Profile cover photo
Profile photo
Sabine Boogaard
35 followers -
Als echte Hollandse besloot ik (Sabine; 1985) eind 2014 mijn leven compleet om te gooien door te emigreren naar mijn grote liefde in Colombia. Vanuit mijn huis in Bogotá schrijf ik nu met veel passie en positiviteit over mijn leven en neem ik je mee op reis het prachtige Colombia in!
Als echte Hollandse besloot ik (Sabine; 1985) eind 2014 mijn leven compleet om te gooien door te emigreren naar mijn grote liefde in Colombia. Vanuit mijn huis in Bogotá schrijf ik nu met veel passie en positiviteit over mijn leven en neem ik je mee op reis het prachtige Colombia in!

35 followers
About
Posts

Post has attachment
Wat een fantastisch leuke stedentrip: Popayán! Drie dagen lang hebben mijn man en ik de witte stad van Colombia onveilig gemaakt. Er is zoveel moois en leuks te doen. En dan de omgeving... Cauca blijkt werkelijk prachtig en heel divers. Ga je naar Popayán of twijfel je nog? Lees hier wat er te doen is en waarom je dit witte pareltje en omgeving in het zuiden van Colombia niet mag overslaan!

Post has attachment
Wandelen door páramo hoog in het Andesgebergte is altijd mooi, maar deze wandeling is wel heel bijzonder. Op zoek naar zwarte beren stuitten we zomaar op indrukwekkende gebombardeerde overblijfselen uit de FARC tijd. We kijken onze ogen uit in dit walhalla van prachtig natuurschoon, flora en fauna én geschiedenis. Ga met ons mee buiten de gebaande paden en ontdek Colombia!

Post has attachment
Colombia is zó mooi en divers, je kunt er makkelijk een paar maanden rondreizen en je keer op keer verbazen. En niet alleen op de highlights, Colombia is namelijk een fantastisch land om buiten de gebaande paden te reizen. Nog grotendeels onbekend en velen durven niet van het gebaande pad af wegens veiligheid. Jammer, want er is zoveel meer dan de toeristische trekpleisters. In de serie 'Colombia buiten de gebaande paden' lees je opnieuw 5 bestemmingen waar je wellicht niet direct aan had gedacht om in je route op te nemen, maar die wél de moeite waard zijn. Enjoy!

Post has attachment
Dé carnavalsstad van Colombia: Barranquilla. Maar naast dit jaarlijkse kleurrijke en uitbundige gebeuren heeft deze miljoenenstad nog meer te bieden. Wij stapten in een 'trein' bestaande uit een paar houten planken en een motor uit het jaar nul om een uur over een doodeng spoor te denderen op weg naar Bocas de Ceniza: dé plek waar de beroemde Río Magdalena samenvloeit met de Caribische Zee. Een prachtige trip van uitersten die ik nooit meer vergeet. Ben je in de buurt? Sla deze bijzondere bestemming dan zeker niet over!

Post has attachment
Het koloniale stadje Honda heeft me verbaasd in vele opzichten. Dwalen door het prachtige kleurrijke historische centrum, leren over de geschiedenis in de interessante en mooi opgezette musea, wandelen door de spookstad naar het knalgele oude treinstation, de vele bruggen waar Honda om bekendstaat oversteken en varen over de beroemdste rivier van Colombia: de Río Magdalena. Wat mij betreft een must-see als je (op een makkelijke manier) buiten de gebaande paden wilt reizen in Colombia. Honda: mis het niet!

Post has attachment
April is voorbij, dus tijd voor de terugblik. Neem een kijkje achter de schermen en lees over de super toffe verrassing die ik kreeg voor mijn verjaardag, hoe we in Colombia Koningsdag vierden, hoe het gaat met mijn bedrijf en meer! Waar kijk jij naar uit in mei?

Post has attachment
Het koloniale stadje Honda is een fantastische plek buiten de gebaande paden om te bezoeken. Kleurrijk, koloniaal, zon en warmte, lekker eten, varen over de Río Magdalena en nog veel meer. Hotel Casa Belle Epoque is de ideale uitvalsbasis om Honda te ontdekken. De eigenaar straalt enorm veel liefde uit voor deze stad en neemt je mee naar zijn boomhut aan de rivier en op een stadswandeling door de vele interessante wijken. Een echte aanrader waar de bloeiende geschiedenis van Honda weer tot leven komt!

Post has attachment
De witte stad Popayán is de ideale basis om het departement Cauca te ontdekken. We gingen ver buiten de gebaande paden en begaven ons in de bijzondere wereld van de metershoge frailejones. Spectaculaire uitzichten, modderpaadjes en 50 tinten groen kwamen ons tegemoet. Bezoek Cauca en kijk je ogen uit!

Post has attachment
Het stadje Honda, in het Colombiaanse Tolima, heeft me positief verrast. Van oude koloniale straatjes tot mooie uitzichten en van het verlate spookstadje met het knaloranje treinstation tot arme vissers aan de Magdalena rivier. Een stad die historie ademt en waar je kunt eten als de beste. In dit artikel neem ik je mee op een 4-uur durende stadswandeling langs alle hoogtepunten. Honda: een must-see in Colombia!

Post has attachment
De witte stad Popayán is een waar genot om doorheen te wandelen en de vele mooie musea te ontdekken. Maar ook de omgeving is prachtig! Een populaire dagtrip vanaf Popayán is een bezoek aan het traditionele dorpje Silvia. Hier komt elke dinsdag de inheemse bevolking uit dorpjes rondom Silvia naar de markt om hun goederen te verkopen of om zelf boodschappen te doen. In traditionele klederdracht die het dorp blauw kleuren. Leer over deze bijzondere stam en de manier waarop ze zich verplaatsen. En ben je in de buurt? Bezoek Silvia en geniet van eeuwenoude tradities in Colombia!
Wait while more posts are being loaded