Profile cover photo
Profile photo
Khazinatul Asrar (sakinahfauzi)
About
Khazinatul's interests
View all
Khazinatul's posts

Post has attachment
DIstance......
They said distance makes heart grows fonder. It's true. T_T May Allah bless and protect my love ones back home. It's just a few months left before we meet again. Stay strong. Just few months more to go. OK, need to focus now. Exam is coming.

Post has attachment
:)
Bila dengar lagu ni, teringat kata-kata Yasmin Mogahed.  This world is not perfectly good, and it's not perfectly bad either. :) Indeed, my routine is waaaaaaayy busier than few years back. Boleh kata exam final every month. But Alhamdulillah, with this 'te...

Post has attachment
'Kehandalan' Geografi Anak-anak Dr Fauzi
random post Situasi 1 Ati: Ummi, Ipoh tu kat mana? Ummi: Haa, teka kat mana. Ati: Penang kan? Ummi: (-_-') Situasi 2 Ayah: Hampa ni, takkan tu pun taktau. Ibu negeri Penang apa? Ati: Seberang Jaya kan? Huda: Hahaha! Salaaah!! Bukit Mertajam laa~ Ayah: *fa...

Post has attachment
Prihatin
Pagi itu, semua rumah di sekitar Wilton Court menerima satu surat bertulisan tangan. Surat yang cukup mengharukan. Isi kandungannya jelas menggambarkan keprihatinan seorang jiran kepada jiran tetangganya yang lain. Walaupun kami berlainan bangsa dan agama, ...

Post has attachment
Kita Memang Layak Diuji..
Kadang bila diuji, Kita rasa macam ujian kitalah yang paling berat.  Ujian kitalah yang paling dahsyat.  Ujian kitalah paling besar dalam dunia.  Kadang bila diuji,  Cepat kita merasa tak terdaya.  Cepat kita merasa putus asa.  Sampai kadang kita terlupa be...

Post has attachment
. . .
That morning, my partner and I, we went to the psychiatry clinic to see the consultant. There, we are supposed to see and observe how the consultant manages the patient, the communication skills and so on. In the consultation room, I sat at one corner, oppo...

Post has attachment
New Journey
Tomorrow, the first day of school starts. Its a new year. Its a new term. Its a new rotation. New people to meet with. New obstacles and challenges. But of course with new determination!  And new resolutions too. :) Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulill...

Post has attachment
Kerana Amanah Itu yang Tergalas Di Bahu..
Bismillahirrahmanirahim... Ya Allah, jadikanlah kecintaan kami kepada ilmu sedalam lautan-Mu yang paling dalam.  Berkatilah kami dengan ilmu yang bermanfaat untuk dunia dan akhirat kami, dan jauhkanlah kami daripada ilmu yang membawa kami lebih jauh daripad...

Post has attachment
Jodoh..
Dulu masa tingkatan-tingkatan dulu, bila tengok muka kawan-kawan, selalu terfikir, apa perasaan eh bila tengok muka-muka ni dah kahwin? Masa tu tak boleh bayang, maklumlah, tak matang lagi. Sekarang persoalan tu dah terjawab.  Perasaan? Hmm.. Macam-macam. T...

Post has attachment
My first hero (and will always be)
I was chattering with my friend, Fiona, exchanging stories of our childhood, and giggling together, how funny it was, back almost 20 years ago (how time flies!) and how protective our dads were.  :) Then suddenly she said, "You know, I'm certain, everything...
Wait while more posts are being loaded