Profile cover photo
Profile photo
Ita Comey
11 followers
11 followers
About
Ita's posts

Post has attachment
Cherating, Pahang - Part 4
....Love sory from Cherating. Perut pun dah kenyang kena nasi kerabu, balik lena dulu seround baru check-out. Incik somi ja la tidoq sebab dia nak kumpul tenaga drive balik plak. Kalau dia tak cukup tenaga nanti aku je la yang dribe balik. Ok jee... Aku ni ...

Post has attachment
Cherating, Pahang - Part 3
....Love story from Cherating. Selamat pagi chenta! Alhamdulillah masih di beri nikmat menghirup udara segar  dari bumi Cherating.   Sebelum tidoq semalam lagi dah habaq siap-siap dah kat Incik somi yang hari ni bangun tidoq awai nak tengok matahari terbit....

Post has attachment
Cherating, Pahang - Part 2
....Love story from Cherating. Urat saraf pun dah di regangkan...dan kawan kami pun dah sampai jadi jom la kita sembang-sembang ambil angin laut dulu. Subhanallah....cantiknya ciptaanMu Ya Allah Bunyi ombak sangat mendamaikan dan menenangkan hati dan perasa...

Post has attachment
Cherating, Pahang - Part 1
Assalamualaikum Alhamdulillah.....masih diberi nafas untuk merasai nikmat di tahun 2016. Moga tahun 2016 ni juga aku lebih rajin untuk menulis blog yang selalu tak update ni...heheheh. Azam awal tahun di setiap tahun camtu la bunyinya...pastu kelauuuuttttt!...

Post has attachment
Aising Buttercream
Assalamualaikum Lamanya nak berkongsi khabar berita dengan kalian semua. Alhamdulillah masih diberikan waktu untukku mencoretkan sedikit catitan di warkah maya ini. Wahh! Dah macam tulis cerpan la pula mukaddimah nya.... Okey, hari tu dah kongsi kan cerita ...

Post has attachment
Coklat Ganache
Assalamualaikum Perkongsian ilmu dari Kak Azlita Masam Manis, aku tempek kay sini pula untuk rujukan kita bersama. COKLAT GANACHE Sumber :  Azlita Masam Manis Bahan A 250 ml krim tenusu 40 gm sirap glukos Bahan B 400 gm coklat masakan gelap ~ di cincang hal...

Post has attachment
Kek besday mereka...
Assalamualaikum... Haaa...hari tu dok cerita pasal satu hari satu malam sambut harijadi my chenta hati dan my kazen yang panjang lebar tu kan. Sampai nak masuk mencelah gambar-gambar kek pun macam makin panjang berjela ja...heheh Untuk keadilan pada kek-kek...

Post has attachment
Pati Pandan
Assalamualaikum Hari tu balik kampung ambil banyak pokok pandan bawa balik Jerteh ni. Hajat mula tu nak buat benih nak tanam belakang rumah kami ni...maka rendam dulu dalam baldi supaya keluar akar baru nak tanam. Sementara nak tunggu akar dia bertunas, seg...

Post has attachment
Kek Marble Pandan
Assalamualaikum Berhari-hari dah si tekak ni teringin nak makan. Hari-hari buka Facebook tengok gambar kek aje kekdahnya. Tak cukup di FB, rajin pula google gambar-gambar kek pandan yang tak kira dah dari versi camna pun janji ada pandannya. Sampukkan dari ...

Post has attachment
Happy OLD Day!
Assalamualaikum Happy birthday to you Happy birthday to you Happy birthday to abang & Mizah Happy birthday to you! 10 September 2015 Incik somi berkongsi tarikh yang sama lahirnya dengan adik sepupu ku - Mizah yang masih study kat UMT. Sorang sambut besday ...
Wait while more posts are being loaded