu sakit baru nak buat sesuatu. Selagi boleh bertahan. Gigi ni dah berapa kali ditampal ganti tampal lagi. Doktor terakhir dah cakap elok dicabut tapi aku nak...
Add a comment...

Post has attachment
Kentang Bakar
Jenis kentang yang sesuai ialah jenis Russet. Makan sebiji seorang dah cukup mengenyangkan. Dah siap bakar potong sapu cream cheese, topping kan dengan beef bacon yang dah dihiris halus dan digoreng minyak tohor terlebih dahulu. Finish with spring onion. Ni...
Add a comment...

Post has attachment
Roti French Loaf Hero
Ni je yang ada hari tu beli. RM8.25. Staff akan tolong potongkan guna mesin khas kalau nak dipotong lah. Aku angguk je cepat2 tak kuasa nak potong sendiri. Tangan aku takleh buat kerja2 menekan dan angkat benda2 berat kan. Tapi kadang2 kena juga angkat buda...
Add a comment...

Post has attachment
Review Beberapa Buah Buku Yang Dibaca
Mycybersale dah tamat semalam. Sempat la grab 3 buku RM50 dari Buku Fixi. Ada pulak peraduan. Mana tahu ada rezeki, alhamdulillah dapatlah hadiah. Minimum perbelanjaan pun RM50. Jadilah. Tapi sementara nak tunggu buku2 yang baru sampai aku khatam baik aku r...
Add a comment...

Post has attachment
Makan Tak Berselera..
Sejak sakit tangan ni nak masak pun agak sakit bila kacau2 tu. Nak angkat periuk lagilah. Sudahnya hari2 makan roti dengan jem atau mentega kacan g. Bila laki balik kerja adalah yanh ditapaukannya. Tapi lama2 naik jelak makan. Sebab rasa masakan sendiri leb...
Add a comment...

Post has attachment
Perasan Kena Carpal Tunnel Syndrome
Yeah I tak mampu nak menaip panjang2. Ni dapat type pun alhamdulillah. Semalam baru jumpa doktor dan doktor bagi 3 jenis ubat untuk mengatasi kesakitan tangan kanan. Tangan kanan dari hujung jari sampai ke lengan sakitnya. Kadang2 berdenyut kadang2 rasa keb...
Add a comment...

Post has attachment
Post Basi
Me at heaviest time. Cer teka kat mana? As a lucky person..i pernah merasai pakai saiz XS, S, M, L, XL dan XXL. Dah tentu XXL masa pregnant..saiz seluar kot. And baru2 ni je lepaskan baju saiz XS kepada orang. Haha baju tu simpan lama...memangla nak ke XS t...
Add a comment...

Post has attachment
Perilaku Zalim Tanpa Sedar
Zalim ialah mengambil hak tanpa kebenaran. Sedar2 je macam2 musibah dapat. Tu pun kadang2 tak sedar juga. Kita selalu dengar pemimpin yang zalim. Rakyat menderita. Akibat peperangan, kezaliman penakluk2..kita nampak yang besar2 je..kita lupa ada perbuatan k...
Add a comment...

Post has attachment
Ke MAEPS Sempena Festival Hasil Perladangan, Penternak & Nelayan Kebangsaan
Hari ni dah bermula Hari Peladang di MAEPS, Serdang. Kami datang dah tengahari. Tengok banyaknya kereta... masuk parking RM5 sekali bayar. Rupanya ada konvokesyen Universiti Perdana juga. Sebab tu ramai orang meskipun barunje hari pertama festival ni. Cocon...
Add a comment...

Post has attachment
Dotty's Oh Dotty's
Pinggan mangkuk yang digunakan untuk serve pelanggan lawa2 kan. Siapa suka pinggan mangkuk yang digunakan di sana? Hehe. Aku order ni. Makan ni je. Sebab yang lain2 tu diorang dah makan bila aku sampai dari The Labels. Tapi ni memang sedap gila. Siap tapau ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded