Profile cover photo
Profile photo
Tehničko Stvaralaštvo
13 followers -
OD IDEJE, DO REALIZACIJE!
OD IDEJE, DO REALIZACIJE!

13 followers
About
Tehničko's posts

Post has attachment

Post has attachment
Година издања: 2017.
Издање: пилот
Обим: 12 страна
Формат: А4
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена публикације: 75 динара.

Живот савременог човека тешко је замислити без употребе разних саобраћајних средстава. Она му олакшавају рад и повећавају продуктивност, омогућавају брзо савладавање великих удаљености, служе за рекреацију, спорт и др.

Осим добрих, употреба саобраћајних средстава има и лошу страну. Статистички подаци о саобраћајним незгодама, упозоравају нас да је степен безбедности на критичном нивоу. Хиљаде угашених људских живота, десетине хиљада доживотно онеспособљених услед повреда, огромне материјалне штете - морају нас забринути.

Стручњаци истичу три основна фактора која утичу на стање безбедности саобраћаја на путевима: човек, возило и пут! Објективно посматрано човек је главни фактор. Бројни научни радови о узроцима саобраћајних незгода, код нас и у свету, показују да је у око 90% случајева кривац за саобраћајну незгоду - човек.

На безбедност саобраћаја на путевима у нашој земљи утиче и релативно неразвијена саобраћајна култура. Зато је потребно, константно радити на подизању саобраћајне културе на целокупној популацији организовањем разних облика образованог и превентивног рада још од најранијег узраста. У подизању саобраћајне културе, успостављању солидарности, дисциплине и одговорности у међусобним односима учесника у саобраћају важну улогу имају породица, предшколске установе, осовне, средње и ауто школе.

Шта се очекује од вас, будућих учесника у саобраћају тј. возача моторних возила - којима је ова едукативна друштвена игра намењена?

Од почетка, односно од тренутка одлуке да постанете возачи, морате знати да управљање моторним возилом захтева и солидно техничко образовање - познавање уређаја, њихову употребу и одржавање. Захтева и беспрекорну дисциплину, коректан и толерантан однос према другим учесницима у саобраћају. Практично управљање моторним возилом, познавање начина његовог рада и саобраћајни прописи могу се научити. Применити стечено знање и постати добар возач знатно је теже.

Идеја којом су се водили аутори ове едукативне друштвене игре је да се ова публикација, након што се прочита текст и проуче дате фотографије и упутства, трансформишите ову у саобраћајну макету.

Саобраћајну макету можете правити и групно. На тај начин скратићете време потребно за њену израду. Уколико за израду макете користите више ових публикација она може бити изузетно сложена и реалистична. Израдом макете и симулацијом различитих саобраћајних ситуација на њој, кроз игру и креативан рад, утврдићете стечено теоретско и практично знање из безбедности саобраћаја на путевима, а уз то ћете се и сјајно забавити.

Ову едукативну друштвену игру можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com
Photo

Post has attachment
Година издања: 2017.
Издање: електронско
Обим: 42 стране
Формат: А4
Цена публикације: 0 динара
 
Убрзо после куповине компаније @Last Software и преузимања права на њен програм SketchUp, Google је одлучио да свим заинтересованим корисницима понуди бесплатно преузимање овог програма.
 
Google SketchUp је програм за 3D цртање који се може користити за креирање најразличитијих 3D модела. Било да желите да креирате кућу из својих снова, дизајнирате намештај за радну собу или нешто треће, Google SketchUp је алатка која ће вам омогућити да на најлакши начин дођете до свог циља. Овај програм нуди и прегршт напредних опција које нису на први поглед видљиве - њих ћете откривати постепено временом.
 
Google SketchUp је толико интуитиван и једноставан за коришћење да уколико погледате неколико кратких туторијала, за свега двадесетак минута рада у њему бићете у могућности да направите заиста импресивне моделе који ће превазићи сва ваша очекивања.
 
Из поменутих разлога Google SketchUp се  користи у основној школи у настави техничког и информатичког образовања. Овај фантастичан програм, дао је ВЕЛИКИ допринос осавремењавању предмета као и његовој популаризацији.
 
У првом делу ове публикације представљене су алатке овог програма и њихова примена. Други део публикације садржи моделе за вежбу које ученици, након вежбе цртања, могу и практично реализовати у слободно време или на часовима слободних активности из овог предмета.
 
Ову публикацију можете преузети са:
https://www.sendspace.com/file/qqpctk
 
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Година издања: 2016.
Издање: пилот
Обим: 4 стране
Формат: А4
Хартија: 250 g/m2
Велепродајна цена: 40 динара.

У овој публикацији представљене су могућности моделовања сламчицама за сок.

На корицама публикације дати су примери и представљене су могућности употребе елемената за повезивање сламчица.

Елементи за повезивање сламчица одштампани су у унутрашњости публикације. Дата су 3 различита елемента за везу. Њиховим модификовањем, комбиновањем и лепљењем може се добити још елемената за везу.

Елементи за везу се исецају из публикације.

Ову публикацију можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.comPhoto

Post has attachment
Година издања: 2016.
Издање: пилот
Обим: 16 страна
Формат: А5
Повез: кламер
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена: 75 динара.

Индустријиски произведени делови, који се употребљавају за брзо и лако састављање модела и макета, називају се конструкторски материјали. Конструкторски материјали или конструктори, како се још називају, омогућавају деци да подстакну машту и опробају своје способности и склоности ка моделарству. Конструктори могу бити од дрвета, пластике, метала и гипса.

У овој публикацији представљене су мини опеке и могућности које оне пружају младим моделарима. У њој су дати примери макета за чију су израду као основни материјал коришћене мини опеке од гипса.

У брошури је приказана израдa једне макете по фазама. Она је израђена највећим делом од мини опеке, али су коришћени и други материјали: лесонит, картон, таласаста лепенка, итисон, фурнир, делови амбалаже, колаж папир, дрвени штапићи, жица, алуминијумски лим...

Такође, су приказани примери израде и неких додатних делова макета као и примери техничке документације, односно 3D модела макета за чију су израду коришћени једноставни бесплатни софтвери (Google SketchUp, Envisioneer Express и други).

Ову публикацију можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com

У нашој понуди, од недавно, имамо и гипсане мини опеке. Мини опеке су димензија 25х11х6 mm. Једно паковање садржи 450 мини опека: цена 400 динара (+пдв). Рок за испоруку: 10 радних дана

Photo

Post has attachment
Година издања: 2014.
Издање: пилот
Обим: 32 стране
Формат: А4
Повез: кламер
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена: 320 динара

Овa збиркa вежби из папирног моделарстава има циљ да деци представи бројне могућности израде модела и макета од папира.

У овој збирци дато је укупно 19 вежби односно модела. На почетку збирке дата су основна појашњења о томе шта представља модел а шта макета. Након тога, објашњено је шта је то папирно моделарство и основни симболи и ознаке у техници папирног моделарства.

Вежбе које након тога следе разичите су тежине и сложености, а сваку прати склопни цртеж или фотографија модела.

Збирка вежби „Папирно моделарство 5“ може се користити и у оквиру наставе Техничког и информатичког образовања у 5. разреду основне школе у редовној и/или додатној настави.

Фотографије модела које Збирка садржи: https://drive.google.com/open?id=0B6KprK5EO6oVZ1d2Vm44aV9yeWM .

Поштовани наставници, омогућите вашим ученицима да што лакше савладају градиво а у исто време олакшајте себи рад!

Збирку вежби из папирног моделарстава за 5. разред основне школе можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com

Photo

Post has attachment
Година издања: 2013.
Издање: пилот
Обим: 32 стране
Формат: А4
Повез: кламер
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена: 320 динара.

Овa збиркa вежби из папирног моделарстава има циљ да деци представи бројне могућности израде макета од папира.

На почетку збирке дата су основна појашњења о томе шта представља модел а шта макета. Након тога, објашњено је шта је то папирно моделарство и основни симболи и ознаке у техници папирног моделарства.

Вежбе које након тога следе разичите су тежине и сложености, а сваку прати склопни цртеж или фотографија макете.

У овој збирци дато је укупно 13 вежби односно макета. У њима су приказани неки од најчешћих начина израде делова макета грађевинских објеката (различите врсте кровова, тераса, димњака, и сл.) чији развијени облици могу послужити деци као основа за израду макете по њиховом избору.

Збирка вежби „Папирно моделарство 6“ може се користити и у оквиру наставе Техничког и информатичког образовања у 6. разреду основне школе у редовној и/или додатној настави.

Фотографије макета које Збирка садржи: https://drive.google.com/open?id=0B6KprK5EO6oVQkNDam4xWUNCOTg .

Поштовани наставници, омогућите вашим ученицима да што лакше савладају градиво а у исто време олакшајте себи рад!

Збирку вежби из папирног моделарстава за 6. разред основне школе можете наручите на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com
Photo

Post has attachment
Година издања: 2014.
Издање: пилот
Обим: 32 стране
Формат: А4
Повез: кламер
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена: 320 динара.

Овa збиркa вежби из папирног моделарстава има циљ да деци представи бројне могућности израде модела и макета од папира.

У овој збирци дато је укупно 15 вежби односно модела. На почетку збирке дата су основна појашњења о томе шта представља модел а шта макета. Након тога, објашњено је шта је то папирно моделарство и представљене су могућности његове примене у машинској техници. Затим су објашњени основни симболи и ознаке у техници папирног моделарства.

Следе саставнице, односно склопни цртежи компликованијих модела ове збирке и предлози за реализацију вежби које се могу радити групно.

Збирка вежби „Папирно моделарство 7“ може се користити и у оквиру наставе Техничког и информатичког образовања у 7. разреду основне школе у редовној и/или додатној настави.

Фотографије модела које Збирка садржи:
https://drive.google.com/open?id=0B6KprK5EO6oVRDBiUy1HMmJRSFE .

Поштовани наставници, омогућите вашим ученицима да што лакше савладају градиво а у исто време олакшајте себи рад!

Збирку вежби из папирног моделарстава за 7. разред основне школе можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com

Photo

Post has attachment
Година издања: 2016.
Издање: пилот
Обим: 16 страна
Паковање: публикација + компонете за израду 5 вежби
Формат: А5
Повез: кламер
Хартија: 140 g/m2
Велепродајна цена: 380 динара.

МОДЕЛОВАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ СКЛОПОВА је збирка електронских компоненти од којих се могу саставити 5 једноставних електронских склопова односно вежби:

1. вежба "Дојављивач прекида - аларм"
2. вежба "Сигнализатор нивоа воде"
3. вежба "Индикатор (+) и (-) пола батерије"
4. вежба "Електронски трептач - мигавац"
5. вежба "Сигнализатор наиласка воза"

Електронске компоненте потребне за израду поменутих склопова, које се налазе у овој Збирци, спаковане су у 5 засебних зипер кесица. Једна кесица – једна вежба. У свакој зипер кесици, осим електронских компоненти, налази се и шема електронског склопа који се саставља.

У Збирци се, осим компоненти, налази и публикација која садржи неопходнa упутство за израду ових склопова.

Ова збирка вежби се може користити и у оквиру наставе Техничког и информатичког образовања у 8. разреду основне школе у редовној и/или додатној настави.

Вежбе из ове Збирке, односно електронски склопови, су разичите тежине односно сложености. Прва вежба је најједноставнија, а пета најсложенија.

Тешкоће спајања електронских компоненти лемљењем, приликом израде једноставних електронских склопова у школским условима, постоје још и данас. Колико год да су млади моделари опрезани, приликом лемљења, понекад долази до нежељених контаката, оштећења електронских компоненти и/или кратких спојева. Онда најчешће долази до живцирања и непотребне нервозе. То су неки од основних разлога због којих се често неоправдано одустаје од електронике и чари које она пружа.

Како не би било све тако "црно", електронске компоненте се међусобно могу спајати и без лемљења на PROTOBOARD плочици или уз помоћ рајснедли.

Електронски склопови из ове Збирке могу се израдити на оба поменута начина.

Фотографије електронских склопова који се могу направити из ове Збирке: https://drive.google.com/open?id=0B6KprK5EO6oVVDROZmpMeDNGOHM .

Поштовани наставници, омогућите вашим ученицима да што лакше савладају градиво а у исто време олакшајте себи рад!

Рок за испоруку већих количина: 10 радних дана

Ову публикацију можете наручити на:
tehnicko.obrazovanje@hotmail.com


Photo
Wait while more posts are being loaded