Profile cover photo
Profile photo
UZ Brussel
58 followers -
zoeken, weten, helpen
zoeken, weten, helpen

58 followers
About
Posts

Post has attachment
Zeg niet gewoon kinderziekenhuis tegen het ‘KidZ Health Castle’ van het UZ Brussel. Kom zelf beleven hoe anders het is. Op zaterdag 2 december gooien de bewoners de poorten een ganse dag open. En neen … een ophaalbrug is er niet! Er is van alles te zien en beleven en ook jonkvrouw Wivina en Jonkman Lowie zijn van de partij. En met een beetje geluk maakt ook de lieve groene draak Theodorus van Haegen zijn opwachting …

Surf snel naar www.uzbrussel.be/opendeur_kinderziekenhuis voor meer info en schrijf je nu in. Graag tot dan!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
En jij … wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten op www.zorg2030.be of schrijf in op één van de dialoogdagen. #ZORG2030
Add a comment...

Elke vrouw komt vroeg of laat in de menopauze, maar de beleving ervan is voor elke vrouw anders. Wat gebeurt er nu eigenlijk met mijn lichaam tijdens de menopauze? Hoe weet ik of ik in de menopauze ben? Welke symptomen kunnen optreden en wat zijn de mogelijke behandelingen? Is hormoontherapie veilig? Zijn er alternatieven?

Bezoek op 18 oktober de infostand in de inkomhal van het Consultatiegebouw (C), en stel al je vragen aan menopauze-consulente Cindy Dunon. Inschrijven is niet nodig.
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf vandaag, woensdag 4 oktober, is de ingang van het consultatiegebouw weer bereikbaar voor bussen en auto’s (kiss & ride-zone, P3 & P4). Hiermee is de meest hinderlijke fase voor de aanleg van het nieuwe frontplein achter de rug. De komende periode wordt het plein verder ingericht om het tot een aangename, groene en voetgangersvriendelijke zone te maken.
Add a comment...

Post has attachment
Naar aanleiding van de 'Dag tegen Kanker' (19 oktober) organiseren de dienst Plastische & Reconstructieve Heelkunde, het Oncologisch Centrum en het Kinderziekenhuis van het UZ Brussel diverse activiteiten voor patiënten met kanker, hun omgeving en geïnteresseerden: vrije consultaties, infosessies, infostanden, workshops, verwenmomenten, ... Daarnaast wordt, in de grote inkomhallen van het ziekenhuis, hét gele lintje uitgedeeld dat je als teken van solidariteit kan opspelden.
Add a comment...

De dienst Dermatologie van het UZ Brussel zoekt psoriasis-patiënten met jeuk aan het lichaam (de behaarde hoofdhuid komt NIET in aanmerking), om deel te nemen aan een korte studie. Om deel te kunnen nemen, moeten geïnteresseerden tweemaal naar het ziekenhuis kunnen komen. Heb je interesse, neem dan zeker contact op met de dienst Dermatologie: 02 477 63 58 of carine.vleminckx@uzbrussel.be.
Add a comment...

Post has attachment
De Vrije Universiteit Brussel organiseert op dinsdagavond 10 oktober (18 uur) een vernissage van de openluchttentoonstelling 'René Magritte: Tekens van leven'. Na de opening van de tentoonstelling houdt prof. Willem Elias een lezing over de wereldberoemde surrealist en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling en lezing zijn gratis en gaan door op de Brussels Health Campus. Om praktische redenen is inschrijven wel nodig.
Add a comment...

Post has attachment
Mama Leen en dochter Aurélie gaan in het ziekenhuis op bezoek bij opa Edgard. Maar Aurélie ziet meer en andere dingen dan haar mama ...
Add a comment...

Post has attachment
Woensdag 4 oktober, naar aanleiding van de Week van de Borstvoeding, organiseert de Prenatale Consultatie verschillende activiteiten in het consultatiegebouw (route 714): een moedergroep waarin mama’s praten over hun ervaringen, een workshop babymassage, een infosessie over kolven en een vrije consultatie bij een lactatiedeskundige. Al de activiteiten zijn gratis en worden doorlopend georganiseerd tussen 14 en 17 uur. Inschrijven is niet nodig.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats van 'Ride to Smile', de fietsbenefiet van het European Face Centre van het UZ Brussel om onderzoek te ondersteunen naar aangeboren gezichtsafwijkingen. Wie fietst mee en schenkt iemand een mooie glimlach? Niet sportief aangelegd? Geen probleem. 's Avonds wordt ook een avondprogramma voorzien.

Inschrijven en meer info www.ridetosmile.net.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded