Profile cover photo
Profile photo
Danni Efraim
2,825 followers -
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.
Pappa till Emilia och Elin, IT-företagare, libertarian, obstinat, halvisrael, ateist samt militant köttätare.

2,825 followers
About
Danni Efraim's posts

Post has shared content
Som betatestare kan jag intyga att den här appen är riktigt välgjord! Den har allt man behöver och har fått mig riktigt hooked på Sudoku igen!
Compiled is proud to present a collaboration with CJF - NinjaSudoku! A brand new game for all you sudoku lovers out there, who are looking for the perfect ad-free lightweight sudoku iOS game, with that perfect paper feel.

Available on the iOS AppStore now! https://itunes.apple.com/us/app/ninjasudoku/id1236311684?ls=1&mt=8
PhotoPhotoPhotoPhoto
7/10/17
4 Photos - View album

Post has attachment
Går du och funderar på att köpa en Tesla så är det rätt bra läge nu. De sänkte nyligen priserna på grund av en valutajustering och de kör dessutom en kampanjränta om man beställer senast sista juni - räntan blir då absurt låga 0,25%.

Dessutom har de återintroducerat gratis och oändlig laddning vid superchargers för alla som beställer med en rabattlänk, som dessutom ger 9000 kr i rabatt. Det är en enorm frihetskänsla att kunna åka tvärs över hela Europa och inte betala ett öre för bränsle! Här är min länk: http://ts.la/danni1257

Tveka inte att kontakta mig för frågor kring kalkyler, utrustning, laddning, osv. Jag kan mer än Teslas säljare om de här sakerna ;) För den som inte vill vänta 2-3 månader på fabriksbeställning finns lager- och demobilar för omedelbar leverans här: http://tesla.com/sv_SE/new (håll ett öga på den sidan - ibland dyker det upp riktiga kap!)

Det går att använda en rabattlänk även när man köper lager- och demobilar, bara ge länken till säljaren som genomför köpet.

Post has attachment
Lite skamlös reklam såhär på måndagslunchen... Går du eller någon du känner i tankar på att köpa en Tesla? Jag har hunnit bli lite av en expert på ämnet och hjälper mer än gärna till med kalkyler (har man företag eller möjlighet till personalbil blir de inte alls så dyra som man kunde tro!) eller frågor om utrustning, versioner, räckvidd, laddning, etc.

Och så bjuder jag såklart på 8000 kr i rabatt om man beställer via följande länk: http://ts.la/danni1257

Får jag en till värvning före 15:e mars så vinner mina barn en liten eldriven mini-Tesla för barn, så ni kanske kan förstå att jag slutspurtar lite med reklamen nu... :)

Post has attachment
Ärade medtrafikanter. Varför i hela friden beter ni er som ni gör? Om det är kraftigt snöfall, begränsad sikt, helt snötäckt vägbana, och bilen framför er håller 70 km/h på motorvägen så har ni så som jag ser det två val:

Ni kan välja att köra om. Jag förstår om det inte är ett särskilt lockande val, med tanke på att omkörningsfilen är full av djup nysnö och inte ens har några spår eller markeringar för var man kan köra, och man rimligen bara kan köra långsammare där. Dessutom blir det lätt farligt i själva omkörningsögonblicket, både för er och för mig. Så det känns väl klokt att låta bli.

Det andra alternativet är att falla tillbaks hundra meter och snällt följa efter i den hastighet jag håller. Det är väl det kloka valet, grattis om du är en av de få som fattar detta och gör så.

Vad du egentligen inte har som alternativ om du överhuvudtaget använde hjärnan och tänkte igenom saker, är det som de flesta ändå valt att göra ikväll: att lägga sig 15 meter bakom mig och följa efter. Jag lovar dig att du inte kommer fram snabbare för det, men om jag måste nödbromsa eller förlorar kontrollen över min bil, då blir det inte skoj för någon av oss.

Det här meddelandet riktas särskilt till alla taxiförare därute. Och det riktas allra, allra särskilt till idioten som körde Västtrafiks buss 100 från Borås till Göteborg runt 21:30 igårkväll. Du valde att först försöka göra en farlig omkörning som du misslyckades med och fick avbryta. Då la du dig istället ca 10 meter bakom för att stressa mig. Sen gjorde du en till omkörning, så farlig att jag samtidigt fick försöka bromsa och ta mig ut i snövallen intill spåren i vägen. Jag hoppas du brinner i helvetet för all framtid, och att du inte lyckas ta med dig några oskyldiga på vägen dit trots att du verkar försöka så hårt. Om jag vore din arbetsgivare skulle jag omedelbart ta ifrån dig dina möjligheter att begå mord medelst buss i framtiden.
Photo

Post has attachment

Post has shared content

Post has attachment
A show of hands! Vilka tror att det är gratis att parkera här på söndagar?
Photo

Post has attachment
AB Megakändis!
Photo

Post has attachment
Ja! Exakt, precis, just så. 

Post has attachment
Högre skatter innebär inte alltid ökade skatteinkomster. De flesta kan nog förstå att en skatt på 100% skulle innebära väldigt små skatteintäkter. Någonstans på vägen upp till 100% passerar man en punkt där en skattehöjning faktiskt leder till att man får in mindre skatteintäkter snarare än större.

Det finns en hel del som pekar på att Sveriges ganska extrema marginalskatter är bortom den punkten. Här presenterar Jacob Lundberg resultatet av sina beräkningar, som tyder på att man borde kunna helt avskaffa den statliga inkomstskatten (de 20-25% extra skatt man betalar på inkomster över ca 37 000 kr / månad).

Det finns många fördelar med det här. Ett enklare, mer konsekvent, och mer rättvist skattesystem. Man skulle också i stort sett helt komma runt problematiken som leder till de krångliga 3:12-reglerna för aktieutdelning för fåmansföretag, som nyligen väckt många känslor i och med att regeringens utredning föreslog kraftiga förändringar i dessa regler (med extrema skattehöjningar för småföretagare som följd). För att inte nämna det faktum att vi ändå kommer behöva gå ifrån arbete som huvudsaklig skattebas i takt med att automationen tar över mer och mer.

Den som vill fördjupa sig och läsa hela artikeln inkl uträkningar och data läser med fördel här: http://www.nationalekonomi.se/sites/default/files/NEFfiler/44-7-jl.pdf
Wait while more posts are being loaded