Profile

Scrapbook photo 1
Cenangau DaunKari
Worked at Blogger.com
Attends Universiti Politik Jalanan
Lives in Parit Buntar
111 followers|35,784,310 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

 
TG Nik Aziz Nik Mat
Nota kaki makan cekam :   Tanpa memang prejudis
 ·  Translate
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ranking Blog pro PR terkini 1 JANUARI 2015 - Ranking Tahun Baru yang semakin suram
Ranking blog pro Pakatan Rakyat tyang pertama tahun 205 ni lambat sikit keluar pasai aku baru balik dari Kelantan tumpang misi bantuan banjir geng KEYROD dari Kedah. Dah balik ni baru boleh buat ranking. Ranking tahun baru ni jatuh lagi teruk 36,687 mata ke...
 ·  Translate
Ranking blog pro Pakatan Rakyat tyang pertama tahun 205 ni lambat sikit keluar pasai aku baru balik dari Kelantan tumpang misi bantuan banjir geng KEYROD dari Kedah. Dah balik ni baru boleh buat ranking. Ranking tahun baru ni jatuh lagi teruk 36687 mata kepada 391806 mata.
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ranking Blog pro PR terkini 1 DISEMBER 2014
Ranking blog pro Pakatan Rakyat awal bulan Disember ni nampaknya naik sikit 10,827 mata kepada 310,414 mata dan blog ranking Malaysia bawah 1000 mata naik sikit jadi 4. Blog aku walaupun langsung tak update sejak ranking tengah bulan lepas tapi boleh naik p...
 ·  Translate
Ranking blog pro Pakatan Rakyat awal bulan Disember ni nampaknya naik sikit 10827 mata kepada 310414 mata dan blog ranking Malaysia bawah 1000 mata naik sikit jadi 4. Blog aku walaupun langsung tak update sejak ranking tengah bulan lepas tapi boleh naik pulak sikit 633 mata tapi masih tetap di ...
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Tak mungkin TG Hj Hadi akan setuju PSM nak masuk Pakatan Rakyat?
Tak mungkin kut tiba-tiba PAS boleh pulak terima untuk bekerjasama dengan terima PSM. Akan nampak teruk sangat kut flip flop kalau Presiden PAS terima PSM masuk Pakatan Rakyat . Sumber: Ibid . Sinarharian melaporkan: Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim...
 ·  Translate
Tak mungkin kut tiba-tiba PAS boleh pulak terima untuk bekerjasama dengan terima PSM. Akan nampak teruk sangat kut flip flop kalau Presiden PAS terima PSM masuk Pakatan Rakyat.
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ada lagi ka aktivis PAS yang peduli pasai isu ni?
Aku harap sangat ada satu jawatankuasa khas di peringkat PAS Kawasan ditubuhkan khas untuk menguruskan isu persempadanan semula sempadan pilihanraya ni dan dipantau secara terus di peringkat Negeri dan Pusat. AstroAwani melaporkan: Suruhanjaya Pilihan Raya ...
 ·  Translate
Aku harap sangat satu jawatankuasa khas di peringkat PAS Kawasan ditubuhkan khas untuk menguruskan isu persempadanan semula sempadan pilihanraya ni dan dipantau secara terus di peringkat Negeri dan Pusat.
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ranking Blog pro PR terkini 1 NOVEMBER 2014
Ranking blog pro Pakatan Rakyat awal bulan November  ni aku malas nak ulas langsung, cukup sekadar nak bagitau ranking jatuh 3,209 mata kepada 312,794 mata. Takat tu ja aku punya ulasan, yang lain hangpa tengok sendiri, TopBlog PR Pilihan Cenangau M'sia 1/1...
 ·  Translate
16/10/2014, PRblog 16/10/14, M'sia +/-, Turun Naik. Anak Sungai Derhaka, 601, 1, 694, 2, 93, 1. Addin, 772, 2, 670, 1, -102, -1. AmenoWorld, 861, 3, 886, 4, 25, 1. Kelab Greenboc, 1016, 4, 1081, 5, 65, 1. Tukar Tiub, 1029, 5, 796, 3, -233, -2. Omak Kau, 1185, 6, 1113, 6, -72, 0 ...
1
Add a comment...
Have him in circles
111 people
Mat Indera Sipejuang's profile photo
Shamsul Kamal's profile photo
alias md yasin's profile photo
jack sparrow's profile photo
Kamarudin Hamid's profile photo
Cenangau DaunKari's profile photo
azahar ahmad's profile photo
Otai Manjung's profile photo
Reformis Anak Muda R.A.M's profile photo
 
Kemusnahan akibat bencana banjir tara mana sebenarnya kita peduli? (Video)
Kali ni giliran depa kena musibah hampir hancur hidup akibat banjir sapa tau lain kali giliran kita pulak ditimpa musibah. Kalau kita tak sungguh-sungguh bantu depa jangan nak harap kita akan sungguh-sungguh dibantu. Harakahdaily melaporkan: PAS melancarkan...
 ·  Translate
PAS melancarkan tabung khas bagi membantu memulihkan semula penempatan penduduk di Kelantan yang musnah dilanda banjir teruk pada 26 Disember lalu. Pengerusi Tabung Pemulihan Bencana Banjir Mohamad Sabu berkata, mangsa banjir perlu terus dibantu oleh semua pihak kerajaan pusat, negeri, ...
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Patutkah Presiden PAS kata banjir besar sekarang 'CURAHAN RAHMAT dan REZEKI''?
Taktau la pulak kalau Presiden PAS nak bagitau banjir besar yang memusnahkan rumah dan harta benda malah ada yang hilang nyawa tu kita kena anggap banjir sebagai curahan rahmat dan rezeki . Dah lama aku tak update blog aku ni, cadangnya nak aktifkan balik s...
 ·  Translate
Dah lama aku tak update blog aku ni, cadangnya nak aktifkan balik sempena tahun baru, tapi bila aku baca stement rasmi Presiden PAS yang pada aku sangat2 tak sesuai. aku tak boleh tahan, nak kena belasah jugak. Aku taktau la kalau ada yang tak rasa ada ayat dalam statement rasmi tu sangat tak ...
1
Mohd Nor's profile photo
 
Biar betol.
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ranking Blog pro PR terkini 1 NOVEMBER 2014
Aku dah collect data untuk  Ranking blog pro Pakatan Rakyat tengah bulan November ni semalam lagi tapi macam malas nak update. Tambah-tambah bila tengok blog aku jatuh merudum 23 tangga ke tangga 38. Memang tak heran pun pasai dah agak lama aku tak update b...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Fatwa SIS sesat: PAS keliru nak beraksi sebagai parti politik atau badan dakwah?
Kecuali la kalau para ustaz dalam PAS hanya pandai menghukum tapi lemah dalam nak berdialog atau berdebat dengan golongan yang dianggap pluralisme dan liberalisme macam Sisters In Islam tu. Malaysiakini dalam artikel bertajuk "Apa PAS boleh pelajari dari fa...
 ·  Translate
Kecuali la kalau para ustaz dalam PAS hanya pandai menghukum tapi lemah dalam nak berdialog atau berdebat dengan golongan yang dianggap pluralisme dan liberalisme macam Sisters In Islam tu.
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Hujjah Khalid Samad kenapa dia 'bela' Sisters In Islam SIS
Persoalannya ialah adakah benar Sisters In Islam (SIS) berpegang kepada falsafah Liberal dan Plural ini? Sekiranya benar, maka dikemukakan buktinya. Oleh: Khalid Samad. Ramai telah memberi komen dan teguran terhadap pendirian saya dan beberapa pimpinan PAS ...
 ·  Translate
Persoalannya ialah adakah benar SIS berpegang kepada kepercayaan dan falsafah Liberal dan Plural ini? Sekiranya benar, maka dikemukakan buktinya.
1
Add a comment...

Cenangau DaunKari

Shared publicly  - 
 
Ali Abdul Jalil lari ke negara Swiden minta suaka politik
Elok la Ali Abdul Jalil pi keluar negara minta suaka politik . Memang keselamatan dia tak terjamin dalam negara tambah-tambah dia didakwa menghina kerabat diraja Johor yang memang terkenal dengan sejarahnya. TheMalaysianInsider melaporkan: Aktivis Ali Abd J...
 ·  Translate
Elok la Ali pi keluar negara minta suaka politik. Memang keselamatan dia tak terjamin dalam negara tambah-tambah dia didakwa menghina kerabat diraja Johor yang memang terkenal dengan sejarahnya.
1
Add a comment...
People
Have him in circles
111 people
Mat Indera Sipejuang's profile photo
Shamsul Kamal's profile photo
alias md yasin's profile photo
jack sparrow's profile photo
Kamarudin Hamid's profile photo
Cenangau DaunKari's profile photo
azahar ahmad's profile photo
Otai Manjung's profile photo
Reformis Anak Muda R.A.M's profile photo
Work
Employment
  • Blogger.com
    Blogger
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Parit Buntar
Previously
Parit Buntar - Parit Buntar
Story
Tagline
Politik Daun Kari
Introduction
Just another guy next door
Bragging rights
Simple life
Education
  • Universiti Politik Jalanan
    Politik, 1999 - present
Basic Information
Gender
Male
Other names
cenangau
Apps with Google+ Sign-in
Cenangau DaunKari's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
iQuran
market.android.com

******************************************** ** NEWS ** ** iQuran will now be sold for a fraction of its original price, down to $1.99 from

MySolat
market.android.com

Simple Muslim prayers time viewer for Malaysia and Singapore! Fast, Offline, Spot-on Time, Azan Alarm, Notification! Simple to use, yet very

Instagram
market.android.com

Over 150 million users love Instagram! It's a simple way to capture and share the world's moments on your Android. Customize your photos and

Debat Timbalan Presiden: Ust Nik Amar takat nak jadi pemimpin untuk perw...
cenangau.blogspot.com

Yang aku tak fahamnya, pasai apa Ust Nik Amar pun takut jugak nak berdebat. Apa salahnya kalau berdebat dalam suasana 'adik-beradik' sama ma

Dan bermulalah kempen melobi tahap gaban dalam PAS yg belum pernah kita ...
cenangau.blogspot.com

Aku cukup yakin bermula hari ni terutama sekali untuk pertandingan 2 penjuru jawatan Timbalan Presiden PAS kempen BANGANG lagi CELAKA 'ulama

Ust Tuan Ibrahim sia-siakan peluang hentikan kempen 'ulamak vs profesion...
cenangau.blogspot.com

Sebagai ahli PAS aku menghormati pendirian dan keputusan Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man ni, cumanya aku sikit terkilan pasai pada aku keputusan

iQuran Lite
market.android.com

******************************************** ** NEWS ** ** Full version of iQuran will now be sold for a fraction of its original price, dow

Nik Aziz rejek Mat Sabu dari jadi Timbalan Presiden PAS?
cenangau.blogspot.com

Kalau tengok ke laporan Utusan tu memang jelas sangat Utusan nak bagitau yang TG Nik Aziz tak mau orang macam Mat Sabu jadi Timbalan Preside

Solution To Why your Profile Picture Don't Show In Google Search? | My B...
www.mybloggertricks.com

Its really exciting when you experiment and receive positive results. For the past few weeks I had been experimenting to find reasons on why

What is Google Plus Project? Is it a Threat To Facebook? | My Blogger Tr...
www.mybloggertricks.com

Google+ (Google Plus) is the recent development from Google now days. We all know the success of Facebook 'Like' feature that instan

1 review
Map
Map
Map