Profile cover photo
Profile photo
Logosz Cégcsoport
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
A 2018-as év rekordszintű hosszú hétvégével kedveskedik a munkavállalók számára.

2018. március 15-18 (csütörtök-vasárnap)
2018.március 30-április 2 (péntek-hétfő)
2018. április 28-május 1 (szombat-kedd)
2018. május 19-május 21 (szombat-hétfő)
2018. augusztus 18 – 20 (szombat-hétfő)
2018. október 20 – 23 (szombat-kedd)
2018. november 1 – 4 (csütörtök-vasárnap)
2018. december 22 -26 (szombat-szerda)
2018. december 30 – 2019. január 1. (szombat – kedd)

Szombati munkanapok:
2018. március 10.
2018. április 21.
2018. október 13.
2018. november 10.
2018. december 1.
2018. december 15.
Photo
Add a comment...

Online számlázás: még egy év türelmi idő a magyar vállalkozásoknak

Eredetileg 2018. július 1-én tervezték elindítani az online számlázás rendszerét, de július elején a Nemzetgazdasági Minisztérium oldalán az az információ látott napvilágot, hogy a határidő kitolódik még egy évvel. 2018. július 1-re. Az elkövetkezendő egy év ennek értelmében tesztidőszak lehet a cégek számára
A 2016.os tavaszi adócsomag részletezte az online számlázás szabályait. Így a Nemzeti Adóés Vámhivatal (NAV) részére adatot köteles szolgáltatni minden áfa hatálya alá eső gazdasági társaság minden olyan számlázó programmal kiállított számláról, aminek áfa tartalma a 100.000 Ft-ot eléri, vagy meghaladja. Az adatszolgáltatás elektronikus úton fog megtörténni. A rendszer életbelépése azt jelentené, hogy tételes áfa szolgáltatást már csak a nyomdai úton előállított számlák kibocsátásáról kell teljesíteni a vállalkozásoknak a 100.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó áfa tartalmú számlákról. A szabályozás kiterjed valamennyi áfa alanyra: az áfa köteles belföldi vállalkozásokra és a belföldön csupán áfa regisztrációval rendelkező vállalkozásokra is. A kormány célja az új szabályozás érvénybe léptetésével az áfa csalások visszaszorítása az Európai Bizottság vonatkozó dokumentumaiban (így különösen a COM(2011) 851 és a COM(2010) 695 bizottsági közleményekben) ajánlott eszközöknek megfelelően.
Egyelőre az eddigi szabályok vannak érvényben, tehát az adatszolgáltatás továbbra is csak az 1 millió forint áfa tartalmú számlák kibocsátása, illetve befogadása esetén kötelező. Illetve még akkor, ha az ugyanabban az adó-megállapítási időszakban ugyanazon partnertől befogadott több számlában áthárított áfa összege az 1 millió forintot meghaladja.
Add a comment...

Post has attachment
Árvai Péter, a Prezi alapítója beszél a jövőről, milyen lesz, ha a gépek átveszik az emberek munkáját... A téma régi, hisz nincsen új a nap alatt, és mindig is vitatott volt

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/07/19/lehet_jo_hir_hogy_a_gepek_elveszik_a_munkadat/
Add a comment...

Post has attachment
Könyvelés a Logosz partnercégénél, a STABIL KONTAKT KFT.-nél!!!

Könyvelőre van szüksége? Ha könyvelőt váltana, vagy új céget alapítana, ajánljuk figyelmébe a STABIL KONTAKT könyvelőirodát. Elindult könyvelési szolgáltatásunk tapasztalt, precíz, professzionális könyvelő munkatársakkal, Budapest központjában, a József körúton. További részletekért hívja a 06-20-504-0041 telefonszámot, vagy írjon a info@stabilkontakt.hu e-mail címre.
Ha céget alapít, a Logosszal jól jár: könyvelőnk tanácsot ad a megfelelő társasági és adózási forma kiválasztásában, ügyvédünk segítségével pedig megtörténhet az alapítás. Intézzen mindent egy helyen! http://konyvelesorszagosan.hu/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Nem végezte el a törzstőke emelést? A szankciókról, és arról, hogy bizonyos lépésekkel még mindig elkerülhető a büntetés!

A kormány 2017.március 15-ig tolta ki a korlátolt felelősségű vállalkozások feltőkésítésére előzetesen 2016. március 15-re kijelölt határidőt. Az új határidő is lejárt. Azok a cégek, akik nem hoztak határozatot a törzstőke 3.000.000 Ft-ra emeléséről, vagy a meghozott határozatot nem nyújtották be a cégbíróságra 2017.április 14-ig, s nem kezdeményezték a változásbejegyzési eljárást, szankció alá kerülnek.

Ezek lesznek a kötelező törzstőke-emelés elmulasztásának jogkövetkezményei:
A cégbíróság a kötelezettséget nem teljesítő vállalkozást törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatása után megszűntnek nyilvánítja és elrendeli a kényszertörlési eljárás megindítását.

Fontos tudni, hogy a megszűntnek nyilvánítás és a kényszertörlés elkerülhető! Hogyan?

Ha az érintett cégek a törvényességi felügyeleti eljárás megindulása előtt, - vagy alatt - meghozzák a szükséges határozatot, s benyújtják a változás bejegyzési kérelmet, a bíróság nem indít törvényességi felügyeleti eljárást, vagy a megindított eljárást megszűnteti. A vállalkozások határozhatnak a törzstőke emeléséről, megszűnésről vagy átalakulásról. A törvényességi felügyeleti eljárás illetékköteles: 100.000 Ft, mely megszűnés esetén hitelezői igénynek minősül.
Mi történik a kényszertörlés közzététele után?
- A társaság a kényszertörlés közzététele után nem folytathat gazdasági tevékenységet
- A cég neve kiegészül a „kényszertörlés alatt” toldattal
- A társaság esetleges hitelezői bejelenthetik követeléseiket
- A bíróság eltiltja a többségi befolyással és korlátlan felelősséggel rendelkező tagokat és a vezető tisztségviselőket, amennyiben a cég nem fizeti ki valamennyi hitelezőjét
(Az eltiltás azt jelenti, hogy másik társaságban nem tölthetnek be vezető tisztségviselői pozíciót, nem lehetnek másik társaság többségi vagy azt meghaladó befolyással rendelkező tagjai, nem válhatnak betéti társaság beltagjává, közkereseti társaság tagjává, egyéni vállalkozóvá Az eltiltás a végzés jogerőre emelkedésétől számított 5 évig szól és a már fennálló tisztségekre és tagsági jogviszonyokra is vonatkozik.)
A cég megszüntetésének egyik módja lehet a végelszámolás, amelyet maga a cég kezdeményez, a másik a cégbíróság által indított kényszertörlés. Az utóbbi években a cégek többsége már ilyen módon szűnt meg.
- A céget a cégbíróság hivatalból törli a cégjegyzékből
- Pénzbírság kiszabása. A bírság 50.000 forinttól 900.000 forintig terjedhet bírói mérlegelés alapján.
(Tekintettel lehet a késedelem enyhe fokára, és minden egyéb, a felróhatóságot befolyásoló körülményre. Mivel eljárási jogintézményről van szó, helye lehet a Pp. igazolási kérelemre vonatkozó szabályai megfelelő alkalmazásának, így a jogi képviselő számára ajánlható, hogy - adott esetben - a beadvány késedelmes benyújtásakor már azzal egyidejűleg terjesszen elő a mulasztás vétlenségét alátámasztó körülményekre hivatkozó igazolási kérelmet, ha ennek feltételei fennállnak.)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
LOGOSZ A TÖBB MINT TESTŐR MAGAZIN MŰSORBAN

Bemutatkozik a Logosz Cégcsoport a tv2, Fem3, Super TV2 csatornákon futó Több mint testőr című magazin műsorban. Mi a székhelyszolgáltatás? Miért jó nekem ez? Mit kapok a pénzemért? A kérdésekre választ kaphat, ha megnézi a videót. Találkozhat a Logosz Cégcsoport szakmai vezetőjével, aki mesél a székhelyszolgáltatás külföldi eredetéről és arról, hogyan tehető stressz mentesebbé egy vállalkozó élete az ügyintézéseket segítő szolgáltatásokkal, mint például a céges levelezés kezelése, adminisztrációs terhek átvétele.
Add a comment...

Post has attachment
Új tárgyaló nyílt Budapest szívében, a József körúton a Logosz Cégcsoport berkeiben. http://targyalobudapest.hu/
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded