Profile cover photo
Profile photo
Gábor Gergely
30 followers
30 followers
About
Posts

Post has attachment
A profi honlap titkai - zongorázni lehet a különbséget! 
Vajon Te hogy vagy ezzel?

A zongoraleckéimre visszagondolva sohasem gondoltam volna, hogy a zene közelebb hozza a szemléletet, ami a honlapok világában előrevisz, - akár Téged, a Te vállalkozásodat is...

Amikor sok-sok évvel a zongoraórák után rájöttem, hogy egy számítógép segítségével igazi szintetizátorzenét lehet komponálni, hálát adtam szüleimnek, hogy nem furulyázni taníttattak. Szereztem egy zongorabillentyűzetet, melyet hozzákötöttem a számítógéphez, bekapcsoltam a szoftvert és máris komponálhattam a megálmodott zenémet hangról hangra.

## De jaj, nem az igazi! Vajon miért nem?

De mi történt? Muzsikámat hallva első hallásra feltűnik, hogy ez bizony nem a mesterek lemezeiről szól, bár minden körülmény adva van ahhoz, hogy remekművet alkothassak. Ugyan született egy-egy hallgatható zene, de le kellett vonjam a tanulságot, bizony nem leszek zeneszerző.

## Amatőrség, ami nem megengedett!

Visszatérve az internetre, egyre-másra születnek olyan megoldások, melyekkel profi honlapok hozhatók létre, tulajdonképpen bárki képes lehet saját honlapja elkészítésére. A megszülető produkciók túlnyomó részén azonban ugyanaz látszik, mint ami hallható az én zenéimen is. A profizmus teljes hiánya. A műkedvelő amatőrség.

Azonban ez egyszerűen nem elég. Ha van egy profi módon működő vállalkozásod, akkor vajon megjelenhetsz az inerneten egy olyan weboldallal, melyről ordít az amatőrség? Szerintem nem.

A grafikus dolgok még csak-csak pótolhatók. A grafikán túl azonban a honlap lényegét a tartalom rejti. Könnyű azt gondolni, hogy felírjuk a honlapra, mit adunk, ez mennyire jó és majd veszik. Valószínűleg csalódás lesz a vége. A siker sokkal inkább azon múlik, hogy hogyan közvetíted vevőid felé saját profi ajánlatodat úgy, hogy a vevő egyből értse, hogy az pont neki szól.

## Ami a zenéhez kell, az kell a honlapodhoz is...

A jó zenéhez három dolog kell. Jó énekhang, jó szöveg a dalhoz, és jó hangszeres alapok. Azok, akik saját vállalkozásuknak építenek honlapot sajátkezűleg, olyan előadókhoz hasonlatosak, akiknek jó hangjuk van, remek szövegírók, és nagyszerű zeneszerzők. Kétségtelenül vannak jópáran. A többség azonban nem tudja egyszerre mindhármat. 

## Ezért a slágereket általában nem is egy szerző írja, van zeneszerző, szövegíró és előadó. 

Ha Neked is van remek hangod (vagyis terméked, szolgaltatásod), keress valait, aki megírja a szöveget (webszöveget) és megkomponálja a zenei (grafikus) hátteret. Ebből lesz majd profi összhang, jól hangzó ajánlat és természetesen fizető közönség.

Bizonyára kitaláltad már, én pont ebben tudok segíteni Neked.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ha belefáradtál az értékesítésbe, KEZDJ EL SEGÍTENI!

Van olyan üzenet, ami utat tör iparágad piaci dzsungelében, átvágva a legsűrűbb akadályokon. Elintézi, hogy vevőid, ügyfeleid könnyen és gyorsan Rád találjanak, vállalkozásodra pedig a legjobb idők köszöntsenek. 


- Ha segítesz másoknak, SIKERES leszel. Olvasd el, miért:

Legtöbb cég, akivel összehozott a sors, azzal foglalkozik, hogy adott terméket, szolgáltatást értékesít, próbál találni hozzá vevőket, ügyfeleket. Azon dolgoznak, hogy egyre sikeresebbé tegyék saját üzletüket. De hogyan gondolkodik a zseni?

Az üzleti zseni jár a világban, látja az emberek gondjait. Szeretne nekik segíteni, jobbá tenni a életüket, ezért céget alapít egy-egy probléma megoldására. Cégét aztán sikeressé teszik a vevők, akiknek megoldást nyújt. - Ő tehát nem saját sikerein dolgozik...


- Sajnos nem lehetünk mindannyian zsenik... 
Ezért legalább lessünk el pár fogást!

Legtöbben nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a világ bajaival foglalkozzunk, mert már van saját termékünk, szolgáltatásunk, - amit persze el kell adni... 

Ha Te is ebben a cipőben jársz, érdemes lehet legalább annyira szemléletet váltanod, hogy leveszed figyelmed fókuszát saját termékedről, szolgáltatásodról. Helyette ráirányíthatod azokra, akiknak SEGÍTHETSZ életüket vagy üzletvitelüket jobbá tenni.


- Operálj segítő üzenetekkel!

Felírhatnád a honlapodra is, hogyan segít portékád azoknak, akik megrendelik. Minél pontosabban írsz, annál többen lesznek, akik magukra ismernek. Sőt, pontosíthatsz azzal, hogy megnevezed őket. Ha például cégvezetők, döntéshozókhoz beszélsz, fogalmazhatsz így: "Cégvezetőként biztosan belefutott már abba a problémába, hogy ..." Vagy épp ezt is írhatod: "Taxisofőrként gyakori gond lehet, amit legyőzhet, ha ... " 

Ha egyértelmű, kristálytiszta üzenettel megírod honlapodon, hogy végül is kiknek, hogyan segít kínálatod, annak olyan hatása lesz, mintha macsetével vágnál széles ösvényt a bozótban... - Egyenesen ügyfeleid táborához, akik ezután rád találnak, mert üzeneteddel elintézted.

Szívesen segítek ebben Neked. Javaslom, kattints meg ezt a linket és nézd meg, mi lehet az első lépés ehhez!
goo.gl/AeT8KS

(rövidített link, biztonságosan kattinthatod!)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
LOVE... az ismerkedés varázslata

Hallottad már, hogy az almás boltokban milyen szöget zár be a kiállított laptopok képernyője és a billentyűzet? Hogyan vannak kinyitva és letéve a pultra? Így:

A jobb boltokban a képernyő merőleges a billentyűzetre, 90 fokra vannak kinyitva. Ezért:

Amikor az érdeklődő közelebb lép, megigazítja a képernyőt. Ekkor megérinti a gépet, kapcsolatba kerül vele. Megtapasztalja, mennyire jól forog a zsanér, megtapintja a fémházat, érzi a gép tömegét, végigsimítja a sima felületet. Megtörténik az első érintés, tisztára, mint az első randikon... Ha megérinted, beleszeretsz. 
Ez tényleg így is van kitalálva.

Gondoltál már erre, miközben cipőt próbáltál? Mindenki szereti felpróbálni a cipőt, amiben a következő hónapokban, vagy akár években pompázni fog. Közben megtapogathatod, forgathatod. Ha jó a lábadra, már bele is szerettél.

Ellenpélda: A minap szerettem volna venni egy hangszert. Épp hirdettek is egyet a közelben, telefonáltam hát: - megnézhetem, kipróbálhatom? - Azt mondta, csak akkor áll rendelkezésre, ha meg is veszem. Nem mentem el. Annyira nem fontos. Pedig számíthatott volna arra, hogy megérintem, meghallgatom, beleszeretek. Így vesztett egy vevőt.

Neked van valamid, amit vevőid kipróbálhatnak? 
Tesztelhetik, megérinthetik, beleszerethetnek?
Nálad hogyan működik?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A gyanakvás ára

Érezted már ezt? "Úgy érzem, bármikor átverhet a fejlesztő, és nem tudok védekezni, mert nem értek ahhoz, amiről beszél." - Vajon mi a megoldás? 

1. Megtanulod miről beszél. Van erre időd, energiád? 
2. Olyat találsz, akiben megbízol. Ez sem egyszerű, főleg ha alapvetően gyanakvó természetű vagy, esetleg korábban már voltak rossz tapasztalataid. 

Gondolj arra, hogy a legnagyobb cégek vezetői olyan stábbal veszik magukat körbe, akikben feltétlenül megbíznak. Filmek ezreiben láthatjuk, hogy az amcsi elnök mekkora döntéselőkészítő csapattal dolgozik. Mi persze más cipőben járunk, de attól a helyzet nem más. Mindig van, mindig lesz, akiben egyszerűen meg kell bízni. 

Beszállítód árut ad és bízik benne, hogy ki fogod fizetni. Te is számlázol a vevődnek, és bízol abban, hogy kifizeti. Ha megbízást adsz a fejlesztőnek, bízol abban, hogy el fogja végezni.

Szerinted kell védekezned vagy vitatkoznod a fejlesztővel?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
IMÁZSÉPÍTŐ honlap - a nagy dobás...
Olvasd el, mit is tennék A HELYEDBEN, hogy meglendítsem ügyfélszerzésedet. Követhető recept, szemléltető PÉLDÁVAL.

1. Kiállás, forma, elegancia

A helyedben először is bevetnék egy remek tartalomkezelőt, mondjuk a Wordpresst. Letöltheted a webről, nagyon szép honlapok építhetők vele. Világos, szép honlapot készíttetnék a helyedben, ami ránézésre is a legjobbak közé emelné vállalkozásomat. Nem kell művészi színvonal, egy ilyen honlap akkor is a tömeg fölé emeli cégedet.

2. SEO és tartalomkezelő kéz a kézben

Klasszul kézben tarthatod vele a SEO feladatokat is. Még azt is könnyedén megoldhatod, hogy keresőbarát webcímeid legyenek, amelyek még ékezeteket, szép magyar betűket is tartalmazhatnak. Így belevarázsolhatod ékezetes kulcsszavaidat még a webcímbe is. 

Mindezt anélkül, hogy programoznod kellene. Klassz!

3. Bőséges KOMMUNIKÁCIÓ, növekvő szakmaiság

A keresőrendszer a bőséges szöveges tartalmat nagyra értékeli, tehát a helyedben PUBLIKÁLNÉK hetente legalább egy-két cikket. Ezek témái olyan érdekes dolgok, problémamegoldások lehetnek, amelyeket célcsoportod szívesen olvas. Ha odaragasztod őket honlapodhoz, egy-null javadra a versenytársakkal szemben.

Ezzel az irammal néhány hónap alatt akkora tartalmat építhetsz fel, amivel simán lepipálhatod a konkurenciát, és jó eséllyel meghódíthatod a kereső remek helyeit. 

4. Kiváló AJÁNLATOK, BIZALOMépítés

Már csak arra kell figyelned, hogy az ajánlataid is figyelemre méltóak legyenek. Ezért a kezdőoldalon külön figyelmet szentelnék a helyedben azoknak az üzeneteknek, amelyek megragadják célcsoportod figyelmét. A figyelmet érdeklődéssé fokoznám, ilyen fordulatokkal például:

Az orra elé tenném minden érdeklődőnek, mi a legnagyobb haszna, ha cégemet választja. Részletesen bemutatnám kínálatom előnyeit, jó bőven! Ügyelve arra, hogy minden fontos kérdést megválaszoljak... 

Megtoldanám egy sor nagyszerű véleménnyel, amit mások mondanak el rólam helyettem... Figyelnék rá, hogy az is találjon érdekességet a honlapon, akinek nem azonnal kell a termék, szolgáltatás. 

5. És a SZÜKSÉGES EXTRA, ami csak nálam van... 

Átgondolnám a helyedben, mivel lehetnék jobb, mint a többiek! Kitalálnék a helyedben valami ragyogó garanciát, vagy egyéb plusz szolgáltatást, ajándékot, körülményt, amit a portéka mellé tennék. Amit mások nem nyújtanak. 

Ne csak a honlapod legyen jó, hanem az ajánlatod is!

*

A szemléltető példa már nem fért ide, nézd meg ezen az oldalon:
http://goo.gl/lhklhb

KATTINTS! (a link biztonságos!)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A SZÉP HONLAP 8 HASZNA, amivel kiugorhatsz a levesből...
- sőt, erős pozíciót szerezhetsz a konkurenciával szemben.

Egy szép honlap olyan előnyöket jelent Neked, amelyek behozhatatlanok azok számára, akik hasonló pályán, de kevésbé színvonalas kiállással vannak jelen.

Ezekről van szó:

1. MEGKÜLÖNBÖZTET a versenytársaktól, azonosíthatóvá, megjegyezhetővé teszi vállalkozásodat rögtön első látásra.

2. BIZALMAT épít ezért látogatód úgy véli, hogy teljesítésed is hasonlóan színvonalas, mint a weboldalad… Ha már erre is ilyen gondot fordítasz.

3. KIVÁLÓAN PROSPERÁLÓ cég benyomását kelti, és ez alátámasztja a honlapon elhelyezett ajánlatok komolyságát.

4. JOBB a KONVERZIÓJA, mert átlátható tördeléssel, navigációval készül, ami megkönnyíti a tájékozódást. Már ezért is több üzletet közvetít.

5. SZÍVESEBBEN VÁLASZTJÁK az olyan honlapot, amely egyértelmű tördeléssel, profi kiállásal tolmácsolja az ajánlatodat.

6. KIVÁLÓAN ÉPÍTI márkádat, céged brandjét, alátámasztja ajánlatod komolyságát.

7. NEM MARADSZ MAGADRA. Többnyire profik készítenek ilyen honlapokat, akik utána megbízható támogatást nyújtanak. Nem tűnnek el a balfenéken, később javaslatokkal és további kivitelezéssel segítenek.

8. BÜSZKE LEHETSZ rá. Az érzés, hogy jobb vagy vele másoknál, ez sem utolsó…

*
Ilyen honlapot fogsz kapni tőlem céged, vállalkozásod számára. Sőt, további technikák is várnak, amelyekkel ha felvértezed honlapodat, azzal lemoshatod a pályáról a vetélytársakat. Legtöbben közülük azt sem fogják érteni mi történik... 

E technikák részletes bemutatását itt találod:

http://goo.gl/kQsMmW (rövidített link, biztonságos!)

A versenytársak fogódzkodhatnak!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hogyan tudnád GYÜMÖLCSÖZŐVÉ PUMPÁLNI honlapod népszerűségét? A tömegek elérésének 8 féle módja, ha Te is szívesen növelnéd honlapod látogatottságát. 

1. Jó helyezések a keresőrendszerben, GUGLI
Klasszikus módszer. A tartalomkezelő rendszerekhez illeszthető olyan kiegészítő plugin, amely laikusok számára is egyszerűvé teszi a tartalom keresőoptimalizálását. Így akár Te is versenybe indulhatsz az általad szerkesztett tartalmakkal a gugli oldalain. Neked is ilyen honlapod van?

2. PPC (kattintós) REKLÁMok
Előnye, hogy elszámol az eredményekkel. Mindig tudhatod, mennyi érdeklődő érkezett a pénzedért, ráadásul csak olyan érdeklődőket továbbít, akik előtte rákattintottak hirdetésedre és ezzel kifejezték érdeklődésüket ajánlatod iránt. Akár több százan is lehetnek naponta. Így sokkal könnyebb üzletelni.

3. SZOCiális média
Érdemes például itt a fb-on átgondoltan építkezve olyan bejegyzésekkel operálni, amelyek növelik céged iránti bizalmat és érdeklődést. Posztolhatsz vagy hirdethetsz. A legjobb ezek kombinációja. De ajánlom figyelmedbe gugliplusz rendszerét is, amelyik szintén alkalmat ad témád, honlapod népszerűsítésére.

4. LINKEK, bannerek
Szerezhetsz egy sor linket szakmai katalógusokban. Ezek a linkek többek közt arra valók, hogy látogatókat vezessenek honlapodra. Olyan, mintha kitábláznád az internetet: - cégem honlapja erre... Ide lehet még sorolni a bannerhirdetéseket is.

5. E-MAILmarketing
Érdemes kínálnod a honlapon olyan érdekes információkat, esetleg plusz szolgáltatásokat, amelyekért cserébe az érdeklődők odaadják emailcímüket. Őket aztán időnként meghívhatod a honlapra... 

6. PR megjelenések egyéb médiumban
Ha alkalmad van megjelenni népszerű hírportálokon egy-egy érdekes cikkel, érdemes odabiggyeszteni a honlapodra vezető linket.

7. VIDEO megosztók
Feltörekvő platform. Egyre jobban kajáljuk ugyanis a videótartalmakat. Régen a videoklipp a popzenével függött össze, ma neked is lehet saját videoklipped. Sőt, saját videocsatornád! Nem baj, ha nincs zene, csak érdekes legyen amit közvetít...

8. RETARTGETING
Ami azokat az internetezőket veszi célba, akik már meglátogatták honlapodat vagy egyszer is rákattintottak hirdetésedre. Ők olyan hirdetéseket kapnak, amelyek újra és újra hozzád vezetik őket... Ez az egyik legújabb reklámmódi és hatásos!

**

Te használod ezeket a lehetőségeket? Esetleg mást is bevetsz? Oszd meg velünk is!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ne légy PESSZIMISTA, mert tönkre mész!

Ha sikerül elkerülnöd a pesszimizmust, magad mögött marad az egyik NAGY AKADÁLY, ami visszafogja sikereidet. Akár az interneten is...

Hatalmas sikere van az alternatív étrendeknek, miközben gyermekeink bukósisakban utaznak a biciklin, térdvédőt, könyökvédőt, gyerekülést kapnak. Úgy óvjuk őket, hogy még az égre is csak vigyázva nézhetnek fel... Egy angol író, Chris Goodall a "Hogyan éljünk alacsony szénigényű életet" című könyvében arról ír, hogy ha elgyalogolsz egy pár kilométerre lévő boltba, több széndioxidot bocsátasz ki, mintha autóval mentél volna...

Mert ahhoz, hogy gyalogolj, enned kell, és az élelmiszerek előállítása energiát igényel, az ehhez szükséges gépek, a feldolgozóipar és a vele összefüggő légszennyezés hatalmas...

Szerinte a globális felmelegedés ellen az a megoldás, ha otthon maradsz, lekapcsolod a villanyt, kihúzod a hűtőt és nem csinálsz semmit. Nem is eszel.

NEM LEHETÜNK pesszimisták. Helyette:

Ha legközelebb talán azt hallod, hogy egy remek honlap drága, vagy bonyolult elkészíteni, NEM MEGOLDÁS, hogy lemondasz róla. Képzeld azt, hogy ABLAK A VILÁGRA, azon keresztül mások benéznek hozzád, megmutathatod nekik ajánlatodat, és akik közül számos VEVŐD LESZ a végén. 

Légy optimista, merj a JÖVŐBE NÉZNI, és a fillérek számolgatása helyett tervezd meg, hogyan szerzel majd egy rakás JÓ ÜGYFELET. Szívesen segítek benne.

- illusztráció: Sean Lane, 
http://www.slane-visuals.co.uk/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hogyan változtasd honlapodat KÉPESLAPból marketingFEGYVERré?

Egyszerű példa! Úgy, ahogyan ezt a pár gömb egyszerű fagyit átvarázsolták ÍZBOMBÁVÁ. Nézd meg közelebbről! Milyen ez a fagyi?

- Egyszerűen szép tányéron van, ami KIEMELI a kompozíció részleteit.
- Színes, ezért VONZÓ és beindítja a nyálképzést.
- Áfonya díszítése tovább FOKOZZA az étvágyat.
- A zöld mentalevél felteszi a KORONÁT a kompozícióra.

Szerinted ez egy olcsó fagyi? 
Szerintem ez ez "beülős" kompozíció, felárért. Kedves hölgy szervírozza mosolyogva, közben zene szól és süt a nap. 

NEKED IS ÍGY tolmácsolja ajánlatodat a honlap? 
Fordítsuk le:

- Egyszerű tányér: szépen felépített honlap, ami KIEMELI ajánlatodat.
- Színes gömbök: VONZÓ ajánlat és alternatívák.
- Áfonya: PLUSZ TARTALOM, ha megveszed, ráadást is kapsz...
- Mentalevél: MEGDÖNTHETETLEN érv, azonnal megvenni!

Ha a Te honlapod is így teszi látogatója elé ajánlatodat, számíthatsz rá, hogy FELÁRAT KÉRHETSZ, és meg is fogják fizetni.

Szeretnél egy ilyen honlapot? Segíthetek benne!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bízd a PROFIRA?

Vannak jóságos mesterek, akikre sokáig emlékszünk. Biztos Te is hallottál már sztorit a mesteremberről, aki lazán végigcsattog bakancsban a szőnyegeden. Szerelőről, aki felszereli klímádat a falra, de leveri véletlenül a tapétát. Kazánszerelőről, aki karbantartja a fűtésedet, de közben kilyukad a cső és elúszik a fürdőszoba...

A minap beszélgettem egy barátommal, aki elmondta, hogy elköltött 500ezret adwords reklámra. Aztán jelentkezett a szakértő csapat, akik megígérték, hogy lejjebb tolják a kattintási díjat. És sikerült! A következő körben barátom fizetett 300ezret a reklámért, és 200ezret a szakértő csapatnak a mutatványért. Bingó!


** Neked van hasonló sztorid?
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded