Profile cover photo
Profile photo
sindikat sloga
МИ ШТИТИМО РАДНИКЕ СРБИЈЕ!
МИ ШТИТИМО РАДНИКЕ СРБИЈЕ!
About
sindikat's interests
View all
sindikat's posts

Post has attachment
Predsednik “Sloge” Željko Veselinović ispred sindikata i radnika Srbije pozdravio je bratski narod Grčke i podsetio ih na strahote koju je srpski narod doživeo tokom bombardovanja 1999. godine i ujedno pozvao radničku klasu širom sveta na otpor imprijalizmu I neoliberalizmu koji od njih pravi robove.
Sam čin što je predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović otvorio skup svojim govorom u Solunu predstavlja veliku čast za radničku klasu i patriotski narod Srbije, i ujedno pokazuje koliko je sindikat Sloga cenjen u svetu.

Post has attachment
Solun – Beograd, 24.06.2017. – Danas u Grčkoj u gradu Solunu počinju dvodnevne anti – ratne demonstracije sindikata Balkana protiv NATO-a u organizaciji najborbenijeg grčkog sindikata P.A.M.E. (All Workers Militant Front).
U akciji pod nazivom “ Sa radnicima svih zemalja, za svet bez iskorištavanja, ratova i izbeglica „, pored mnogobrojnih sindikata iz Italije, Kipra, Turske, Egipta, Palestine i drugih, učešće uzimaju i Udruženi sindikati Srbije “Sloga” čijem je lideru Željku Veselinoviću ukazana velika čast da bude govornik na velikom mitingu koji počinje u 13 časova po lokalnom vremenu i koga će prenositi direktnno grčka nacionalna televizija.

Post has attachment
On ističe da je veoma diskutabilno kako su Kinezi samo za godinu dana uspeli da obezbede profitabilno poslovanje Železare Smederevo.
– To je prilično zanimljivo naročito ako se zna da je za vreme upravljanja države zabeležen gubitak od 120 miliona evra. Nakon toga veoma je teško vratiti se u kratkom vremenskom intervalu. Postoje neke indicije da je do toga došlo jer Hestil lim iz Kine spaja sa onim urađenim u Železari Smederevo i prodaje ga onda kao njen proizvod. Kao što je poznato Evropska unija to ne dozvoljava, već je Železaru Smederevo u prošlosti upozoravala zbog toga i u slučaju da se to ponovi Srbija bi mogla da bude kažnjena plaćanjem penala ili zabranom izvoza što bi se sve negativno odrazilo na rad smederevske železare – poručuje Veselinović.

Post has attachment
Jagodina – Beograd, 21.06.2017. godine – Više stotina bivših radnika Fabrike kablova u Jagodini protestovalo je danas ispred zgrade tog preduzeća zahtevajući isplatu svih zaostalih dugovanja i povezivanje staža.

Post has attachment
Sindikalna organizacija “Sloga JKP Medijana Niš”dobila rešenje o reprezentativnosti.
Nakon podnetog zahteva za utvrđivanjem reprezentativnosti i dokaza da sindikat ima potreban broj članstva, i daleko više od toga, Sindikalna organizacija “Sloga JKP Medijana Niš”dobila je rešenje o reprezentativnosti.
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” rukovodstvu sindikata, posebno članovima sindikata Sloga u tom preduzeću se zahvaljuju na ukazanom poverenju i ujedno im čestitaju na dobijenoj reprezentatiovnosti i masovnosti.
Posebna zahvalnost se duguje Gradskom odboru i povereništvu Sloge za grad Niš.

Post has attachment
–Na put ka Beogradu ću krenuti sam sa nadom da će me građani na tom putu podržati, posebno iznevereni radnici i svi oni koji sebe smatraju gubitnicima tranzicije. Ja tamo ne idem da im se “klanjam” već da ih upozorim da se spuste na zemlju i da konačno počnu da rade u korist svojih građana, odnosno radnika i članova sindikata kojeg ja predstavljam – kaže Dukanac.

Post has attachment
Udruženi sindikati Srbije Sloga na poziv naših drugova iz SKOJ-a i Udruženja mailinara Vilamet podržali su ovaj protest, a na skupu koji je održan u petak, ispred Sloge su prisustvovali članovi Glavnog odbora Ivan Ivanović i Milenko Nikolić koji se obratio okupljenima.

Nikolić je u ime sindikata iskazao punu podršku u njihovoj daljoj borbi, čak i radikalizaciji protesta ukoliko njihov problem ne bude rešen.

Post has attachment
Predsednik Udruženih sindikata Srbije ”Sloga” Željko Veselinović u sklopu svojih redovnih aktivnosti obišao je kolege u JKP ‘Vodovod Šabac“.
On je tokom boravka u Šapcu razgovarao sa Ivanom Vasićem, predsednikom sindikata Sloga u tom preduzeću i informisao se o radu i problemima na koje sindikat nailazi u svom svakodnevnom radu.
Veselinovića je primila i Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP „Vodovod Šabac“, koja

Post has attachment
Predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željko Veselinović, predsednik, i Vladimir Radosavljević, potpredsednik, posetili su juče redakciju dnevnog lista Danas.

Post has attachment
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su sindikat čija se mišljena uvažavaju kao objektivna i van granica Srbije!!!

Željko Veselinović u najnovijem junskom broju svetski poznatog i uticajnog mesečnika “Diplomatic Observer” o stanju radničkih prava u Srbiji i na Balkanu.

http://sloga.org.rs/diplomatic-observer-magazine-objektivni-pogled-na-radnicka-prava/
Wait while more posts are being loaded