Profile cover photo
Profile photo
НЦОЗА София ПДП3
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Мнение на д-р Владимир Наков, дм, психиатър и главен асистент в НЦОЗА:
НЕ ВИНАГИ СЕ НАПЪЛНЯВА ОТ АНТИДЕПРЕСАНТИ! slaba.bg
Add a comment...

Post has attachment
ТВ BIT, „еМисия България”, 7.02.2018 г.

Убийството на бездомника в Айтос от двама младежи, и то без никакъв повод, повдига тревожни въпроси за състоянието на обществото. За нов профил на убийци ли говорим – темата коментира доц. Христо Хинков. „Не става въпрос за ново явление, защото убийства за удоволствие винаги е имало в историята ни. Просто нашата култура не може да намери защитни механизми, за да се справи с тези явления“, обясни доц. Хинков.
Add a comment...

Post has attachment
Днес термините „психопат“ и „социопат“ се използват безразборно в обществото. Тези два термина обаче сами по себе си вече са остарели и не се използват от съвременните специалисти. Много често употребата им е неправилна и стигматизираща, твърдят психолози и психиатри. Един от тях е психиатърът д-р Захари Зарков, с когото Оffnews разговаря.
Add a comment...

Post has attachment
Психопат не може да бъде излекуван. Защото не е болен
В. „24 часа”, 9.01.2017 г .

„Много е трудно да се каже какво всъщност представлява психопатията, която е социализирана в някаква степен. Понятието социопат се използва, за да се отразят фини отклонения в социалното поведение. С него може да се обясни например защо един човек е готов без задръжки да подлее вода на колегата си, за да го измести без никакво угризение за неговите незаслужени страдания”, казва в разговор по темата може ли нормален човек да стане убиец доц. Христо Хинков, директор на НЦОЗА.
Цялото интервю можете да прочетете тук:
Add a comment...

Post has attachment
НЦОЗА получи висока оценка за научноизследователската си дейност.

МОН публикува доклада на постоянно действащата Експертна комисия за наблюдение, оценка и анализ на научноизследователската дейност, осъществявана от научните организации и висшите училища за 2016 год.
На оценка подлежат общо 227 организации (факултети, департаменти, центрове, колежи и др. звена на висши училища, както и институтина БАН и ССА; акредитирани болници и центрове), извършващи научни изследвания.
Различните институции са групирани в общо 10 големи научни сектора. Според показаните резултати организациите в доклада са систематизирани на 5 групи: елит; ефективни организации; задоволително ефективно изпълняващи научната си дейност организации; организации с незадоволителна ефективност; организации със слаба ефективност.
Националният център по обществено здраве и анализи получава висока оценка за своята научноизследователската си дейност през 2016 година. Той е на девето място по постижения в сравнение с общо 39 институции, факултети, колежи и болници в сектора „Медицински науки, здравеопазване и фармация” (класиран в група „Ефективни организации“).
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Разговор за самоубийството, с Д-р Вл. Наков в студиото на "Часът на Милен Цветков"
Add a comment...

Post has attachment
Депресията дебне най-вече работещите хора
Add a comment...

Post has attachment
Без здравна профилактика има риск за националната сигурност.
Add a comment...

Post has attachment
С трибют концерт в памет на Крис Корнел започна информационна кампания за депресията.
Add a comment...

Post has attachment
На 10 октомври се отбелязва Световният ден на психичното здраве. Тази година той е посветен на психично здраве на работното място и по повода Националният център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) изброява десетте фактора във всяка работна обстановка, които могат да бъдат източник на стрес за служителите и на които работодателите трябва да обърнат внимание, ако искат пълноценни хора.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded