Profile cover photo
Profile photo
108 Yoga Kids
1 follower -
С йога децата са по-здрави, по-умни, по-креативни и най-вече себе си!
С йога децата са по-здрави, по-умни, по-креативни и най-вече себе си!

1 follower
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Заниманията с йога от детство дават на децата добра основа в живота. Развиват гъвкавост и чувство за равновесие, децата учат лесно и бързо напредват. Повечето деца са много смели по природа. Необходимо е единствено да ги въодушевиш...
Децата обичат да подражават. Ако виждат, че Вие се занимавате редовно с йога, те ще поискат да се присъединят към Вас и да правят това, което правите Вие.
Редовното упражняване на йога с инструктор и в къщи ще помогнe на детето да бъде уравновесено и спокойно, да се научи да се концентрира. Това ще укрепи здравето му, ще изправи осанката, ще формира силно и гъвкаво тяло.
Самите занятия, общуването с инструктора и другите деца в групата формира навици, водещи до здравословен начин на живот и позитивно отношение към заобикалящия го свят.
Освен статичните йога асани в класовете се изпълняват и динамични упражнения, а също така и комплекси, които съчетават динамика и статика. Заниманията се провеждат под формата на игра.
Названията на асаните, изобразяващи пози и движения на различни животни се представят в достъпна и разбираема за децата форма. Например, изпълняваме „скакалец“, „щъркел“, „кученце“, „лък и стрела“ и т.н. Това повишава интереса им към заобикалящия ги свят и развива тяхната наблюдателност.
Получавайки още от детството уменията да управлява тялото си и процесите в него, детето има това предимство да влезе в зряла възраст готово за всички проявления на живота, имайки в ръцете си инструмент, позволяващ да го направи по-пълен и интересен.
Заниманията се провеждат веднъж седмично. Възрастова граница: от 5 до 10 години. Големина на групите - до 12-15 деца.
Запишете Вашето дете на занимания по йога. Дайте му шанс да порасне здраво и щастливо!
За контакти: www.yoga108.info
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded