Profile cover photo
Profile photo
sindikat sloga
МИ ШТИТИМО РАДНИКЕ СРБИЈЕ!
МИ ШТИТИМО РАДНИКЕ СРБИЈЕ!
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Проблем је што је цела Србија у реалном и великом сиромаштву и што то на стотине хиљада грађана сваке недеље шетњама показује своје незадовољство које премијерка очито презире, будући да је недавно изјавила да јој сметају протести јер је онемогућавају да ради у тим условима.

Ипак, неки резултати председнице владе у искорењивању сиромаштва постоје, а то је искорењивање сиромаштва људи из њеног окружења, односно владајуће већине.

Док просветни радници, здравствени радници, војска, полиција и пензионери још увек не могу да схвате формулу по којој су им повећане плате и пензије у 2019. години, посебно грађани који живе од минималца за који се тврди да је „већи него икад“, председник државе, премијерка, министри, посланици и други блиски људи власти веома добро знају колико и шта примају на терет „искорењеног сиромаштва“.

Post has attachment

Post has attachment
За наш синдикат боравак у Женеви је био од изузетног значаја, будући да „Слога“ учествује у раду конференције МОР-а, у коме се формирају ставови и закључци од значаја за радно и социјално законодавство и артикулишу такви интереси и потребе.

У паузи конференције делегација је имала низ разговора са учесницима скупа, где су размењена искуства из области здравства и социјалне заштите у државама из којих долазе.

Post has attachment
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” formirali su ove nedelje još jedan svoj sindikat, ovoga puta u švedskoj kompaniji Transcom Worldwide d.o.o. sa sedištem u Beogradu.

Povodom osnivanja sindikata, prvi čovek Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i predsednik novoosnovanog sindikata Sloga u Transcomu Vlado Banjac, održali su sastanak sa generalnim direktorom kompanije, gospodinom Veljkom Petrovićem i saradnicima iz HR sektora.

Prema rečima predstavnika Sloge, sastanak sa čelnim ljudima kompanije je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi, jer je pored formalnog upoznavanja i predstavljanja rukovodstvo sindikata naišlo na srdačnu dobrodošlicu i nameru za razvijanjem socijalnog dijaloga.

Nakon sastanka Veselinović je rekao da je

Post has attachment
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” u norveškoj kompaniji ““Rapp Marine Zastava”” u Gruži postali su reprezentativni sindikat.
U samom procesu utvrđivanja reprezentativnosti, pored predstavnika poslodavca, kompanije Rapp Marine, generalnog direktora, Aleksandra Đorđevića sa saradnicima, učestvovali su i predsednik Sloge kod poslodavca Božidar Milenić, zajedno sa kolegama iz rukovoodstva centrale Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, predsednika Željka Veselinovića, potpredsednika Predraga Đurića i člana GO Nikole Erića.
Poseban kuriozitet je da je Sloga zahvaljujući poverenju zaposlenih u toj kompaniji za samo par dana uspela da dokaže reprezentativnost, a sam proces je po rečima učesnika protekao veoma glatko jer su imali dovoljan broj pristupnica.
Inače, norveška kompanija “Rapp Marine Zastava”, privatizovana je 2

Post has attachment
дружени синдикати Србије „Слога“ позивају надлежно државно тужилаштво и полицију да одмах и без оклевања реагују и преиспитају све наводе о којима пише дневни лист „Блиц“, и сумњи родитеља да им је син Дејан Голубовић из Пирота, као непријављени радник обезбеђења „Соко Гроуп“ у 2014. години преминуо на коридору 10 код Беле паланке, и да му је тело са градилишта због непријављивања измештено километар даље, а затим записником констатовано да је реч о риболовцу који је због хладноће преминуо поред трасе аутопута.

Да није озбиљна породична трагедија, ово би могао бити лош сценарио за неки филм из трећеразредне крими продукције, међутим, уколико је ово истина, јер како се наводи постоје сведоци, онда се ради се о тешком кривичном делу и урушавању правног система државе Србије због прикривања смрти, уништавања трагова лица места или злочина, са несагледивим последицама по укупно кривично и радно-правно законодавство.

Сматрамо да морају сносити одговарност сви они који су евентуално по доказивању учествали у прикривању злочина или пропустили радње којима се овај злочин на овакав начин прикрио.

Посебно узнемирују наводи да је радник био самохрани отац на градилишту који је радио непријављено у предузећу чији је власник Зоран Ливаја, члан ГО СНС, владајуће странке, чија је фирма више пута од стране инспекције рада прекршајно санкционисана због несачињавања уговора о раду и непријављивања радника на обавезно социјално осигурање.

Post has attachment
Smatramo da je došlo vreme vreme da se i sindikati otvoreno pridruže građanskim protestima i pored političkih formiraju i socijalne zahteve kako bi se rad u Srbiji vrednovao na način kako se vrednuje u uređenim evropskim državama.

Aktuelna vlast najsurovijom propagandom preko njoj bliskih medija sa nacionalnom prekvencijom svakodnevno emituje lažne slike brze i uspešne ekonomske obnove. Uz mantru, nikad veće plate, nikad veće penzije, nikad bolji standard, građanima se svakodnevno usađuje lažni osećaj ekonomskog boljitka kojeg stvarnost demantuje pri prvom izlasku na ulicu ili dobijanju komunalnog ili nekog drugog računa.

Umesto da se odluke donose u Vladi, koja utvđuje i vodi ekonomsku i socijalnu politiku, celokupnim sistemom države opsenarski, vaninstitucionalno i neustavno rukovodi predsednik Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Tako smo juče imali propagandni performans predsednika koji je na svim nacionalnim televizijama držao javno predavanje o ekonomiji najstarijoj Beograđanki, obećavajući joj veću penziju i bolji život, dok se premijerka Srbije u to vreme nalazila u

Post has attachment
Sindikat Sloga GSP Beograd saopštio je danas da bi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić trebalo da objasni zašto su na autobusima gradskog prevoznika loše kineske plastične gume, zbog kojih može doći do tragedije, umesto što krivi bivšu gradsku vlast iz perioda pre 2012. godine, kada je i "sam učestvovao u njoj", i napada predstavnike Sloge kao da su državni neprijatelji.

Post has attachment
Весићу би боље било да објасни откуд лоше кинеске пластичне гуме на возилима ГСП, и да ли је свестан да због лоших пнеуматика може доћи до трагедије путника и возача.

Уместо одговора Весић преко својих политичких комесара из редова СНС покушава да угуши синдикат који се једини усуђује да критикује катастрофално стање у јавном предузећу ГСП Београд, које поред људских (возачи) свакодневно губи и техничке и материјалне ресурсе.

Post has attachment
Veselinoviću se poslednjih dana otvorenim pretnjama putem društvenih mreža i telefona ugrožava spokojstvo i integritet, kako njega tako i čitave porodice, uključujući dvoje maloletne dece, rodbinu i najbliže saradnike.

Smatramo da su pretnje opasna nuspojava konstantne prljave hajke vlasti i njihovih najviših predstavnika u javnosti, uključujući funkcionere SNS, njihove koalicione partnere, ali i samog predsednika Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića čija izgovorena javna reč ima posebnu težinu, zbog sve češćeg istupanja u javnosti neprimerenim rečnikom za jednog državnika.

Podsećamo da je hajka na predsednika “Sloge” Željka Veselinovića i celokupnog sindikata koji je organizovan kao republička centrala počeo mnogo ranije, zbog naročito izraženih kritičkih stavova sindikata koji su potpuno dijametralno suprotni od hvalospeva ekonomske politike vlasti i njihovih satelita prodržavnih sindikata u vidu mera štednje koje osiromašuju radnike i građanstvo.
Wait while more posts are being loaded