Profile cover photo
Profile photo
Lutze Rechtsanwälte Partnerschaft mbB
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
De AVG komt eraan! Is uw Duitstalige website voorbereid op de nieuwe privacywetgeving? Laat uw website nu checken!

In samenwerking met het Belgische advocatenkantoor Peeters Euregio Law wordt op 7 mei 2018 de bijeenkomst "Go Euregio" georganiseerd voor Belgische ondernemers die zaken doen of willen doen in Duitsland of in Nederland. Tijdens de bijeenkomst "Go Euregio" zal Andreas Lutze ingaan op de juridische aandachtpunten bij het zakendoen met Duitsland. Hij zal onder meer ingaan op verschillende strategieën om de Duitse markt te benaderen, het werken met Duitse handelsagenten, algemene voorwaarden in Duitsland.

Post has attachment
Unternehmerfrühstück „Ein Jahr Mindestlohngesetz – eine erste Bilanz“ am Mittwoch, den 20. Januar 2016

Im Januar 2016 jährt sich die Einführung des gesetzlichen Mindestlohns zum ersten Mal. Die Meinungen über den Mindestlohn gehen auseinander. Für die einen ist der Mindestlohn bereits jetzt eine Erfolgsgeschichte; für die anderen führt er zur Vernichtung von Arbeitsplätzen. In der täglichen Praxis sind Unternehmen jedoch an ganz konkreten Fragen interessiert: Wie wird der Mindestlohn berechnet? Welche Pflichten hat der Arbeitgeber? Welche Gestaltungsmöglichkeiten gibt es für Arbeitsverträge im Hinblick auf den Mindestlohn? Diese und viele andere rechtliche Fragen werden im Rahmen des Unternehmerfrühstücks „Ein Jahr Mindestlohngesetz – eine erste Bilanz“ von Rechtsanwältin Ursula Wetzold (Fachanwältin für Arbeitsrecht) beantwortet.

Das Unternehmerfrühstück findet am Mittwoch, den 20. Januar 2016 von 8.15 bis 10.00 Uhr in den Räumlichkeiten der Rechtsanwaltskanzlei Lutze an der Hoffmannallee 55 (Hoffmannkontor) in Kleve statt. Die Teilnahme ist kostenlos.

Interessenten können sich telefonisch unter 02821–713079-0 oder per E-Mail unter info@lutze-law.de anmelden.

Post has attachment
Ronde Tafel "Zakendoen in Duitsland - Aan het roer van een Duitse GmbH" op 2 februari 2016.

Duitsland is nog steeds het trekpaard van de Europese economie. Duitse ondernemingen investeren fors. Veel Nederlandse ondernemers willen graag een graantje mee pikken van deze economische groei en zoeken naar een geschikte manier om toegang tot de Duitse markt te vinden. In veel gevallen ligt dan de oprichting van een Duitse GmbH voor de hand. Wanneer u een Duitse GmbH opricht, krijgt u te maken met een ander rechtssysteem en een andere cultuur van zakendoen. Gebrek aan kennis over deze verschillen vormt niet alleen een belemmering voor het succesvol zakendoen in Duitsland, maar kan zelfs een risico vormen voor uw onderneming of tot bestuurdersaansprakelijkheid leiden. Pas wanneer u goed op de hoogte bent van de verschillen, kunt u zich volledig richten op de kansen die de Duitse markt voor uw onderneming biedt.

In het kader van deze bijeenkomst zullen onder meer de volgende aspecten aan de orde kunnen komen:
• Leidraad voor de oprichting van een GmbH
• De rechten en plichten van de Geschäftsführer
• Bestuurdersaansprakelijkheid; verschillen met de Nederlandse regelgeving.

Een praktijkgerichte bijeenkomst die u niet mag missen wanneer u in Duitsland zaken doet. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze ronde tafel bijeenkomst. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Meer informatie op: www.ondernemingsrecht-duitsland.de
Bijeenkomst
Bijeenkomst
ondernemingsrecht-duitsland.de

Post has attachment
U wilt uw producten op de Duitse markt afzetten? Om klanten te werven moet u een aardig woordje Duitse spreken. Als u deze vaardigheid niet in huis heeft, dan kunt u overwegen om een Duitse distributeur in de arm nemen. Een distributeur is een zelfstandige ondernemer die uw producten inkoopt om deze vervolgens op eigen rekening en risico aan zijn eigen klanten door te verkopen. Zodoende kunt u per direct met de verkoop starten en uw producten via de distributeur op de Duitse markt verspreiden. De distributieovereenkomst met zo’n Duitse distributeur dient juridisch wel goed in orde te zijn om niet voor verrassingen te komen staan. In het kader van deze ronde tafel-bijeenkomst komen onder meer de volgende vragen aan de orde:
1. Hoe vind ik een geschikte Duitse distributeur?
2. Wat is de inhoud van een distributieovereenkomst?
3. Wat zijn typische valkuilen bij het inschakelen van een Duitse distributeur?
Meer informatie over deze bijeenkomst: http://ondernemingsrecht-duitsland.de/wp/nl/nieuws/bijeenkomsten/

Post has attachment
Rondetafel-bijeenkomst: “Zakendoen in Duitsland met behulp van een Duitse handelsagent” op donderdag 1 oktober 2015 in Kleve
Bijeenkomst
Bijeenkomst
ondernemingsrecht-duitsland.de

Post has attachment
Bijeenkomst "Road2Germany Maakindustrie meets e-commerce" op
25 juni 2015 in Lopik

Online biedt Duitsland ook op de B2B markt vele kansen voor Nederlandse bedrijven. Terwijl de B2C markt bijna volwassen is, wordt een B2B groei van 30-40% voorspeld. De Duitse B2B e-commerce markt kan dus groeien van 35 naar 50 miljard euro 2015. Road2Germany maakindustrie meets e-commerce is bedoeld voor ondernemers die goed voorbereid willen inspelen op de online kansen die de Duitse B2B-markt biedt. Andreas Lutze zal tijdens deze bijeenkomst informeren over de juridische en fiscale aspecten van het B2B-zakendoen in Duitsland via e-commerce. Bent u producent van een eindproduct of halffabrikaat en wilt u meer omzet uit de Duitse markt halen, laat u dan op 25 juni aanstaande over deze kansen informeren. Meer informatie en aanmelding voor deze bijeenkomst via de Kamer van Koophandel.
Wait while more posts are being loaded