Profile cover photo
Profile photo
Monozorg
14 followers -
Monozorg; webwinkel voor (zorg)hulpmiddelen.
Monozorg; webwinkel voor (zorg)hulpmiddelen.

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Nieuw: dementie muziekspeler

Voor mensen met dementie kan het horen van muziek extra belangrijk zijn. De muziek kan namelijk zorgen voor bewezen voordelen. Dankzij muziektherapie kan de gebruiker scherper blijven en een vrolijker gevoel ervaren.

Het bedienen van een muziekspeler is echter vaak lastig. Daarom is nu deze speciale dementie muziekspeler ontwikkeld. Met slechts één knop kan de muziek aan en uit worden gezet.

Via de onderstaande afbeelding komt u op de pagina van de muziekspeler. Daar vindt u ook meer informatie. #dementie
Monozorg.nl
Monozorg.nl
monozorg.nl
Add a comment...

Post has attachment
Wat is een zweepslag?

U denkt dat u een zweepslag heeft, maar twijfelt? Dan kunt u op onze nieuwe informatiepagina, handige informatie vinden over een zweepslag. Zo kunt u met wat meer zekerheid bepalen of u waarschijnlijk wel of geen zweepslag heeft.


Wat is een zweepslag eigenlijk?

De naam zweepslag is ontstaan door de vergelijkbare pijn tussen een een slag met een zweep, en het oplopen van deze kuitblessure. In beide gevallen zal er namelijk een korte heftige pijn voelbaar zijn.
Door een verkeerde beweging of overbelasting kan de kuitspier inscheuren. Dit is in het kort de bekende zweepslag.

Via de onderstaande link komt u op de informatiepagina over de oorzaken, symptomen en behandelingen van een zweepslag. Maar ook bijvoorbeeld hoe een zweepslag is te voorkomen.


Klik op de onderstaande pagina voor de informatie over een #zweepslag.
Add a comment...

Post has attachment
Naast informatiepagina's, bieden we natuurlijk ook nog gewoon handige zorghulpmiddelen aan om ongemak te voorkomen. Sinds kort is de onderstaande foto nummerkiezer verkrijgbaar. Handig voor slechtzienden en mensen met (lichte) dementie.

Klik op de foto nummerkiezer voor meer informatie.
Add a comment...

Post has attachment
Wat is RSI? Hoeveel komt RSI voor in Nederland? Hoe is RSI te behandelen en voorkomen? U vindt de antwoorden hier.

RSI, geen ernstige aandoening maar wel een veel voorkomende. Ruim 3 miljoen mensen in Nederland hebben namelijk RSI klachten! Dat is maar liefst 20% van de beroepsbevolking.

RSI wordt veroorzaakt door veel herhalende en vergelijkbare bewegingen. Bijvoorbeeld aan een lopende band, bij computerwerk of door cassieres.

Op onze nieuwe informatie-pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over RSI. Want voorkomen, is beter dan genezen. #RSI

Add a comment...

Post has attachment
Wat is een slijmbeursontsteking?

In het onderstaande artikel vindt u handige informatie over slijmbeursontstekingen. Bijvoorbeeld antwoorden op vragen als;

- hoe is een slijmbeursontsteking te herkennen?
- Hoe is het te behandelen?
- Wat zijn de symptomen?
- Wat zijn de oorzaken?

In het kort;
Een slijmbeursontsteking is een ontsteking van een slijmbeurs. Dit is een zakje met vocht rond een gewricht. Een slijmbeurs voorkomt wrijving tussen een bot en pezen / spieren.

Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie over slijmbeursontstekingen.
Add a comment...

Post has attachment
Wat is Artrose eigenlijk?

Artrose komt veel voor in Nederland. Maar wat is het eigenlijk? En hoe is Artrose ter herkennen en behandelen. U vindt de antwoorden in het onderstaande artikel.

Artrose in het kort:

- Artrose is een Reumatische aandoening waarbij klachten in gewrichten ontstaan door aantasting van het kraakbeen tussen de botten.

- Artrose kan zorgen voor pijn, bewegingsbeperking, krachtverlies en botknobbels (Osteofyten).

- Artrose kan ontstaan door slijtage, langdurige overbelasting, zware blessures en erfelijke aanleg.

- Artrose is te behandelen door fysiotherapie, een brace, pijnstillers, ergotherapie en orthopedie.

In het onderstaande artikel vindt u meer informatie over #Artrose.

Add a comment...

Post has attachment
Handige informatie over liesbreuken.

Wat is een liesbreuk? U leest het hier. Handige informatie over liesbreuken. Hoe is een liesbreuk te herkennen? Wat te doen tegen een liesbreuk? En meer antwoorden op veelgestelde vragen over liesbreuken.

Geen overbodige luxe want een liesbreuk komt alleen in Nederland, gemiddeld al duizenden keren voor. Vaak zelf te behandelen met een liesbreukband, maar soms is zelfs een operatie nodig.

U vindt handige informatie in ons onderstaande nieuwe informatie artikel. Want goede zorg, begint bij informeren. #liesbreuk
Add a comment...

Post has attachment
Wat zijn binnenrollators? En wat is het verschil tussen binnenrollators en gewone rollators? En welke typen rollators voor in huis zijn er? U leest het hier.

Binnenrollators zijn rollators die speciaal zijn ontwikkeld voor in huis. De voordelen van binnenrollators zijn binnenshuis:

- Compacter
- Wendbaarder
- Lichter
- Soms voorzien van een dienblad

Dankzij de voordelen zijn deze speciale rollators extra geschikt om binnenhuis te gebruiken. Daarbij kunt u nog de keuze maken tussen binnenrollators met vier wielen of drie wielen.
Daarnaast kan worden gekozen voor een binnenrollator met dienblad. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig een bord eten vervoeren van de keuken naar de woonkamer.

Voor meer informatie over rollators voor binnenshuis kunt u terecht in het onderstaande artikel.
Add a comment...

Post has attachment
Helaas veel in bed liggen? Of wordt lopen lastiger? Dan kunnen bedtafels een hoop ongemak voorkomen. Een bedtafek ofwel stoelleestafel is een verrijdbaar tafeltje dat boven een bed of stoel gerold kan worden. Hierdoor kan de gebruiker handig eten, lezen of een spelletje spelen in bed of in een stoel.

Welke bedtafels zijn er te koop?

Bedtafels zijn bekend door het gebruik in ziekenhuizen maar ook thuis is een stoelleestafel handig. De bedtafels voor thuis-ituaties bestaan vaak uit een frame op wieltjes met aan de bovenzijde een werkblad. Het werkblad is vaak kantelbaar waardoor het versteld kan worden. Bijvoorbeeld tussen eten en lezen.
De bedtafels zijn licht van gewicht en voorzien van makkelijk verrijdbare wieltjes.

Neem voor meer informatie eens een kijkje via de onderstaande link tussen onze bedtafels.
Add a comment...

Post has attachment
Bedverhogers alleen voor bedden?

U kent de vast wel, bedverhogers. Handige verhogers waarmee het bed verhoogt kan worden door onder elke poot een bedverhoger te plaatsen. Niet alleen handig voor de gebruiker maar daarnaast ook voor een verzorgende.

Echter bestaan er ook stoelverhogers ofwel meubelverhogers. De werking berust op hetzelfde principe als bij bedverhogers, echter zijn meubelverhogers compacter en dus praktischer. Meubelverhogers zijn ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld een hoogte van 7 centimeter, wat voor een stoel een stuk geschikter is dan 25 centimeter.

Voor een beter beeld van de mogelijkheden van bedverhogers en meubelverhogers kunt u klikken op de onderstaande link.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded