Profile cover photo
Profile photo
MyNegaraku Malaysia
27 followers -
Inspirasi Rakyat Malaysia
Inspirasi Rakyat Malaysia

27 followers
About
Posts

Post has attachment
Ekspresi Prihatin Veteran ATM Negaraku adalah satu rencana untuk menjunjung jasa dan pengorbanan para anggota keselamatan negara yang telah tamat tempoh perkhidmatan mereka.

Agenda ini, secara tidak langsung juga dapat memberi aspirasi kepada generasi muda untuk berbakti kepada tanah air tercinta.

http://www.negaraku.com/pahlawan/ekspresi-prihatin-veteran-atm-negaraku-sungai-petani/

#Negaraku #EkspresiPrihatinVeteranATM #PahlawanNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Negaraku - Larian Bendera Negaraku di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching Raub, Pahang

Ikuti foto-foto suasana kemeriahan di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching Raub, semasa Larian Bendera Negaraku yang berlangsung awal pagi tadi.

Kunjungi galeri kami di http://www.negaraku.com/majubersamanegaraku/raub/galeri/larian/ untuk lihat lebih banyak gambar larian dan jangan lupa tagkan kawan-kawan anda serta kongsi gambar di media sosial anda.

#Negaraku #MajuBersamaNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Negaraku - Maju Bersama Negaraku di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching Raub, Pahang

Maju Bersama Negaraku di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching pada Ahad ini menjanjikan pelbagai aktiviti menarik.

Antaranya adalah Larian Bendera Negaraku, pertandingan bola keranjang 3 lawan 3, pertandingan esports, pertandingan nyanyian Suara Negaraku serta banyak lagi.

Jom sertai aktiviti dan serlahkah semangat Negaraku anda di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching pada Ahad ini bermula jam 6 pagi. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari http://www.negaraku.com/majubersamanegaraku/raub/

#Negaraku #MajuBersamaNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Negaraku - Larian Bendera Negaraku di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching Raub, Pahang

Larian Bendera Negaraku kembali lagi. Kali ini di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching Raub, Pahang pada Ahad, 11 Mac 2018.

T-shirt eksklusif Negaraku akan diagihkan kepada 1,000 peserta yang terawal mendaftar dalam talian, dan ia adalah sangat terhad.

Jom daftar di http://www.negaraku.com/majubersamanegaraku/raub/

#Negaraku #MajuBersamaNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Negaraku - Patricia Yapp, Juruterbang Wanita Pertama Pesawat Tempur MIG di Asia

Bagi menyambut Hari Wanita Sedunia pada esok hari, molek kiranya untuk kita ikuti video aspirasi daripada Patricia Yapp, juruterbang wanita pertama pesawat tempur MIG di Asia.

Bukan itu sahaja, dia turut menjadi juruterbang utama yang membawa operasi dan taktikal dengan Skuadron No 17/19 ‘Smokey Bandits’ di Pangkalan Tentera Udara Kuantan yang membawa jet MIG-29N.

Sama-sama kita tonton dan kongsi video ini.

#Negaraku #CeritaNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Team #NegarakuPrihatin telah berada di Perak baru-baru ini berganding bahu bergotong-royong bersama dengan masyarakat setempat di sana. Antara lokasi yang telah kami kunjungi adalah Larut, Parit Buntar, Bukit Gantang, Sungai Siput, Tambun dan juga Kampar.

Ikuti video ini untuk sama-sama lihat aktiviti kami bersama komuniti di sana. http://www.negaraku.com/prihatin/negaraku-prihatin-di-perak/

#Negaraku #MajuBersamaNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
“Jangan diperlekehkan tugas anggota keselamatan negara, sekurang-kurangnya kita tidur nyenyak, kita aman.”

Sempena Hari Tentera Darat ke-85, sama-sama kita Ikuti video Jabah Mingku Voon, isteri Mendiang Micheal Anak Padel, pahlawan negara yang terkorban ketika krisis pencerobohan Lahad Datu.

http://www.negaraku.com/pahlawan/jabah-mingku-voon-isteri-mendiang-micheal-anak-padel-pahlawan-negara-yang-terkorban-ketika-krisis-pencerobohan-lahad-datu/

#Negaraku #PahlawanNegaraku
Add a comment...

Post has attachment
Bukan setiap hari kita berpeluang untuk memberi bantuan berbentuk kemanusiaan kepada orang yang tidak kita kenali, dan menyumbang kepada mereka yang tidak boleh mengucapkan terima kasih kembali kepadamu.

Ikuti video Rashiwant Singh, dan lihat bagaimana dia yakin dengan hanya berjalan, kita mampu melihat kembali kekuatan negara Malaysia yang kita cintai. http://www.negaraku.com/cerita/rishiwant-singh-pengasas-aktiviti-kemanusiaan-good-will-walk/
Add a comment...

Post has attachment

Baru-baru ini kita telah dikejutkan dengan isu pelarian Rohingya yang telah mendapat perhatian dari seluruh dunia. Di Malaysia, terdapat lebih 150,000 orang pelarian yang berdaftar dan jumlah ini adalah sangat membimbangkan.

Namun begitu, pelarian juga adalah seorang manusia, yang mempunyai kehendak dan keperluan harian yang perlu dilunaskan.

Ikuti cerita The Picha Project, perusahaan sosial yang telah ditubuhkan untuk membantu keluarga pelarian di Malaysia.

http://www.negaraku.com/cerita/picha-project-penyediaan-makanan-membantu-nasib-pelarian/

#Negaraku
Add a comment...

Post has attachment
Negaraku - Larian Bendera Negaraku Kuching, Sarawak

Ikuti foto-foto suasana kemeriahan di Dataran Perayaan, Jalan Stadium, Petra Jaya, Kuching semasa Larian Bendera Negaraku yang berlangsung awal pagi tadi.

Kunjungi galeri kami di http://www.negaraku.com/ekspresi/sarawak/galeri/larian/ untuk lihat lebih banyak gambar larian dan jangan lupa tagkan kawan-kawan anda serta kongsi gambar di media sosial anda.

#Negaraku #EkspresiNegaraku
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded