Profile cover photo
Profile photo
Hope and Homes for Children Romania
41 followers -
O casă şi o familie pentru fiecare copil
O casă şi o familie pentru fiecare copil

41 followers
About
Hope and Homes for Children Romania's posts

Post has attachment
Pentru că tot îşi pregăteşte toată lumea bilanţul pe 2013, trecem şi noi în revistă o constatare importantă: anul acesta am întâlnit tot mai mulţi copii care vor să ajute alţi copii!

Casa de Tip Familial "Ştefan cel Mare I" şi Grădiniţa din Călineşti au un parteneriat de 7 ani, iar acest lucru i-a învăţat pe copii o lecţie nepreţuită: valoarea prieteniei. Chiar dacă ei sunt în general cei ajutaţi, copiii de la "Ştefan cel Mare I" au hotărât să-i ajute ei pe prietenii lor de la Călineşti anul acesta, dăruindu-le jucării. 

De ce? 

Pentru că, în toamna acestui an, Grădiniţa din Călineşti a fost mistuită de un incendiu şi micuţii au pierdut tot ce aveau acolo. Copiii de la "Ştefan cel Mare I" şi-au amintit cât de multe lucruri frumoase primiseră ei de la prietenii lor din Călineşti, aşa că s-au gândit să fie ei cei darnici de această dată. După cum va puteţi probabil imagina, bucuria a fost de nedescris pentru toţi cei implicaţi! Toţi copiii au decis să mai facă asemenea gesturi şi pe viitor.
Photo

Post has attachment
În luna august, împreună cu Consiliul Judeţean Botoşani şi Fundaţia SERA, am închis porţile grele ale centrului de plasament "Sfântul Spiridon" din Botoşani şi am deschis uşile primitoare ale şase case de tip familial. Aici, cei 80 de copii îşi vor trăi de acum vieţile într-un adevărat mediu de familie.

Colega noastră, Cosmina Fratu, a mers să-i viziteze pentru a vedea cum s-au acomodat. Şi ce credeţi? Copiii îşi trăiesc noile vieţi ca şi cum ar fi fost acolo dintotdeauna! În căsuţele lor e o adevărată atmosferă de familie, la care micuţii contribuie activ: ajută la pregătirea şi strângerea mesei, ajută la curăţenie şi alte activităţi casnice, îşi pregătesc singuri hăinuţele şi rechizitele pentru a merge la Centrul de Zi. Lucruri aparent banale, dar pe care nu le-ar fi trăit niciodată în instituţie.

Cum să nu ne bucurăm?
Photo

Post has attachment
Vă aduceţi aminte de Centrul de Zi pe care HHC vrea să-l construiască pentru copiii vulnerabili din Vişeu de Sus? Ei bine, Arval România ne ajută să-l transformăm în realitate!

Luna aceasta, Arval, parte a grupului BNP Paribas, şi HHC România au semnat un parteneriat în urma căruia compania va susţine nu unul, nu două, ci TREI proiecte desfăşurate de HHC în 2013/2014.

Pe lângă investiţia în Centrul de Zi atât de necesar copiilor din Vişeu, Arval va contribui şi la programul de prevenire a separării copiilor de părinţii lor în zeci de familii din 3 judeţe din România, dar şi la programul de inserţie socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie şi au nevoie de sprijin pentru a reuşi pe cont propriu.

Mulţumim, Arval România!

http://www.hhc.ro/comunicare/noutati/peste-50-000-eur-investiti-de-arval-in-proiecte-sociale-ale-hope-and-homes-for-children-romania
Photo

Post has attachment
Ştefan Dărăbuş, Directorul Naţional al HHC România, vorbeşte ACUM pe Gândul Live despre cele aproape 50 de instituţii de tip vechi pentru copii închise în ultimii 15 ani de către HHC România şi despre viitorul celor peste 10.000 de copii care încă trăiesc în astfel de instituţii. 

Ce înseamnă viaţa în instituţie? Cum se transformă vieţile copiilor atunci când află, pentru prima dată în viaţa lor, se înseamnă un mediu familial? Cum se poate preveni intrarea altor copii în sistemul de protecţie?

Aflaţi aici, acum:

http://live.gandul.info/
Photo

Post has attachment
Generozitatea nu are vârstă! 

Un grup de pitici de la Grădiniţa nr. 8 din Sighetu Marmaţiei a mers la cules de fructe şi legume cu ocazia Zilelor Toamnei. Pentru că "recolta" a fost bogată, s-au sfătuit între ei ce să facă mai departe. Le-au întrebat şi pe educatoare şi, împreună, au hotărât s-o împartă cu copiii mai puţin norocoşi.

Cu mic, cu mare, încolonaţi ca la o defilare maiestuoasă şi încărcaţi cu bunătăţi, au mers în vizită la copiii din Casele de Tip Familial. Bucuria dăruirii se citea pe chipurile lor, dar ce i-a încântat mai presus de toate a fost bucuria celorlalţi copii, cei care au primit în dar coşuleţele pregătite cu drag.

Le-a plăcut atât de mult să ajute încât, la sfârşit, le-au întrebat pe educatoare dacă pot să revină şi de sărbători cu jucării. 

Felicitări, copii dragi! Ce exemplu, nu-i aşa?
Photo

Post has attachment
Marian-Petrişor Dăogaru participă la duatlonul 1000km Balkan Charity Challenge în beneficiul HHC România! Timp de 11 zile, pe un traseu care străbate România şi Bulgaria dus-întors, Marian va parcurge 1000 de kilometri pe bicicletă şi în pas alergător. 

Marian face acest efort "Super Human", cum se numeşte şi categoria la care este înscris, pentru ca HHC să poată construi un Centru de Zi pentru copiii vulnerabili din Vişeu de Sus.

Vreţi să-l ajutaţi? Intraţi pe pagina lui şi donaţi! http://bit.ly/1aZz9Xf

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de mai jos.

Mulţumim, Marian! Mulţumim, Unicredit Ţiriac Bank!

#HopeandHomes   #1000Balkan   #Unicredit  

Post has attachment
Încă o veste bună de la HHC! Patru fetiţe şi părinţii lor vor avea, în sfârşit, un acoperiş sigur deasupra capului care să-i protejeze de ploile de toamnă şi de iarna grea.

Până nu demult, casa în care locuieşte familia avea un acoperiş foarte deteriorat care nu ar fi rezistat nici măcar la o ploaie uşoară de vară. Siguranţa copiilor era pusă în pericol, iar părinţii nu îşi permiteau costurile de reparaţie.

HHC a intervenit şi, chiar în acest moment, se asigură că acoperişul va fi complet consolidat şi extins până la sfârşitul acestei săptămâni. Mai mult, la primăvară îi vom ajuta să-şi construiască şi o cameră nou-nouţă, pentru ca fetiţele să aibă mai mult spaţiu.
Photo

Post has attachment
Povestea Hope and Homes for Children a început cu ei, Mark şi Caroline Cook, în 1994. Călătorind la Sarajevo într-o perioadă în care oraşul se afla sub plin asediu, Mark şi Caroline au decis să viziteze şi orfelinatul Bjelave. Nici nu îşi imaginau în acel moment că această experienţă avea să marcheze începutul unei lungi şi minunate misiuni.

În instituţie au găsit 120 de copii care trăiau în condiţii îngrozitoare. Clădirea fusese distrusă în urma bombardamentelor, ferestrele nu mai aveau geamuri, nu exista apă sau electricitate, iar sursele de hrană erau limitate. Copiii cei mai mici stăteau înghesuiţi toţi într-o cameră, având ca unică sursă de căldură flacăra de la o ţeavă de gaz. Când s-au întors acasă, în Marea Britanie, Mark şi Caroline Cook au înfiinţat Hope and Homes for Children.

Activitatea iniţială a organizaţiei s-a concentrat pe îmbunătăţirea condiţiilor de trai din instituţiile de stat pentru copii. Curând, însă, a devenit clar că această abordare nu era o soluţie pe termen lung. Era nevoie de un plan mai eficient, care să pornească de la elementul cel mai important: ce îşi doreau cu adevărat chiar ei, copiii. Răspunsul a fost unanim. Nu aveau nevoie de orfelinate bine echipate, ci de iubirea unei familii! 

http://www.hopeandhomes.org/news/2013/a-lasting-legacy

#HopeandHomes   #Copii   #Speranta  
Photo

Post has attachment
E incredibil cât de mult poate însemna pentru o familie puţin ajutor primit la momentul potrivit.

Ana şi Ioana sunt gemene, au 4 anişori şi sunt crescute de tatăl lor. În timpul zilei, când tatăl este plecat la muncă, fetiţele rămân cu bunica lor, pe care o iubesc foarte mult. Până aici, totul sună normal. Atunci când le-am cunoscut, însă, fetiţele erau destul de neglijate. Nu erau duse la grădiniţă, curăţenia din casă lăsa de dorit, iar, din pricina sărăciei, familia se preocupa prea puţin de bunăstarea şi educaţia lor.

Situaţia a devenit atât de precară încât a atras atenţia autorităţilor locale, care, pentru a evita separarea copiilor de familie, au apelat la HHC şi ne-au rugat să ne implicăm. Treptat, prin şedinţe de consiliere, bunica a căpătat motivarea şi puterea necesară de a schimba lucrurile. Intervenţii mici făcute de HHC - o sobă, o maşină de spălat, obiecte de igienă - i-au uşurat rapid munca şi au ajutat-o să iasă din cercul vicios al sărăciei.

Un ajutor simplu, faptul că cineva i-a ascultat şi sfătuit, au schimbat viaţa Anei şi Ioanei. Acum trăiesc în sfârşit într-un mediu curat, sigur şi iubitor în care vor putea creşte frumos, aşa cum merită fiecare copil. Pericolul instituţionalizării a trecut.
Photo

Post has attachment
La Sighet, solidaritatea are loc de cinste. Aici s-a desfăşurat anul acesta acţiunea "Un milion de stele", o iniţiativă a Confederaţiei Caritas România organizată în colaborare cu Dieceza Romano-Catolică Satu Mare, Eparhia Greco-Catolică Maramureş, Grădiniţa nr. 9 şi HHC România. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu dizabilităţi şi a avut drept scop strângerea de fonduri prin vânzarea de obiecte realizate de copii şi voluntari.

Echipa HHC a fost reprezentată de colega noastră din Sighet, Gabi Rosuş, care, împreună cu personalul casei de tip familial Iuliu Maniu, i-a ales ca beneficiari ai evenimentului pe Aurenţa şi Norbert. Cot la cot cu voluntarii, am realizat suporturi din sticlă pentru lumânări, pictate manual, dar şi alte frumoase obiecte decorative. Copiii noştri nu s-au dat deoparte nici de la programul artistic, bucurându-se de admiraţia şi aplauzele publicului.

La finalul evenimentului, toţi participanţii au aprins lumânări, exprimându-şi solidaritatea cu tinerii şi copiii cu dizabilităţi. Din fondurile strânse, Aurenţa va primi un "standing frame" cu ajutorul căruia va putea să stea în picioare, iar Norbert va primi un cadru special de mers.

Mulţumim, Caritas! Mulţumim, oameni frumoşi şi darnici!
Photo
Wait while more posts are being loaded