Profile cover photo
Profile photo
Κατερίνα Σβούκα
About
Posts

Post has shared content
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ...
4 μωρά ζητουν στεγη και αγαπη !!! Τ: 6977 038552
Add a comment...

Post has attachment
Οι πλαστές σφραγίδες των πτυχίων και των πιστοποιητικών στο βωμό του κέρδους και της τεμπελιάς

Η βιομηχανία πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών στο δημόσιο με ψεύτικες σφραγίδες, ως αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και της κρίσης αξιών της εποχής, εξυπηρετεί αναμφισβήτητα την τεμπελιά και την τσέπη κάποιων επιτήδειων.
«O tempora! Ο mores!» (ώ καιροί, ώ ήθη).
Εργασία είναι η ενασχόληση του κοινωνικού άνθρωπου με κάποια δραστηριότητα, με στόχο την παραγωγή ενός έργου. Όταν έχει την έννοια της εξ’ επαγγέλματος ενασχόλησης με κάποια δραστηριότητα, έχει σκοπό το βιοπορισμό.
Στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου είδους η εργασία πέρασε από σαράντα κύματα, με ταξικές συγκρούσεις, αγώνες των ανίσχυρων και θυσίες. Αλλά και η μορφή της εργασίας, ως μέσο βιοπορισμού, εξελίχθηκε στη διάρκεια του χρόνου σημαντικά. Με την εγκατάλειψη της νομαδικής ζωής άρχισε να αναπτύσσεται η γεωργία, εν συνεχεία αναπτύχθηκε η οικοτεχνία και η βιοτεχνία και μετά τη βιομηχανική επανάσταση άλλαξε άρδην το τοπίο στο χώρο της εργασίας.
Σήμερα, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχεται εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης,  η εργασία αποτελεί αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην πλειονότητα των «ανεπτυγμένων» κοινωνιών.

Η εργασία στο Δημόσιο παραδοσιακά αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην Ελλάδα διακαή πόθο… Η μονιμότητα, οι σίγουρες αποδοχές, το ωράριο εργασίας αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να επιλέξει κανείς το Δημόσιο.
Το πόσο θελκτική είναι μία θέση στο Δημόσιο, προκύπτει έμμεσα και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων που διεξήχθησαν, ελέω Τρόικας, σχετικά με τη γνησιότητα πτυχίων και πιστοποιητικών των υπαλλήλων που υπηρετούν τη δημόσια διοίκηση.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι πραγματικά σοκαριστικά! Οι ειδικοί μιλούν για πραγματική βιομηχανία πλαστών πτυχίων με παραποιημένες σφραγίδες δημοσίου, που λειτουργεί ανενόχλητη χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί στο έπακρο οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης και αξιοκρατίας, τόσο για το διορισμό, όσο και για την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το Έθνος το 10% των απολυτηρίων λυκείου που ελέγχθηκαν βρέθηκαν πλαστά! Δηλαδή ο ένας τους 10 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ελέγχθηκε ο τίτλος σπουδών του, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα για τον κλάδο του προσόντα και κατέλαβε τη θέση αυτή παράνομα με τη χρήση κάποιας πλαστής σφραγίδας ή με παραποίηση των τίτλων του. Παράλληλα, τα ευρήματα καταδεικνύουν, όσον αφορά τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι έχει κατά κόρον παραποιηθεί και ο βαθμός του απολυτηρίου. Ενδεικτικά, από το σύνολο 316 πλαστών δικαιολογητικών τα 266 αφορούσαν πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός ότι οι επίορκοι υπάλληλοι δεν αρκούνται στη χρήση πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών αποκλειστικά και μόνο για να πετύχουν ένα διορισμό. Κάνουν χρήση πλαστών τίτλων και σφραγίδων (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξενόγλωσσα) ακόμα και για να ανέλθουν στην ιεραρχία του δημοσίου, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό επιδόματα, κλιμάκια, αυξημένες αποδοχές και αυξημένες συντάξεις, ζημιώνοντας πολλαπλά το κράτος και το μέσο φορολογούμενο.
Η κατάσταση αυτή που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόνο υπό την απειλή του κλεισίματος της στρόφιγγας εισροής χρημάτων από το εξωτερικό, προκαλεί πραγματικό σοκ και δέος. Εγείρει μάλιστα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που είναι θεσμοθετημένοι και που οφείλουν να διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών και την ισονομία και που αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκείς.
Σημαντική όμως είναι και η διάσταση της γενικότερης χαλάρωσης των ηθικών φραγμών, που είναι απόρροια της ατιμωρησίας, τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε ποινικό επίπεδο και του ωχαδελφιστικού «ιδεώδους», σύμφωνα με το οποίο αφού κανένας δεν τιμωρείται, γιατί να τιμωρηθώ εγώ…
Η εικόνα αυτή με τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο και τις παράνομες σφραγίδες αποτελεί δυστυχώς ένα μόνο ψήγμα της γενικότερης κρίση αξιών που επικρατεί στις μέρες μας και που εκφράζεται απόλυτα από τη φράση του Μάρκου Τύλλιου Κικέρωνα (3 Ιανουαρίου 106 π.Χ. - 7 Δεκεμβρίου 43 π.Χ.) «O tempora! Ο mores!» (ώ καιροί, ώ ήθη) και χρειάζεται πλήρης ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της κοινωνίας, προκειμένου να αποβληθούν οι στρεβλοί μηχανισμοί.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.sfragides.eu/news/162-sfragides-me-voulokeri

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «βουλοκέρι» ταξιδεύει κανείς στο μακρινό παρελθόν, σε μία πιο ατμοσφαιρική εποχή, όπου η έλλειψη της προηγμένης τεχνολογίας που σήμερα διαθέτουμε, δυσχέραινε σημαντικά κάποιες θεωρούμενες σήμερα απλές ενέργειες, όπως η αλληλογραφία και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Κάποιες φορές ωστόσο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε κάποια εγχειρήματά μας, καταξιώνουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Με κριτήριο τα συναισθήματα που προκαλούν στον παραλήπτη τους η ζυγαριά γέρνει χωρίς καμία αμφιβολία υπέρ μίας ερωτικής επιστολής, που έχει γραφεί στο μεσαίωνα με πένα και έχει σφραγιστεί μοναδικά με τα αρχικά του αποστολέα της πάνω σε βουλοκέρι, και όχι υπέρ ενός γεμάτου συναισθήματα ερωτικού e-mail. Αυτό εξηγείται εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο παραλήπτης ενός οποιουδήποτε μηνύματος πέρα από το μήνυμα καθεαυτό, εκτιμά ιδιαίτερα και τη φροντίδα που κατέβαλε ο αποστολέας, ως ένδειξη εκτίμησης, αγάπης ή σεβασμού.

Ιστορικά η χρήση της πρακτικής του σφραγίσματος ανατρέχει αιώνες πριν και συναντάται σε πολιτισμούς της Μεσοποταμίας, αλλά και της Νότιας Ασίας, όπου στην πρώιμη αυτή μορφή τους κατασκευάζονταν όχι από βουλοκέρι, αλλά από πηλό, στον οποίο χαράσσονταν κυκλικά ή κυλινδρικά σχέδια. Η εξέλιξη της πρακτικής αυτής με τη χρήση βουλοκεριού χρονολογείται αργότερα γύρω στο Μεσαίωνα. Αρχικά αποτελούσε προνόμιο των λίγων και των ισχυρών της εποχής, ως μέσο πιστοποίησης της αυθεντικότητας των εγγράφων στα οποία ετίθετο η σφραγίδα από βουλοκέρι. Σταδιακά όμως διευρύνθηκε η χρήση τους και από αποκλειστικό εργαλείο της αριστοκρατίας και της μοναρχίας, αναγορεύθηκε σε ευρύτατα διαδεδομένο μέσο επικύρωσης μίας συμφωνίας.
Σήμερα η σφραγίδα με βουλοκέρι έχει αρχίσει να αποτελεί τάση, που ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι και μοντέρνοι συμπολίτες μας. Οι σφραγίδες σήμερα κατασκευάζονται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας από διάφορα ανθεκτικά υλικά, όπως ο ορείχαλκος, προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή πιστότητα στην απεικόνιση του μοτίβου που αποτυπώνεται στο βουλοκέρι. Για πιο οικονομικές λύσεις προτείνεται η κατασκευή σφραγίδας με τη χρήση σκληρού ξύλου, που μπορεί να διασφαλίσει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Ασφαλώς πλέον η χρήση των σφραγίδων με βουλοκέρι ουδεμία χρηστική αξία έχει, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για λόγους καλαισθησίας και διακόσμησης. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται σε προσκλητήρια γάμων, βαπτίσεων, πάρτυ, αλλά και σε μαζικότερες εκδηλώσεις, όπως καλλιτεχνικά γεγονότα, που απευθύνονται σε sui generis κοινό και στόχο έχουν ένα πρωτότυπο και αξιομνημόνευτο αποτέλεσμα.
Η ανάγκη του ανθρώπου να πρωτοτυπεί και να δημιουργεί είναι έμφυτη. Όπως και η διαρκής αναζήτηση για κάτι νέο και διαφορετικό, που θα αποτελέσει αντικείμενο θετικών σχολίων και αντιδράσεων… Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χρήση των σφραγίδων με βουλοκέρι, που προσδίδει αξία στις μικρές στιγμές της ζωής μας και κάνει τα σημαντικά γεγονότα να χαράσσονται αναλλοίωτα στη μνήμη των προσφιλών μας ανθρώπων.
Add a comment...

Post has shared content
...αλλοιθωρισε ο καημενουλης!!
πονηρό το ύφος του φίλου μας ?????????
www.apofraxeis4u.gr
Photo
Add a comment...

Post has shared content
ωραιο σωσίβιο!!!!!!!!!!!!
Καλο βράδυ παιδιά σε όλους και καλό είναι να ετοιμαζόμαστε για παραλία το Σ/Κ !!!!!!!!
www.apofraxeis-ilioupoli.eu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
...................με αγάπη  σε όλα τα φιλαράκια !!!!!!!!!
www.sfragides.eu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Καλό τριήμερο σε όλους ... & ετοιμάστε βαλίτσα για τριήμερο Αγίου πνεύματος !!!!!!!!!!!!!!!
Σφραγιδες
Σφραγιδες
sfragides.eu
Add a comment...

Post has attachment
Για να μη μπερδευόμαστε με του καιρού τα κόλπα και το ψιλόβρεχο ......  το καλοκαιράκι ειναι σε απόσταση αναπνοής !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σφραγιδες
Σφραγιδες
sfragides.eu
Add a comment...

Post has attachment
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους τους φίλους μου  & ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  !!!
Σφραγιδες
Σφραγιδες
sfragides.eu
Add a comment...

Post has attachment
Καλημέρα σε όλους σας !!!!!!!!!!
http://www.sfragides.eu
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded