Profile cover photo
Profile photo
Tretman Voda
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Privatni bazen na Rudniku pušten u rad :D
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-12-31
9 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Automatska dozir pumpa Zodiac za ph korekciju vode.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zamena kvarcnog peska i čišćenje filtera.
PhotoPhotoPhoto
2015-06-02
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ugradnja automatskog sistema za ph korekciju bazenske vode za kupanje.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Priprema vode za piće i manje komercijalne zahteve
Uređaji na principu revers osmoze rade tako što napojna voda prolazi kroz predfiltere, zatim kroz RO membranu i post filter sa aktivnim ugljem.
Osnovni element uređaja za revers osmozu je tzv. RO modul. Čini ga revers osmozna membrana (RO membrana) smeštena u svoje kućište. Membrana je proizvedena od specijalnih materijala kroz koji mogu da prođu mali molekuli, dok je prolaz većim molekulima nemoguć. Na slici je prikazan danas najčešće korišćeni tip membrane tzv. "spiralno" motana membrana.
Voda struji površinom membrane, a kroz membranu prolaze molekuli vode koji se sakupljaju u kolektoru permeata koji razdvaja dve membrane i prolaskom kroz kolektor stižu do perforirane centralne cevi kojom napuštaju RO modul. Ovaj deo čiste vode se naziva permeat.
Molekuli rastvorenih soli se koncentrišu u delu vode koja struji površinom membrane i taj deo se izvodi iz modula kao tzv. koncentrat, koji se odbacuje.
Permeat prolazi preko postfiltera sa aktivnim ugljem i, opciono, remineralizatora pre točenja na slavini za istakanje.
Uređaji za revers osmozu serije TSRO-50 i TSRO-50BP su namenjeni za prečišćavanje manjih količina vode za piće ili manje komercijalne potrebe. Model TSRO-50BP je opremljen i booster pumpom i predstavlja idealno rešenje na mestima gde je slab pritisak napojne vode. Pomoću ugrađene booster pumpe povećava se efikasnost uređaja i njegov maksimalni kapacitet.
Ovi uređaji su idealni i na svakom mestu gde se zahtevaju manje količine čiste vode iz koje su najvećim delom uklonjene rastvorene soli. Takve potrebe su npr. u foto i drugim laboratorijama, kozmetičkim salonima, u akvaristici, za parne pegle, za paročistače, za ovlaživače vazduha, za razblaživanje alkohola kao i mnoge druge.
Ukoliko se uređaj instalira u domaćinstvu, najčešće se postavlja u kuhinjski elemenat ispod sudopere, kako ne bi zauzimao mesto na radnoj ploči u kuhinji i u tom slučaju se pored postojeće slavine postavlja još jedna na kojoj se istače prečišćena voda sa uređaja. Prilikom instalacije potrebno je obezbediti i električni priključak za model sa booster pumpom. Prema želji korisnika mogući su i drugačiji načini montaže.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-25
4 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded