Profile cover photo
Profile photo
Marc van Beek
39 followers
39 followers
About
Posts

Post has attachment
Marc van Beek commented on a post on Blogger.
Beste Rose,
Ik wil je graag uitnodigen om bij ons een kop koffie te komen drinken om kennis te maken en je bij te praten, "hoor-en-wederhoor" heet zo iets, en hoop dat je dan een beter gefundeerde mening gaat geven over ons bedrijf en onze crowdfundingactie.

Ik heb bewust niet gereageerd op jouw facebook bericht maar reageer hier wel alvast op jouw blog zodat jij voer hebt tot nadenken en we tijdens onze kop koffie een positievere insteek van onze kennismaking kunnen hebben.

Jij hebt vertrouwen gehad om te investeren in een project met een totaalrendement van 25%, wat 5% op jaarbasis is.
Ons "zeer hoge rendement" van 22%, wat wel 5,5% op jaarbasis is, is daarentegen een erg hoge beloning waardoor jij geen vertrouwen hebt in ons project?

Onze vele beloningen, die vooral ludiek en voor ons grotendeels gratis zijn, zie hieronder, geven jou ook geen vertrouwen in ons project:

- elke maand via de mail een leuke schoonmaaktip
 = gratis!

- een duurzaam schoonmaakpakket van www.ecover.nl
 = bijna gratis!

- wij investeren in een electrische bakfiets en die lenen we 1 dag uit aan investeerders
 = gratis, op een klein beetje stroom na!

- wij investeren in een electrische Renault Twizy en ook die lenen we 1 dag uit aan investeerders, je raad het al:
 dit kost ons weer alleen een beetje electriciteit!

- In september vieren we ons 5-jarig bestaan met een BBQ waarbij we klanten, vrienden en investeerders uitnodigen en investeerders die > € 500,- investeerden bedanken door ze als (ludieke) VIP gast te ontvangen en extra aandacht te geven   = bijna gratis want alle investeerders van > € 500,- (tot nu toe) zijn vrienden, bekenden etc. die sowieso zouden worden uitgenodigd, alleen de extra aandacht voor het VIP gevoel kost ons wat creatieve denkkracht!

- Omdat wij als onderneming ook 3% van onze omzet gebruiken om goede doelen op gebied van onderwijs en ondernemerschap te steunen verloten wij via een loterij één 7-daagse reis naar Ethiopie. Die reis is beschikbaar gesteld door een duurzame reisorganisatie ( http://www.fair2.travel/info/crowdfunding-poetsen-met-plezier ) die vertrouwen in ons heeft, waarbij wij elkaar steunen bij het ondernemerschap door regelmatig te sparren en op deze manier een mooie bijdrage wil leveren
 = i.d.d. bijna onze "duurste" beloning maar als wederdienst krijgen zij nu mooie exposure en zo delen we met elkaar!

- de ultieme investeerders belonen wij met ons "the full monty" pakket waarbij naast de BBQ, het "lot in de loterij" wij ook nog 1- dagdeel het echte Poetsen met Plezier gevoel "live" thuis laten meemaken
 = onze "duurste beloning", 3 uur arbeid tegen inkoopkosten = 0,1% extra!

Wij zijn ons bedrijf in 2010 gestart, zijn afgelopen jaren gegroeid, en willen ons bedrijf verder laten groeien. Daar hoort o.a. bij:
- een nieuwe website (zie voornaamste investeringen) waar t.z.t. ook foto's en video's van onze medewerkers op komen: komt er aan, even geduld!
- facebook pagina actief gaan gebruiken, met inmiddels ruim 500 volgers, wekelijks een paar berichten toch niet echt inactief te noemen?
- Linkedin bedrijfs pagina verder inrichten, helaas kan iedereen (idd anoniem) zeggen dat hij/zij bij een bepaald bedrijf werkt en dan komt dat op de betreffende pagina, zoals eerder gezegd: work in progress!
Voor meer info over mij kan iedereen natuurlijk ook gewoon mijn Linkedin profiel bekijken https://nl.linkedin.com/pub/marc-van-beek/10/4a5/792

Crowdfunding is voor mij vooral een kwestie van vertrouwen! Investeerders moeten blij en enthousiast worden van ons idee en ons daarin willen ondersteunen. Vandaar dat wij ook bewust met Crowd about Now in zee zijn gegaan en niet met andere platformen waarbij, door echt hoge rendementen van 7 a 8% en meer aan te bieden, heel snel geld voor elkaar gekregen gaat worden.

Vertrouwen krijg je door je te verdiepen in de manier van werken van Crowd about Now: intake gesprekken met ondernemers, check KvK (kan ieder ander ook zo zelf doen), check investeringsdoelen en haalbaarheid financiele plan!

Vertrouwen krijg je door je echt te verdiepen in een onderneming!
 i.p.v. alleen plaatjes te kijken op een website (of het ontbreken van plaatjes/logo's/foto's etc.) ga je met mij in gesprek en leer je over onze geschiedenis als onderneming, mijn doelen/normen en waarden, onze klanten en het feit dat we al bijna een jaar bezig zijn om ons groeimodel vorm te geven. 

Vertrouwen heb ik gekregen door mijn idee al een jaar lang te delen met kennissen/vrienden/bekenden waardoor we i.d.d. al binnen 2 weken 52% van ons doelbedrag hebben binnengehaald. Meest gehoorde reactie: we hoeven geen beloning, sommige willen ook geen rendement maar zijn vooral blij ons te kunnen ondersteunen met ons idee.

Op het moment dat je geen enthousiasme voor ons idee hebt moet je niet in ons investeren en ga je door naar een volgend project.
Op het moment dat je wel enthousiast bent maar twijfelt zou ik ook zeggen: volgend project.

Wat je mijn inziens niet moet doen is ongegronde twijfels vertalen naar "fraude" en "boeven" en "een Radar uitzending gevoel" en dat vervolgens, zonder hoor-en-wederhoor, op social media plaatsen.

Op het moment dat je in de media leest over fraude met crowdfunding zou ik die berichten gewoon delen met mensen, zij kunnen dan zelf op onderzoek gaan en zelf conclusies trekken.

Hoop dat je inziet dat ik "not-amused" ben met deze PR, hier graag nog met jou over van gedachten wil wisselen en dan met veel plezier jouw reactie hierop terug lees.


Hartelijke groet,

Marc van Beek
tel.: 06-29504576

 
Crowdfunding, wees alert
Crowdfunding, wees alert
verlossendeaflossers.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded