Profile cover photo
Profile photo
Varwijk - kunstgebit - klikgebit - Oldenzaal
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Digitalisering.

Ook ons mooie ambachtelijke beroep moet zo langzamerhand gaan geloven aan een stuk digitalisering.

Jammer? Ja en nee, natuurlijk ik het werken met je handen en creatief bezig zijn ontzettend leuk en een groot aspect binnen ons beroep. Natuurlijk bied het digitale process ook voordelen. Een beter product en tijdsbesparing zijn hier de grootste voordelen. Extra tijd om aan de patient te besteden. Kwaliteits verbetering van het materiaal, het is harder en sluit beter aan op de kaak.

Wat brengt de toekomst ons?

- Een hoop mooie producten die nog beter zijn.

- meer mogelijkheden voor de patient.

- meer inzicht in de patient.

- meer tijd voor het behandel traject. En dus uw wensen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
profiteert u even mee?

Het einde van het jaar is alweer in zicht, en daarmee ook het einde van het eigen risico voor veel Nederlanders.

Natuurlijk is dit niet ideaal. Immers gaat het hier om zorg kosten en wanneer het eigen risico op is heeft u zorgkosten gehad. Anderzijds kunt u nu ook gebruik maken van de verschillende benodigde hulpmiddelen.

Een nieuw kunstgebit of gehoorapparaat bijvoorbeeld. De kosten van een nieuw kunstgebit zullen dan veel lager uitvallen aangezien deze al voor 75% in uw basis verzekering zit. Heeft u ook nog aanvullende tandartsverzekering dan kan de eigen bijdrage al gauw voor 100% vergoed worden. In dat geval heeft u dus geen extra kosten.

Wilt u graag weten wat voor u de kosten zijn en of u überhaupt wat zelf moet bijbetalen? Bel dan voor aan afspraak* bij Varwijk.

*Deze afspraak is gratis en vrijblijvend.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Moet ik per se elke 5 jaar mijn kunstgebit vervangen?

Een simpel en kort antwoord is NEE, dit is absoluut niet nodig. Dit hangt van veel factoren af. Uw eetgedrag, uw poets gedrag, knarst of klemt u snachts?

U kunt zich vast voorstellen dat bij iemand die veel nootjes en pepermuntjes eet de tanden en kiezen sneller verslijt dan iemand die dit niet doet. doordat de tanden en kiezen versleten zijn vermaalt u uw eten minder goed en dit kan voor maag/darm klachten zorgen.

- Wij adviseren altijd op uw eetgedrag te letten en brengen u waar nodig en indien gewenst in contact met een diëtist.

Poetst u uw prothese niet genoeg of op een verkeerde manier dan kan het zijn dat de prothese veel viezer is dan u denkt. Vele bacteriën zijn ziekmakers. Mensen die vaak een long ontsteking hebben moeten zich bijvoorbeeld eens afvragen of hun mondgezondheid wel goed genoeg is? uw mond is de ingang naar uw lichaam en deze moet goed in balans zijn.

- Bij elke prothese krijgen onze patiënten een schoonmaakset met instructies voor het poetsen en schoon houden van de prothese.

Dan hebben we nog mensen die knarsen en klemmen.

- Wij werken samen met een orofaciaal fysiotherapeut dit is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in dit soort problematiek en daar verwijzen wij u indien nodig en gewenst naar door.

Wel is het goed om jaarlijks uw prothese te laten controleren. kleine aanpassingen kunnen dan gedaan voor meer draagcomfort.

Wij helpen u graag!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hoe Moet ik mijn kunstgebit schoonmaken?

"Een auto poets je toch ook niet mer een schuurspons?"

Gelukkig merk ik dat steeds meer mensen weten om te gaan met de juiste middelen om een prothese te reinigen, en daar zijn wij erg blij om. Waarom?

Het kunstgebit is het eerste contact met eten en drinken voordat dit verder uw lichaam in gaat. Is het kunstgebit niet goed schoon en zitten er veel bacteriën op dan neemt u deze mee verder uw lichaam in. Het kan dus een ziektemaker zijn wanneer niet goed gereinigd.
Daarnaast is het zo dat wanneer men de verkeerde reiniging producten gebruikt het kunstgebit beschadigd kan worden. Zoals met tandpasta. Veel mensen poetsen hun gebit met tandpasta. Echter is dit helemaal niet zo goed voor de prothese. Tandpasta is een schuurmiddel (zoals jif). Wij doen ons best om een mooie set glanzende tanden te maken en u gaat er vervolgens met een schuurmiddel overheen. de prothese zal nu sneller vuil aanpakken.

Wanneer u bij ons een nieuw kunstgebit krijgt dan krijgt u daar altijd een schoonmaakset met instructies bij. Zodat wij als wij u weer zien een mooie schone prothese in de hand hebben :)

Is uw kunstgebit toch vies geworden? geen nodd, reinigen kan ook bij ons. U krijgt hem dan weer glimmend terug.
Add a comment...

Post has attachment
Nieuw kunstgebit zonder tandarts!

Pijn vrij naar de specialist, Zo kunt u tegenwoordig terecht bij de tandprotheticus.

Bij ons kunnen mensen terecht die een volledig uitneembaar kunstgebit hebben en deze willen vervangen. Zonder tussenkomst of goedkeuring van een tandarts.

De tandprotheticus is de specielist op het gebied van de uitneembare gebitsvoorzieningen, Een tandprotheticus is geschoold in het behandelen van de tandloze patiënt en het zelf maken van de gebitsprothese. wij hebben dus alles in eigen beheer. Dit zorgt er voor dat er geen werk naar andere bedrijven gestuurd hoeft te worden waardoor dingen mis kunnen gaan of onnodig duur worden.

De een op een relatie met de patiënt zorgt er voor dat mensen zich thuis voelen en geheel ontspannen de behandelingen tegemoet zien "merken wij". Dat is toch wel iets speciaals in de mondzorg!
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Neem gerust een kijkje achter de schermen
Add a comment...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
19-10-17
18 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
19-10-17
19 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Voor een goed kunstgebit of klikgebit ga je naar de specialist. www.tpp-varwijk.nl
Photo
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded