Profile cover photo
Profile photo
De Processhoppers
2 followers -
mystery guest research, klantonderzoek, service design
mystery guest research, klantonderzoek, service design

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Weten we dan niet genoeg van klanten?
Uw organisatie meet de processen, de klanttevredenheid en heeft wellicht zelfs en klantenpanel. Dan zal ook u duidelijk zijn geworden dan klanten vaak heel andere zaken belangrijk vinden, die u niet meet.

Er zijn drie manieren om de klantervaring te meten:
- de performance; een objectieve meting, die vaak kengetallen over uw processen weergeeft, zoals doorlooptijden en aantallen (vragen). Voor klanten is gemak vaak van groter belang, gemak in contact en gebruik. Gemak wordt niet altijd gemeten.

- de perceptie; een subjectieve meting, waarbij klanten vaak andere zaken noemen, namelijk keuze, kleur of gedrag van uw medewerkers

- de outcome; uiteindelijk wil elke klant geluk, plezier of iets leren. Dus een werkelijke bijdrage aan eht geluk van klanten moet niet al te moeilijk zijn te ontwerpen of te realiseren. Maar doorgaans meten we alleen of de klant de organisatie zou aanbevelen. Dat is een gemiste kans om de relatie met uw klant te verdiepen. De klant wil misschien uw organisatie actief promoten, of meer diensten afnemen, etc.

http://www.processhoppers.nl/project/Weten-we-dan-niet-genoeg-van-klanten#.VOxGekIVM0s
Processhoppers - Home
Processhoppers - Home
processhoppers.nl
Add a comment...

Post has attachment
De Processhoppers bestaan aan uit een vaste kern van gepassioneerde en professionele toetsers van klantbeleving en ontwerpers van klantprocessen. Daarnaast hebben wij een toegespitst netwerk van (free Lance) shoppers die afhankelijk van het soort en inhoud van de opdracht op onderzoek uitgaan. En soms werken wij met uw klanten als dat het beste resultaat geeft.

http://www.processhoppers.nl
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded