Profile cover photo
Profile photo
Bzli Nj
94 followers
94 followers
About
Bzli's posts

Post has attachment
Photo

google + dah jadi ghost townn!! mohon panglima ludah!

auummmm, kolej kempas.

ada dua org kapel diorg gi study kat BLOK KAYU mlm2 dulu waktu tu bleh study smpi kul 12 lebih... so diorg ni dah cam lewat sangat and tiba2 ada sorg pak guard ni marah n suh si bf balik sendiri ke kolej sorg2 , nama kolej nya ialah KEMPAS , kolej tu waktu first masuk ditutup dan terbengkalai tak igt punya... pastu sext sem nya baru dibaiki dan diwarnakan warna pink untuk dak pompuan tinggal... sebelah KEMPAS ni ada laluan dari koles NYATOH ke mushroom or ke kelas.. laluan ni mmg horror gak.. nti aku citer pasni...

pas bf dia balik... gf dia kena rogol dgn pak guard tu... and suddenly gf dia dgr citer bunuh diri dgn terjun ke dalam tangkii air yg dekat dgn kolej mayang tu kot... sbb kat arau ada dua tangki air dan kedua2nya berhantu...
so bf dia jadik frust dgn benda yg terjadi so bf dia hentak kepala nya ke dinding sehingga mati... pagi nya dorg bawa keluar mayat.. kat dinding tu darah membuak.... dan bilik nya di kunci sewaktu kempas di buka... bilik nya terletak di tgkat bawah dan di tgh2 (antara dua bhgn, bilik tu kat penyambung... kat tangga tgh) sejak itu kolej ditutup utk siasatan...

aku duduk kolej nyatoh, satu hari tu member aku gi turun tadah air kat watercooler yg terletak berhadapan dgn tangga turun ke laluan shortcut sebelah kempas tu.. so waktu dia tgh mengisi air dia saja2 je la pndang kat laluan tu... pastu dia nampak ada dua org , sepasang couple tgh berpeluk sambil pandang dia... couple tu berdiri kat tepi sign boar yg ada kat laluan tu....

Situasi 1 : Orang atasan UiTM dengan kereta besar dan cermin gelap melalui pintu gerbang


Pak Guard : Eh, Datuk VC (Vice Chanselor) lah..Kena betul-betul ni..
Pak Guard : Datuk !!! (sambil mengangkat tangan dengan bukaan ketiak selebar 210 darjah, badan bongkok 45 darjah)
Kereta Datuk VC : Pin,pin!!


Situasi 2 : Lecturer dengan kereta melalui pintu gerbang


Pak Guard : Puan!!Apa khabar puan..Senyum je nampak..
Lecturer : Alah kamu tu, pandai,pandai je..Huhuhu..Saya pergi dulu yer..
Pak Guard : Okeh,okeh..Selamat jalan yer puan (sambil mengangkat tangan, dengan bukaan ketiak sekadar 120 darjah, badan bongkok 20 darjah)


Situasi 3 : Mahasiswa perempuan yang cumel dengan kereta MyVi putih


Pak Guard : Kejap,kejap..Kamu nak pergi mana ni??Duduk kolej mana..
Awek cumel : Saya nak pergi S2 jap, nak makan..Saye duduk Mawar..
Pak Guard : Nama awak siapa ni?Awak nak masuk kol bape??
Awek cumel : Nama saya Lisa Surihani..Kalau masuk lambat sikit boleh ke pakcik??
Pak Guard : Abang tak kisah kalau awak nak masuk lambat,tapi jangan lambat sangat eh..lagipun, bahaya kamu sorang-sorang..Abang nak nombor telefon boleh??
Awek cumel : okeh..Terima kasih yer pakcik..


Situasi 4 : Mahasiswa kacak dengan RXZ putih no plat B** 89**


Jajaka kacak : Pakcik!!! (Angkat tangan dengan bukaan ketiak 180 darjah)
Pak Guard : .........................................


p/s : Realiti atau bukan, korang yang judge..hahahaha..

a week in my house.

jom solat jumaat :)

u know u can do it!

done Statistic, tapi ramai cakap soalan macam haram.. macam haram ke? haha

tadi kan aku tgk ade awek ni tgk aku semacam je -.-' pehal doe?

Post has attachment
old picture, part 1 haha gambar ni lawak with +Afiqah Azhar +khyrul hafiz
Photo
Wait while more posts are being loaded