Profile

Cover photo
Sahit Muja
Works at Albanian Minerals
Lives in New York
247,418 views
AboutPostsPhotosVideosReviews

Stream

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
‘Është një nga vendet më mahnitëse të botës, që kam pasur fatin ta shoh, t’i ndjej e t’i thith ajrin e pastër, të mbushem me frymë e t’i shijoj gjithçka të mrekullueshme që ka.’ Me këto fjalë të përzgjedhura, Larissa Olenicoff, një publiciste ruse, përshkruan Luginën e Valbonës, pas eksperiencës së saj në këtë vend.Read More
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
‘Është një nga vendet më mahnitëse të botës, që kam pasur fatin ta shoh, t’i ndjej e t’i thith ajrin e pastër, të mbushem me frymë e t’i shijoj gjithçka të mrekullueshme që ka.’ Me këto fjalë të përzgjedhura, Larissa Olenicoff, një publiciste ruse, përshkruan Luginën e Valbonës, pas eksperiencës së saj në këtë vend.Read More
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Astronomers have uncovered a near-record breaking supermassive black hole, weighing 17 billion suns, in an unlikely place.
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Kreu i bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj prezantoi këtë paradite projektin e sheshit “Skënderbej”, i konceptuar pa makina dhe vetëm në shërbim të këmbësorëve dhe qytetarëve.
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Magnezi mendohet se do të jetë metali i së ardhmes dhe me potencial biznesi që vlerësohet në triliona dollarë. Një nga rezervat më të mëdha në botë të xeherorëve të magnezit është zbuluar në Shqipëri, pikërisht në Tropojë, vendlindja e presidentit dhe kryezyrtarit të kompanisë "Albanian ...
1
Xh Kastrati's profile photo
2 comments
 
68milon ton mbetje minerare
884 milon eu sipas Mmph-së
68.000000 milonton/884.000000 milon eu=1.3eu/ton
Perqindja mumale Ar dhe Ag 0.04%
Dele i diskutushem ky vlersim ?!
1 ton=8eu
1ton Zn=1700$/t sot ne berz ky Çmimi sot
Pb=1800$/t
Ar=3500 eu/t
Ag=400eu/t
2008 Çmimi
Pb=3500$/t
Pb=2300$/t viti 2009

 ·  Translate
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Sahit Muja i cili jeton dhe vepron në SHBA ka kritikuar ashpër qytetin e Gjakovës. I indinjuar nga ...
1
Xh Kastrati's profile photo
 
Shqiptarët në Amerik -SHBA sot janë biznesmenë me ndikim global si Sahit Muja e me firma me reputacion në Nivel global për Krom Cr si kompanitë si kompania ALBANIAN MINERALLS Të gjithë këta anëtarë të Unionit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në AMERIK dhe aktivë në aktivitete biznesore Në Shqipri edhe në Kosovë”, ka pasur suksese dhe rezultate te bizneseve te qendrushme.

“Krenar për të arriturat e tyre dhe vullnetin e tyre për të qenë partnere të zhvillimit ekonomik të vendit si ne Shqipri poashtu edhe ne Kosov.
 ·  Translate
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
‘Është një nga vendet më mahnitëse të botës, që kam pasur fatin ta shoh, t’i ndjej e t’i thith ajrin e pastër, të mbushem me frymë e t’i shijoj gjithçka të mrekullueshme që ka.’ Me këto fjalë të përzgjedhura, Larissa Olenicoff, një publiciste ruse, përshkruan Luginën e Valbonës, pas eksperiencës së saj në këtë vend.Read More
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
 
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
 
Pasuria e Sahit Mujës vlerësohet nga 2 deri në 3 miliardë dollarë. Megjithatë, me përhapjen gjithnjë e më të madhe të përdorimit të magnezit, mediat ndërkombëtare, të tilla si CNN-i, janë shprehur se në një të ardhme jo fort të largët shqiptari Sahit Muja mund të bëhet njeriu më i pasur në botë A doRead More
1
Xh Kastrati's profile photo
2 comments
 
Respekt Sahit Muja shumë suksese
 ·  Translate
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Biznismeni i njohur shqiptar Sahit Muja ka prezantuar një lajm të mirë për gjitha trojet shqiptare. Ai në një postim në Facebook ka treguar se një projekt madhështor i Tiranës do të përdor pllakat e magnezit të Tropojës, gur i qmuar i cili përdoret p...
1
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
1
Xh Kastrati's profile photo
 
Mineral Resources of Kosova
Nickel
Gllavica – (A+B+C) of wet ore – 6,240,000 t. Ni 1.463%, Co- 0.050%
Çikatova – (A+B+C1) of wet ore – 6,980,000 t. Ni 1.253%, Co- 0.063%
Chromium
Deva region (44% Cr2 O3 )
Brezovica region (43% Cr2 O3 )
Rahoveci region (35-55% Cr2 O3 )
Goleshi region
Dobrosheci region
Copper
Copper mineralization have been found in:Suvo Rudishte (0.8%) 
Banjskë
Guri i kuq (Rahovec) (1.20 - 2.73 % Cu)
Rexhance (Hani i Elezit)
Brod polymetallic mineralisations
Jabllanicë and Struzhë (Prizren) 
Mushnikovë; 
Binaq (Karadak)
Pashtriku (1% Cu) etc
Magnesite
Golesh-Magurë,(A+B+C1) 2,385,457 t
Minable 1,148,457 t (C2) 2,500,000 t
Strezovc-Dardanë (Kamenice)(A+B+C1) 1.653.683 t
Minable 1.488.314 t
Dubovc-Vushtrri
Dobroshec-Drenas
Shterpcë
Bauxite
The quality of bauxite is:Al2 O3 (46-52%), 
SiO2 (1,0-4,5%), 
Fe2 O3 (33-38%), 
TiO2 (1,8-2,2%),
Reserves:
(A+B) 2,064,541 t, 
(C1 ) 1,000,000 t 
Potentially 4,000,000 – 5,000,000 t
Iron
In Kosovaare a lot of occurrences and mineralization of Iron but the scale of exploration it was very low
Iron ore occurrences and mineralization are discovered in: Carralevë-Petrashticë-Shtime (44%Fe, 2.5% Cr2 O3 )
Tërstenik (40%Fe, 3.5% Cr2 O3 )
Guri i Kuq (Rahovec)
Sedlare (Kamenicë) (40% Fe)
Ivajë (40% Fe)
Binaç
Shatoricë (40% Fe)
Dragash

Manganese
Deposits and occurrences are located in:NW of Vllahi (25%)
Artanë
Bolevc (40%)
The most important deposit belong to the North area of Artanë
The reserves are:
(B) 790,836 t
(C1 ) 596,350 t
(B + C1) 1,387,186 t (22.21 % Mn)
Potentially around 5,000,000 t

Industrial Minerals
Kosovais reach in industrial minerals, including:
Kaolin
Bentonite
Halloysite
Quartz and Quartzite
Diatomite
Talc
Sepiolite
Leucite
Garnet
Asbestos
Technical programs: 
GeoScientific Maps Explosives Security System Kosova Quarry Plan Geochemical Survey Airborne Geophysical Survey 
 ·  Translate
Add a comment...

Sahit Muja

Shared publicly  - 
 
Commodities Analysis by Mark Green covering: General Motors Company, Copper, Nickel, Zinc. Read Mark Green's Commodities Analysis on Investing.com
1
Add a comment...
Work
Occupation
President and CEO
Employment
  • Albanian Minerals
    President and CEO, present
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
Sahit Muja President and CEO, Albanian Minerals
Introduction

 I am a President and CEO with extraordinary deep knowledge of metals, minerals, oil, natural gas, renewable energy sources and all supply chain from Mines and Wells to the global markets. A visionary CEO who has set up and ran Muja Family's world class mining and trading company.

An accomplished CEO with experience in managing mining business, manufacturing, trading and commercializing high value products. I am a strategic CEO with the ability to influence world's top executives and global markets .

Leader of high-performing cross-cultural project teams in business development activities.I have outstanding experience with JV, B2B, due diligence and M&A.

Proven Success with Albanian Minerals:Creating Albanian Minerals mining, mineral trading, investing company and achieved great success by currently holding worlds largest reserves of magnesium, over 20 billion tons. The world's largest privately held chrome ore reserves, over 500 million tons. Silica over 7 billion tons.

Albanian Minerals has Mines and Joint Ventures in Gold, Silver, Copper, Nickel, Aluminum, Iron Ore, Manganese and Rare Earth Minerals. Albanian Minerals also has Joint Ventures and investments in Energy industry, Oil, Natural, Gas, Coal, Wind Energy, Hydropower and Solar Energy. 

Albanian Minerals currently has over $100 billions of dollars in proven underground assets worldwide.

Creating, finding and negotiating business opportunities, adding huge value to the Albanian Minerals, new businesses as well as are Joint Ventures. Operating world class mines and restructuring complex businesses. Developing world class sales of mineral products.

 I am a natural leader with deep love for knowledge and I enjoy learning something new every day. 

Languages: I am Fluent in English, Albanian, Turkish, Spanish, Italian, French and Greek languages. sahitmuja@gmail.com

Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
New York
The best : Great meal very nice setting impeccable service. And the owner Hasan Byberaj is an outstanding Gentleman.
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
1 review
Map
Map
Map