Profile cover photo
Profile photo
siti hajar
11 followers
11 followers
About
siti's posts

Post has attachment
PETUA RAWAT RABUN MATA DAN MAKANAN BAIK UNTUK MATA 👁👁
Bismillah. Semalam Kak Jar ada share tips mudah untuk kita follow. Hari-hari boleh buatkannnn. Yang penting dapat kurangkan tekanan pada mata kita. Hari ni Kak Jar nak share antara petua lain serta makanan yang baik untuk mata. 4 Petua Kurangkan Rabun Palin...

Post has attachment
Tips Penjagaan Harian Untuk Mata Yang Sihat
Kak Jar nak tanya pendapat korang, Agaknya gaya hidup ala-ala digital sekarang ni berisiko buta atau tak? Jawapan saya, YA . Puncanya pendedahan kepada sinaran biru yang terlalu banyak telah menyebabkan kerosakan kekal pada mata. Kita semua tahu cahaya mata...

Post has attachment
Sihat Dengan Set Resdung Shaklee
Aritu Kak Jar ada share 9 Punce Resdung kan. Hari ni nak share apa simptom dia. Haa bagaimana kita nak tahu kita ni ada resdung atau tak? Kenapa nak kena tahu? Yelah... Nak kena tahulah kan...supaya kita boleh rawat masalah resdung kita sebelum ia parah. Da...

Post has attachment
BERSYUKURLAH WANITA ANDAI HAID ANDA TERATUR
Masa hit puberty ekceli Kak Jar tak amik port sangat sal ni. Well normal la kan bila dah jadi wanita ni kan hehe mestila wajib ada visitor merah tiap bulan. "Aku dah dewasa woih!". Hahaha Suka kemain. Tapi tak rupanya.. Yang paling Kak Jar tak sangka itu be...

Post has attachment
9 PUNCA RESDUNG ANDA HARUS TAHU
Resdung adalah satu masalah global tau. Bukan kat Malaysia je. Bukan kat negeri kita je. Bukan kat kampung kita je. Bukan kat rumah kita je tau. Tapi global. Satu dunia! Menurut satu kajian... jika kita memilih 10 orang secara rawak untuk mengesan penyakit ...

Post has attachment
11 Manfaat Vitamin C Yang Perlu Anda Ketahui Terutamanya No.5
Siapa suka makan buah oren? Meh nak sepp sikit! Untung sebenarnya yang suka makan buah Oren ni. Dulu ingat lagi abah selalu dapat berkotak-kotak buah oren, biasanya masa Chinese New Year la..hehe, kawan abah bagi. Masa tu bubuh semua buah tu dalam peti ais....

Post has attachment
Berbaloi! Hilang Derita Kayap Hanya Dalam 9 Hari
Assalamualaikum semua.  Pernah tengok rupa kayap tak? Kira-kira 1 dari 3 orang akan menghidap kayap dalam jangka masa hidup mereka. Sangat menyedihkan dan menyakitkan kerana pada kulit akan jadi ruam dan melepuh pada satu-satu kawasan badan. Kayap ni seolah...

Post has attachment
Ambl Tahu 3 Penyakit Ini Semasa Hamil
Kebiasaannya, kebanyakan kehamilan tidak mempunyai masalah namun terdapat beberapa keadaan yang memerlukan bakal ibu lebih prihatin. Pengalaman Kak Jar sepanjang kehamilan alhamdulillah dipermudahkan. Cuma Kak Jar dapat kencing kotor dan nyaris dapat kencin...

Post has attachment
Tolong Baca Khas Wanita 30 Tahun Ke Atas : Cegah Sebelum Terlambat
Semalam Kak Jar ada share tentang gangguan
sendi dekat muka buku. Let say kalau korang bangun pagi ada sign
sakit-sakit badan, payah nak bangun even untuk solat then better do
something right now. Bukan nak takut-takutkan but its a fact. Salah satu
fakt...

Post has attachment
"Ni je? Bahaya awak ni, Hb awak low sesangat. Jumpa doktor sekarang!"
Terkejut Kak Jar masa tu. Masa ni pregnant anak kedua. Pandang bacaan pada alat test darah, 5 gm%? Tak percaya test sekali lagi. Bacaan naik pulak d ekat 6 gm%. Kalau paras H b b awah pada tu juh (<7.0) means k ita berada di tahap teruk. "Aduh, aku ada anem...
Wait while more posts are being loaded