Profile cover photo
Profile photo
nur hayati
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Bali trip day 3: A day to enjoy food & nature
  3rd day trip, kaki dah rasa lenguh sebab sakan berjalan semalam. Muka pun dah tambah makin hitam. Pagi-pagi lagi supir dah bawak pegi kedai batik original made in Bali. Semuanya batik lukis tau. Setakat yang jumpa kat sini, takde batik cap. Semua lukis. A...
Add a comment...

Post has attachment
Bali trip day 2: A day to learn new things!
Day 2 in Bali, kami bangun awal sebab breakfast pun habis sampai pukul 10.00am je. Walaupun takde ape sangat nak makan. Untuk hotel review, I buat separately dekat link "hotel" section. Kalau ikut tentative program, first visit nak pegi tengok cultural show...
Add a comment...

Post has attachment
Budget trip: Bali - A day to escape from work
Seminggu lepas hari pekerja, me & my partner in crime pegi Bali. Tiket flight & hotel dah book awal. Supir je baru cari malam sebelum pegi Bali. Hehe. Nasib la dapat jugak supir. Ada few flight option untuk ke Bali: -Air Asia - Malindo - Malaysia Airlines U...
Add a comment...

Post has attachment
Gardens by the bay, Singapore
See, dekat je Marina Bay dengan Garden by the bay Kite dah lama sangat nak datang sini. Sebab selalu nampak landmark Garden by the bay tapi tak pernah pegi. Ada kawan cakap kite akan nampak 2 view yang berbeza kalau pegi Garden by the bay waktu pagi dengan ...
Add a comment...

Post has attachment
Friday night at Marina Bay Sands
Marina Bay Station Sebenarnye kite baru je balik dari Singapore setelah dah agak lama jugak tak pegi sana untuk meeting, dating, jalan-jalan. Selalunya balik training je confirm collapse! Singapore ni kecik je, tapi ada banyak tempat best. Selalu rasa best ...
Add a comment...

Post has attachment
The honest confession
  Sebenarnya, banyak benda yang masih tak pasti. Ade yang harini kerja, esok dah resign. Ade yang rasa happy, esok menangis teresak-esak. Sama la jugak dengan hidup saya. Ade jugak beberapa kawan mengekspresikan rase cemburu direct kepada kite. Well, satu b...
Add a comment...

Post has attachment
The late post.. Sarawak trip
Untuk saya, definition untuk the "best trip" ialah trip yang smooth, walaupun pegi sorang-sorang tanpa orang yang dikenali, tapi kebanyakan orang yang kita jumpe dekat tempat yang sangat alien bagi kita tu sangat helpful.  Sebenarnya, trip ke Sarawak ni leb...
Add a comment...

Post has attachment
Tips hilangkan shoulder pain
Sape ade masalah shoulder pain? (Macam kite?).. Ok, maybe you should consider this: Dulu, almost every month nak kena check-in dekat Manjakaki (tempat mengurut bahu dan badan). Yela, mane taknye kalau sesape keje office yang asik duduk depan laptop, memang ...
Add a comment...

Post has attachment
Must Visit: Puteri Harbour, Iskandar Johor
Kalau ada masa lapang, dan kebetulan ada dekat Kota Iskandar Johor, why not kite pegi bersinggah dekat Puteri Harbour. Sekarang ni dah banyak tempat best dekat JB. Selain dari Legoland, JPO, Danga Bay, jom kite pegi Puteri Harbour. Sekali dengar macam Pearl...
Add a comment...

Post has attachment
Bad history with Pizza Hut Sunway Pyramid. Sorry!
Yesterday, I went to Pizza Hut in Sunway Pyramid for Iftar. Arrive there about 8.45pm. Previously, had some bad history in 2012 where I complain like hell to their staff because my food arrive late. By the time that I am about to leave only my food arrive. ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded