Profile cover photo
Profile photo
Danni Efraim
2,720 followers -
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist, fotograf.
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist, fotograf.

2,720 followers
About
Posts

Post has attachment
Världspremiär! Efter många, många kvällars slit (tack kära fru +Sandra Efraim som stått ut) så kan jag äntligen presentera en ny webbsida för världen: Teslakalkylen!

Det är en sida som, namnet till trots, kan användas för att jämföra totalkostnaden mellan vilka bilar som helst. Man kan lägga upp kalkyler baserat på privatköp, köp i eget företag, personalbil, eller tjänstebil, och sen jämföra olika bilar och olika sorters innehav. Det går att få ut länkar både till enstaka kalkyler och även till jämförelser mellan kalkyler, som man sen kan dela med sig av via mail, sociala medier, och så vidare.

Om man skapar ett konto och loggar in så kan man spara sina kalkyler och redigera dem i framtiden. Om man väljer att arbeta som gäst kan man skapa kalkyler och dela dem via länkar, men inte gå in och redigera dem i efterhand.

Det ligger ett antal exempelkalkyler redan på siten, men de är just exempel, och inte tänka som något facit. Lägg gärna in era alldeles egna kalkyler baserat på de offerter ni sitter och funderar över. Sidan har sprungit ur det Excel-blad som jag skrev för flera år sen, och som cirkulerat friskt bland potentiella elbilsköpare, och framförallt Tesla-spekulanter.

Har ni feedback, frågor, funderingar, önskemål, eller hittar buggar, så hör av er till mig! Nå, without further ado, här är siten: https://www.teslakalkylen.com/
Teslakalkylen
Teslakalkylen
teslakalkylen.com
Add a comment...

Post has attachment
Säljes! Sjukt snygg och välvårdad Tesla Model S 85D. En otrolig bil som ger riktigt bra totalekonomi som företags- eller tjänstebil. Praktisk familjebil och skitkul sportbil i ett, fenomenal att både äga och köra.

Den är uttagen i oktober 2015 och har i skrivande stund gått 5354 mil. Servad hos Tesla i Mölndal vid ~2000 mil och ~3600 mil. Utrustning:

85 kWh-batteri
Dual Motor fyrhjulsdrift, 421 hk och 0-100 på 4,4 sekunder
Fri supercharging för hela bilens livslängd
Obsidian Black metallic
Svarta nextgenstolar i läder
21" Tesla Arachnid (smidda högprestandafälgar, original men går inte att köpa!) med Michelin Pilot Super Sport, använda mindre än en säsong
19" Tesla originalfälgar med Nokian Hakka 8
Öppningsbart panoramasoltak
Autopilot 1.0
Extrasäten i bagaget (alltså sjusitsig)
Centerkonsoll (Tesla original)
Light Harmonics S.4D ljudpaket (nya högtalare i dörrarna fram och bak)
Kolfibervinge
Dashcam i "OEM-look", mycket diskret installation vid backspegeln, inkl minneskort
Uppgraderade LED-lampor i interiören (Abstract Ocean)
Tonade rutor bak och på bakluckan
Ömt vårdad av Mr CAP (master treatment av lack och interiör hösten 2015, 2016 och 2017, samt regelbunden omvårdnad)
UMC och typ2-kabel ingår såklart

Nybilsgaranti till 8000 mil eller oktober 2019. Garanti på batteri och motor till oktober 2023. Bilen är i bra skick. Det finns några små dörruppslag som syns som små bulor i plåten om man tittar i rätt vinkel och rätt ljus, men inget som påverkat lacken. Vindrutan har ett litet, lagat stenskott. Sommarfälgarna är i bra skick, ett litet skrap på en av dem (och en av dem är helt ny och oanvänd, fick ny på försäkring efter en incident med en Honda). Det har varit barnstolar i baksätet tidvis, så det finns nog lite småmärken från dem.

Pris: 700 000 kr eller högstbjudande, inkl avdragsgill moms (bilen är alltså inte momssmittad). Kan såklart diskuteras om det är en smidig och enkel affär. Min nya bil kommer inom ett par veckor så det är då jag tänker mig överlåtelsen.

Överlåtelsen går via en bilhandlare. I samband med det kan också finansiering för den nya ägaren lösas.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018-03-14
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Jag vill påminna om att Teslas erbjudande om att få gratis laddning så länge man har kvar sin bil i nuläget bara gäller till 31:a januari (vad som händer efter det är ännu okänt).

Så går du och funderar på att köpa Tesla så kan det vara bra läge att få in en order före dess. De har just nu väldigt bra erbjudanden med kampanjränta på mellan 0,49% och 1,25% på leasing och totalekonomin i en billigare Tesla är faktiskt väldigt attraktiv (högt och garanterat andrahandsvärde, lågt förmånsvärde, billigt eller gratis bränsle). Fråga gärna mig om du har frågor kring finansiering, kalkyler, eller generellt.

För att beställa en Tesla och få gratis laddning på köpet använder man en särskild referrallänk, min får du här: http://ts.la/danni1257

Om man beställer en lager- eller demobil ger man istället länken till försäljaren som lägger in den i systemet manuellt.

Så passa på - den är certifierat bättre än en Porsche Panamera ;)
Add a comment...

Post has attachment
Ni har väl förresten inte missat att jag skaffat hemsida för mitt fotande? Den hittas här: https://www.danni.se

Där finns även en fotoblogg med tekniska tips. Bara ett par inlägg än så länge, men fler kommer.
Add a comment...

Post has attachment
Vädret suger och tiden tryter, så jag får roa mig med att redigera om gamla bilder istället för att ta nya.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Porsche verkar ha kört en liten kampanj riktad specifikt mot Tesla-ägare, för att få oss att provköra nya Panamera SportTurismo. Och varför inte, blir man specifikt inbjuden till en provkörning så är det väl roligt att ta tillfället i akt...
Jag verkade som synes inte vara den enda Tesla-ägare som resonerat så. Intressant nog så har faktiskt Porsche Center flyttat så att de nu ligger granne med Teslas serviceverkstad.

Så vad tyckte jag? Jag hade mycket höga förväntningar. Porsche gör otroliga bilar, och är mästare på chassi och körkänsla men också interiörer. Jag tänkte att jag skulle bli väldigt imponerad och känna att det ändå finns saker jag behövt ge upp för att köra Tesla, och att jag ändå skulle känna ett sting av avundsjuka inför den här pjäsen.

Men.... Nej, jag blev faktiskt rejält besviken på bilen. Den kändes väldigt föråldrad på alla sätt. Jo, man sitter bra med oerhörda justeringsmöjligheter på stolen (även om jag tycker stolen var lite platt, Teslans nextgenstolar kramar mycket bättre och känns skönare). Känslan på ratten och alla reglage är såklart top notch - allt känns svindyrt, som sig bör. Känslan i interiören är nästan tvärtemot i en Tesla. Det känns ombonat, detaljerat, och väldigt påkostat, medan Teslan känns avskalad, luftig, och minimalistisk. Och det här tänket verkar gå igen i det mesta, Tesla har verkligen ansträngt sig för att förenkla. Det var flera gånger som jag och Sandra nästan skrattade över hur komplicerat allt var på Porschen. Bilen hade keyless men man var tvungen att vrida om en låtsasnyckel i plast för att "starta motorn". Eftersom det var en laddhybrid så startades ingen fysisk motor, inget alls hände egentligen, men plastbiten skulle likförbannat vridas om. En stor växelväljare tar upp onödig plats i mitten, fastän den inte är kopplad till något. När man skulle stanna måste man trycka på en knapp för att lägga i P med en knapp, och dessutom lägga i handbromsen. När vi gick ifrån bilen glömde jag låsa den, eftersom den inte gör det automatiskt. Det var många små moment som kändes utdragna och komplicerade i jämförelse.

Porschen känns riktigt fin att köra. Den är som ett slagskepp, stabil och komfortabel. Går över gupp och skarvar så man överhuvudtaget inte märker det. Men är ändå inte direkt ovillig att styra in när man vill det. Men i jämförelse med Teslan känns den tung, klumpig och sävlig på alla sätt. Teslan har en direkt känsla i precis allt, i gasen, i styrningen, den är mer villig, lättfotad, och lättkontrollerad. Och det här förvånade mig, för det här var den ronden jag verkligen trodde att Porschen skulle vinna. Eldriften i Porschen var inte mycket att hänga i julgranen, och för att köra med någon form av vettigt tempo får bensinmotorn hoppa in rätt ofta och putta på. Övergången är märkbar men inte abrupt. Men hela bilen totalt sett kändes väldigt ryckig. Vid hård acceleration så drar bilen ryckigt. Det är nästan omöjligt att dosera bromskraften snyggt och smidigt eftersom både regenereringsfunktionen och de fysiska bromsarna styrs med bromspedalen, och inbromsningar blir ryckiga och oprecisa.

Lägger man Porschen i läget SPORT+ så visar den en helt ny sida. Chassiet ska bli hårdare, men det märkte vi inte mycket av - den var fortfarande mycket mjukare och sävligare än en Model S. Det som främst märktes var att motorn varvade mycket mer och sportavgassystemet aktiverades. Det lät som sjutton! Brölade, bruppade och smällde ur avgassystem. Och, jag vet inte, jag är kluven inför det här. Å ena sidan är det väldigt fint och välavstämt ljud, och i en avlägsen forntid hade jag nog älskat det. Och en del av mig älskar det fortfarande. Men en annan del av mig tycker mest det är lite pinsamt. Inne i stan, när man vill ta en liten lucka av något slag, så ser man hur man skrämmer slag på fotgängare och hundar, och drar allas blickar till sig. "TITTA PÅ MIG, HÄR KOMMER JAG I EN DYR HÖGLJUDD PORSCHE!" Mjae. Dessutom var den inte ens i det här läget särskilt kvick jämfört med vår Tesla, och då ska man komma ihåg att vi har en långsam modell. Det var en alldeles för tydlig fördröjning i responsen på allt med Porschen.

Totalt sett kom jag faktiskt därifrån väldigt underväldigad. Ja, Porschen är lyxig och ombonad och Teslan känns väldigt avskalad på alla vis i jämförelse. Men avskalad är inte nödvändigtvis något dåligt - när det gäller köregenskaperna är det tvärtom jättebra. Teslan kändes som en sportbil i jämförelse med Porschen. Och det är ett farligt betyg för Porsche.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2018-01-26
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Jag är inte så värst aktiv på Google+ längre som ni kanske märkt. De som vill får gärna följa eller lägga till mig som vän på Facebook.

Och vill du se mer av min nyupptäckta fotohobby tycker jag verkligen du ska dölja mig på Instagram!
Add a comment...

Post has attachment
Jag har begått blogginlägg! Har du alltid undrat hur man vet om en riktigt lång exponering ska vara fem, tio eller femton minuter? Då ska du läsa här!
Add a comment...

Post has attachment
Skogen vid Bunn, djupaste John Bauer-land. Ser ni trollen?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tagen en regnig juldagsmorgon i Värmland.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded