Profile cover photo
Profile photo
Digitális átállás a tanulásban
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Az Anonim Fejlesztés Függők Klubja
avagy a fejlesztés kreatív útjai 2015-ben

… ezzel a címmel tartott Andi előadást a Personal Hungary kísérő rendezvényeként immár másodszor megrendezett TEDxCorporate bemutatón néhány hete. Miután megosztotta gondoltait és a prezentációt úgy gondoltam, sokak számára érdekesek lehetnek azok a gondoltaok ami ott és akkor elhangzottak és felkértem +Nagy Andrea-t a Parrish & Crawler International trénerét, tanácsadóját és a JAM Magazin alapítóját, hogy beszélgessünk az előadásáról, azokról a gondolatokról, amelyek mentén összeállította a mondandóját és kialakította a saját kis kreatív fejlesztés-központú világát 2015-re.
Az előadás összefoglalója és a prezentáció is elérhető felkészülés gyanánt itt: http://www.jamjam.hu/anonim-fejlesztes-fuggok-klubja

Post has attachment
A beszélgetés kiindulópontja Sipos Sándor írása (http://www.shapehr.hu/hirek.php?hir=36) Robottanárok és elektronikus készségfejlesztés – mire való az e-learning? c. írása.

A beszélgetés célja nem hitvita folytatása, hanem annak demonstrálása, hogy az e-learning mi mindenre képes még azon kívül, amit a többség ismer belőle. Ehhez kérnénk a beszélgető partnerektől demonstrációs céllal példákat bemutatni az állításaik mellé (pl: online elérhető e-learning vagy online tananyagok bemutatásával, ilyen tananyagokból származó képernyőképek bemutatásával - képernyőmegosztás segítségével.

A beszélgetés időkerete 60-90 perc között lenne. A beszélgetés során 5 témát érintenénk, melyekhez a Sándor írásában található állítások közül szemelvényeket tettem. A témák átbeszélését követően az adás alatt feltett nézői kérdésekre válaszolnánk 15 percben.

1: Mi is valójában az e-learning? Definiáljuk!
2: Mik az e-learning előnyei?
3: Mire nem alkalmas az e-learning?
4: A személyiség varázsa az oktatásban.
5: A szimuláció működik?

Résztvevők:

Sipos Sándor - HR Professional - HR coaching, Consultancy, People & System Development, Assessment & Selection

+Zsolt Jenei  - eLearning developer and content writer, Tutor, Blended learning course manager, Classroom trainer

Soós István: Psychologist, Trainer, Organizational Development Manager, Mobile learning developer

+Zsadany Vecsey  Leadership & organisational development consultant, Gamification - serious game expert

Moderátor és házigazda:

+KOLTÁNYI Gergely 

A mai élő "Mennyibe kerül egy eLearning?" Hangout közvetítésünkhöz kapcsolódó kérdéseket kommentben ide várjuk!

Post has attachment
“Mennyibe kerül az eLearning?” – Számos esetben teszik fel megrendelők ezt a kérdést egy-egy szakmai megbeszélés alkalmával. Többen úgy gondolják, hogy náluk még azért nem került sor eLearning képzésre, mert – véleményük szerint – ez egy nagyon drága megoldás.

Egyre több elektronikus tananyag jelenik meg, melyek sikeressége változó. Vannak köztük jól tanulhatók, és kevésbé jól tanulhatók. Sok esetben egy már bevált tananyagstruktúra egy más téma feldolgozása során nem, vagy csak alig használható. Egy jó oktatási anyag szinkronban van az áttekintett tárgyterülettel és az alkalmazott módszerrel. A fejlesztésnél több szempontot is egyidejűleg kell figyelembe venni. Ilyenek például a

- felhasználói felület kezelhetősége,
- megjelenésének hatása a hallgatóra,
- magyarázó ábrák, diagramok, animációk és egyéb szöveges kiegészítő magyarázatok megfelelő elhelyezése,
- a logikus felépítés, a tanulható egységekre tagolás,
- az egyes egységek végén ellenőrző kérdések, feladatok és azok megoldásai, ha szükséges stb.

Ebben a beszélgetésben arra keressük a válaszokat, hogy Mennyi idő egy eLearning fejlesztés? Mitől függ a fejlesztés költsége? Mennyi munka és milyen szaktudás kell hozzá? Mit célszerű tudnia a megrendelőnek egy releváns ajánlakéréshez? Honnan ismerszik meg a jó szállító?

A beszélgetésbe elfogadta a meghívást:

- Tóth Mariann - a Neting Kft. munkatársa
- Koharek András - az ARTudásmenedzsment Kft. alapítója
- Izsó Gábor - a SZÁMALK oktatási igazgatója (felkérés alatt)

Tartsatok velünk most is!

Koltányi Gergely
Learnovator | L&D expert | Digital Learning Evangelist | HR enthusiast | EdTech fanatic

#elearning   #elearningdevelopment   #elearningcost   #googlehangoutsonair  

Meetup on air: Milyen a Moodle világa 2014-ben?

Az élő adáshoz kapcsolódó kérdéseket kommentben ide várjuk!

Post has attachment
Az elmúlt években a Moodle Magyarország leggyakrabban alkalmazott eLearning keretrendszerévé vált. Gazdag eszközkészlete, sokoldalú integrációs lehetőségei, valamint a korszerű pedagógiai módszerek támogatása megerősítette a felsőoktatásban betöltött helyét és egyre nagyobb érdeklődést vált ki a közoktatás valamint a vállalati szektor részéről is.

Kilencedik alkalommal hívjuk tanácskozásra (moot-ra) a magyar Moodle közösség tagjait és az érdeklődőket. Célunk az, hogy mindazt a tapasztalat, amely eddig felhalmozódott a különböző szakmai műhelyekben, közkinccsé váljon. Szeretnénk betekintést nyújtani azokba a gyakorlati megoldásokba, amelyek sokkal kényelmesebbé és használhatóbbá teszik a Moodle-t, a tanulást.
Átalakulóban van a digitális tanulás világa és ez nem hagyja érintetlenül a keretrendszereket sem. Vajon a Moodle képes-e megfelelni az új kihívásiknak, ha igen, milyen szerepet tölt majd be a jövő oktatásában, s az új fejlesztések hogyan szolgálják ezt.

A 2014-es Moodle Moot szerveztőivel Papp Gyulával és Vágvölgyi Csabával beszélgetünk a június 26-27-i konferencia témáiról és a konferencia előadói segítségével kedvet is igyekszünk csinálni a részvételhez.

A “Játék határok nélkül…” – „Gamification” című élő hangout közveítéshez a kérdéseket ide várjuk kommentben mostantól az adás végéig, azaz június 11. 19:30-ig!

Post has attachment
A tanulási folyamatok játékosításának lehetőségei az üzletben

A “Gamification” lényege, hogy a videójátékok népszerűségét biztosító feladatmegoldó és motivációs mechanizmusok segítségével olyan tevékenységek is érdekessé és vonzóvá tehetők, melyek célja túlmutat a játék örömén. A „komoly játékok” („Serious Games”) létjogosultságát ma már senki sem kérdőjelezi meg. 

Egyre több vállalat enged teret a játék-alapú alkalmazásoknak, és nem csak a marketingben vagy az ügyfél-kommunikációban, de olyan klasszikus HR-folyamatokban is, mint a képzés-fejlesztés vagy a kiválasztás.

Mi vár ezzel kapcsolatosan a vállalatokra? Mennyire tud komoly lenni egy játék, és hogyan alakítja át a „játékosítás” az üzleti folyamatokat?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégeivel, akik a magyar gamification irányzat kiemelkedő szakemberei, és akiknek munkáját számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték már el.

Fekete Zsombor – Az Élménypásztor alapítója és vezetője, a level up production producere;
Fromann Richárd – A JátékosLét kutatóközpont vezetője;
Vécsey Zsadány – Az ALEAS Csoport társalapítója, a „FLOW is Good Business” projekt vezetője;
Vendler Balázs – A Games for Business alapítója és vezetője.

A beszélgetés házigazdája: Koltányi Gergely

Amiről szó lesz:

• Miért működik a „játék” és miért érdemes a vállalatoknak játékmechanizmusokkal foglalkozni?
• Mennyire gondolják komolyan a vállalatok a játékosítást? Mi várható ezen a fronton az elkövetkező 3 évben?
• Hogyan lehet mérni egy „komoly játék” eredményességét? Mi ezeknek a projekteknek a valódi hozzáadott értéke?
• Milyen üzleti folyamatokat érdemes „játékosítani”? Mivel érdemes kezdeni?
• Milyen esélye van egy magyar gamification vállalkozás sikerre vitelének Európában és a tengerentúlon? Miben lehetünk mi jobbak másoknál?

Post has shared content
Nem rövid, nem visszafogott írás a magyar MOOC lehetőségekről...
Két évvel a Coursera megjelenése után, bő másfél évvel azután, hogy elvégeztem az első Coursera kurzust, és miután közel két éven át blogoltam a Courseráról és a MOOC jelenségről, végre eljött az a pillanat, amikortól érdemben várhatjuk az első angol…
Saphier Regina: Mi leszel, ha MOOC leszel?
Saphier Regina: Mi leszel, ha MOOC leszel?
mycourserablog.wordpress.com
Wait while more posts are being loaded