Profile cover photo
Profile photo
Marc Siekman
1 follower -
Massagepraktijk Almere is een kleinschalige massagepraktijk.
Massagepraktijk Almere is een kleinschalige massagepraktijk.

1 follower
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Het mooie weer is in aantocht. Voor veel mensen het moment om weer buiten te gaan sporten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Je wordt er niet blij van, die winterdip. De feestdagen en vakantie liggen alweer ver achter ons, de dagen zijn koud, guur en wordt het nog steeds (te) snel donker. Echter, na een fijne warme massage voel je je weer helder, opgewekt en energiek!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Toe aan een massage maar je twijfelt nog over naar wie of welke praktijk je wilt gaan? Zie de recensies van Massagepraktijk Almere op Facebook en Google!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Massagepraktijk Almere bestaat woensdag 1 november 2017 precies 1 jaar en wil dat samen met jou vieren! Wil je precies weten wat wat de aanbieding inhoudt? Ga dan naar de website voor meer informatie!
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blogartikel schreef. Ik heb het ‘druk’ gehad met mijn massagepraktijk en mijn nieuwe ontwikkelingen.

Eén van die nieuwe ontwikkelingen is dat ik parttime bij Fokus (wonen) ben gaan werken. Fokus zorgt ervoor dat mensen met een ernstige lichamelijke handicap zelfstandig en onafhankelijk kunnen leven, net zoals ieder ander. Dat doet Fokus door in aangepaste woningen assistentie te verlenen bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Die assistentie wordt verleend door ADL-assistenten waarvan ik er nu dus ook één ben.

Tijdens mijn werk met de Focus cliënten heb ik ervaren dat, ook deze doelgroep, behoefte heeft aan aanraking en contact naast de algemene dagelijkse verzorging die deze cliënten ontvangen.

Natuurlijk worden de cliënten regelmatig tijdens het geven van de assistentie aangeraakt maar alleen functioneel en over het algemeen met handschoenen aan.

Naast de (bekende?!) positieve lichamelijke effecten van een massage heeft een goede massage ook een positief effect op het emotionele welzijn van gehandicapten. Aangename aanrakingen en warmte activeren het gevoel van rust en verbondenheid en geven een gevoel van welbevinden

Een massage gegeven door een deskundige goed opgeleide masseur of masseuse kan dan ook een waardevolle bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van gehandicapten. Helaas is massage voor veel gehandicapten onbetaalbaar doordat het niet of nauwelijks vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Hoe denk jij over zorg en welzijn m.b.t. gehandicapten. Denk jij dat massages voor gehandicapten standaard vergoed moet worden of zijn de huidige voorzieningen voldoende? Geef je mening.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Pas op, duikel niet voorover!

Als ik na de massagebehandeling tegen je zeg, “Kom nu rustig overeind en blijf even zitten.”, dan bedoel ik, “Pas op, duikel niet voorover!”. Het komt namelijk regelmatig voor dat cliënten duizelig zijn na dat zij een massage hebben ontvangen. Hoewel het misschien even ongemakkelijk is, is er gelukkig maar zelden iets ernstigs aan de hand.

Doordat na je massage rechtop gaat zitten of zelfs meteen gaat staan kan er een zeer sterke daling van de bloeddruk optreden. Dat wordt ook wel 0rthostatische hypotensie genoemd. Orthostatische hypotensie betekent letterlijk een daling van de bloeddruk na het opstaan. Dat wil zeggen dat het lichaam de veranderingen in de bloeddruk niet snel genoeg kan compenseren.

Sta na je massage dus altijd rustig op vanuit je liggende of zittende houding. Als je licht in het hoofd wordt, geef dit dan aan bij je massagetherapeut. Ga vervolgens eerst nog even op de rand van de massagetafel zitten totdat de duizeligheid is verdwenen voordat je gaat staan.

N.B. Komt het in principe onschuldige duizeligheid vaak voor neem dan contact op met je huisarts.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Help, ik weet niet wat ik ze moet geven!

Heb jij dat ook? De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent, lekker eten, gezelligheid en natuurlijk heel veel cadeautjes kopen. Maar dit keer wil je iets origineels, je weet alleen niet wat... Iets wat jij je aan je familie, vrienden of kennissen kan geven. Het kan ook zijn dat je een cadeautje moet verzinnen voor iemand die je eigenlijk helemaal niet zo goed kent of zelden ziet en spreekt.
Tja, dan is het soms moeilijk iets uit te kiezen wat in de smaak valt. Het vinden van het perfecte cadeau kan een hele opgave zijn.

Dan is een Massagebon een hele goede oplossing. Je kunt je Massagebon inleveren bij honderden goedgekeurde massagepraktijken in heel Nederland. De massagebon is eenvoudig te bestellen via https://www.massagebon.nl. Massagepraktijk Almere accepteert de massagebon natuurlijk ook.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Waarom krijg ik van massage een loopneus?

Over het algemeen ontstaat een loopneus als je een tijdje met je gezicht naar beneden op de massagetafel ligt terwijl de massagetherapeut je schouders, rug, benen en voeten masseert. Doordat je gezicht 30 minuten of langer in de uitsparing of hoofdsteun wordt “gedrukt” kan het zijn dat je sinussen (bijholtes) verstopt raken of dat je een loopneus krijgt. De ene dag zal je er meer last van hebben dan de andere, afhankelijk van het weer, je allergieën enzovoort.
Zodra je je omdraait en op je rug gaat liggen is de druk op je sinussen verdwenen en zal ook het verstopte gevoel afnemen. Het verschijnsel is volkomen normaal en gezond.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded