Profile

Cover photo
teh ramuan
Lived in Kelantan
73 followers|1,520,079 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Apa mobile device pilihan untuk online? Ya. Mobile device yang korang guna untuk singgah ke blog tehramuan yang sedang aktif menternak labah-labah sekarang.
 ·  Translate
Apa mobile device pilihan untuk online? Ya. Mobile device yang korang guna untuk singgah ke blog tehramuan yang sedang aktif menternak labah-labah
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Bila menunjuk ke sesuatu arah, kita biasanya gunakan tangan. Kita guna jari. Tapi ada ketika juga tangan tak dapat digerakkan kerana sesuatu sebab. Lalu kita pun tunjuk dengan mulut. Muncung je mulut kita macam mulut itik.
 ·  Translate
Sambungan kisah Pantun Tunjuk Menunjuk. Kuih dan biskut tunjuk. Anda biasa kenal dengan kuih dan biskut tunjuk? Alaaaaa... kuih dan biskut yang selalunya
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Apa yang dekat dengan kita, apa yang sedikit untuk kita, apa yang besar pada kita, apa yang berat bagi kita dan apa pula yang pelik dalam diri kita.
 ·  Translate
Banyak yang perlu diuruskan. Dan banyak pula yang perlu diselesaikan. Ya, sementara kita sampai ke destinasi sebenar, memang banyak perkara yang menjadi
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Sebab ada berbagai-bagai jenis ‘tunjuk’ dalam hidup kita sehari-hari. Ada tunjuk ajar dan ada tunjuk cara. Ada tunjuk perasaan, tunjuk taiming, tunjuk ranggi dan tunjuk lagak.

Tak kurang juga ada pula makhluk yang suka tunjuk lawa di sana sini.
 ·  Translate
Pantun tunjuk menunjuk pun ada juga, cikgu? Ya, ada. Sebab ada berbagai-bagai jenis 'tunjuk' dalam hidup kita sehari-hari. Ada tunjuk ajar dan ada tunjuk cara.
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Hari ini aku nak sambung Cerita Mengenai Jilboobs Si Dayang. Lagi pun cerita pasal Dayang ni selalunya payah nak habis. Korang anggap sahaja sebagai bahagian kedua.
 ·  Translate
Hari ini aku nak sambung Cerita Mengenai Jilboobs Si Dayang. Lagi pun cerita pasal Dayang ni selalunya payah nak habis. Korang anggap sahaja sebagai bahagian
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Tiba-tiba aku terjumpa perkataan ‘jilboobs’ di internet. Satu istilah baru yang diambil dari perkataan jilbab dan boobs. Dan aku rasa sangat pelik. Lain macam saja bunyi perkataan ni.
 ·  Translate
Tiba-tiba aku terjumpa perkataan 'jilboobs' di internet. Satu istilah baru yang diambil dari perkataan jilbab dan boobs. Dan aku rasa sangat pelik. Lain macam
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Jalan Terbok - Sungai Pinang Ditutup Kepada Semua
Jalan Terbok - Sungai Pinang ditutup kepada semua lalu lintas kerana jalan terputus. Banjir yang melanda baru-baru ini telah menghakis tambakan dekat pintu kawalan air ' Gate Kok Keli ' di Sungai Selehong. Bagaimana pun pengguna motosikal dan yang berjalan ...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
73 people
Dorma johnny noakes's profile photo
Ummi Kami's profile photo
Dorma Johnny Noakes's profile photo
Mustaffa Yasin's profile photo
kucha lana's profile photo
Nora Idris's profile photo
Ahmad Azhari's profile photo
Syafrizal Abu Mansor's profile photo
baby comel's profile photo

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Hidup berumah tangga banyak cabaran, tak ada siapa dapat nafikan. Siapa yang dah kahwin atau pernah kahwin, pasti tahu apa jenis cabaran yang dihadapi.

Bagaimana tingginya gelombang air pasang. Bagaimana keringnya dasar air surut. Bagaimana kuatnya pukulan ribut taufan. Semuanya pasti akan dirasa.
 ·  Translate
Hidup berumah tangga banyak cabaran, tak ada siapa dapat nafikan. Siapa yang dah kahwin atau pernah kahwin, pasti tahu apa jenis cabaran yang
1
Nurul Huda's profile photo
 
Posting kekeluargaan - Menarik dari +teh ramuan 
 ·  Translate
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Nak beli suis tekanan pam air ini, nak kena perhati juga. Silap-silap dua kali kena ulang-alik pergi kedai.

Orang kampung aku kata, ada yang jantan dan ada yang betina. Lagi senang korang bawa je suis automatik pam air rosak tu ke kedai.
 ·  Translate
Bila suis automatik pam air rosak, sedikit kesukaran timbul bila nak guna air. Terpaksa kita guna cara manual pula untuk hidup dan matikan pam air. Buka suis
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Johor DT Vs Pahang - Piala Sumbangsih 2015
Johor Darul Takzim Vs Pahang - Piala Sumbangsih 2015 - 31.01.2015 Perlawanan pertama musim Liga Malaysia [Liga-M] 2015 adalah pertemuan antara Juara Liga Super [Johor DT] menentang Juara Piala Malaysia 2014 [Pahang]. Johor DT menjadi tuan rumah kepada Pahan...
 ·  Translate
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
41 Buah Sekolah Gagal Mulakan Sesi Persekolahan 2015
Banjir besar yang melanda Kelantan, Terengganu, Pahang, Kedah dan Perak menyebabkan sesi persekolahan ditangguhkan selama seminggu. Penangguhan ini tidak perlu diganti. Sebanyak 41 buah sekolah pula gagal mulakan sesi persekolahan 2015 di Kelantan, Pahang d...
 ·  Translate
1
Add a comment...

teh ramuan

Shared publicly  - 
 
Entri pantun pertama tahun 2015 ini, Pantun Tragedi 2014. Kata Kamus Dewan, tragedi ialah peristiwa (keadaan dll) yg sedih atau menyedihkan.

Ya. Sepanjang tahun 2014, sejak awal tahu lagi beberapa tragedi telah melanda negara kita Malaysia.
 ·  Translate
Entri pantun pertama tahun 2015 ini, Pantun Tragedi 2014. Kata Kamus Dewan, tragedi ialah peristiwa (keadaan dll) yg sedih atau menyedihkan. Ya. Sepanjang
1
Add a comment...
People
Have him in circles
73 people
Dorma johnny noakes's profile photo
Ummi Kami's profile photo
Dorma Johnny Noakes's profile photo
Mustaffa Yasin's profile photo
kucha lana's profile photo
Nora Idris's profile photo
Ahmad Azhari's profile photo
Syafrizal Abu Mansor's profile photo
baby comel's profile photo
Work
Occupation
cik gu
Basic Information
Gender
Male
Other names
TehR
Story
Tagline
kita belajar – kita berpantun – kita gembira bersama
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Kelantan