Profile cover photo
Profile photo
Malaya Kristian
Melayu Kristian - Pray for persecuted Malay Christians
Melayu Kristian - Pray for persecuted Malay Christians
About
Posts

Post has shared content
Pedofil macam nabi pedofil mereka... Itu Islam.
Agama setan.
Many accounts of his actions, as recorded and reported by reliable authoritative Muslim sources, would be clearly considered criminal in civilized societies of today.

Post has shared content
Salib patah..... symbol nazi... itu kerja dajjal islam (versi Yesus palsu), AntiChrist, Nazi bersubahat dengan Islam dan Palestine untuk bunuh Bani Israel.... allah swt setan dan Muhammad yang suruh? Muhammad nabi Islam sudah mampus tunggu azab..... hahahahaha
Why won't the Arabist State Department release the report? Because "Palestiniansim" is a myth, a big lie - a marketing term to sell this century's Jewish genocide.

Post has attachment
Mohd Najib ambil istri orang lain.
Muhammad bejad Islam ambil istri orang lain.
Muslim bejad sebab turuti nabi bejad mereka.

Post has attachment
makan babi haram.
mohd najib main perempuan (mongolia) makan babi.
mohd nazifuddin main perempuan (taiwan) makan babi.
muhammad bejad islam kata boleh main perempuan makan babi?
Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.

Post has shared content
Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.
Itu Muhammad. Itu Islam.

Post has shared content
Mencontohi nabi pembunuh, pencuri dan tukang main perempuan. Itu cybermuslim. Itu Islam.
SPRM telah menjelaskan dana RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak adalah sumbangan penderma dan bukannya daripada dana syarikat pelaburan negara 1MDB.

Pertama sekali, ia sudah mengesahkan yang transaksi RM2.6 bilion ke dalam akaun bank PM yang didakwa sebelum ini adalah benar2 wujud walaupun telah dinafikan dengan begitu beria sekali.

Kedua, aku faham derma tu bukanlah sama seperti derma kepada orang susah atau anak yatim piatu. Ia adalah sumbangan untuk dana bagi hal2 berkaitan politik BN, seperti mana juga parti lain seperti PAS, DAP dan PKR yang memperolehi dana daripada pelbagai sumber termasuk sumbangan dan derma.

Namun, memasukkan sejumlah besar wang derma kepada akaun peribadi? Kenapa akaun peribadi? Kenapa tidak derma ke akaun amanah parti?

Ia turut membuktikan apa yang dikatakan oleh bekas TPM TS Muhyiddin Yassin ini dalam video rakaman curi yang viral itu adalah benar, memang PM Najib ada menerima sejumlah RM2.6 bilion ke dalam akaun peribadinya. Malah dalam video tersebut Muhyiddin tidak menyebut langsung pasal 1MDB tapi mempersoalkan, kenapa akaun peribadi? Kenapa wang tersebut masuk dalam akaun peribadi beliau?

Baca sepenuhnya di sini - http://buasirotak.blogspot.com/2015/08/kepimpinan-melalui-tauladan-mana-layak.html

Like Buasir Otak Facebook page untuk mendapatkan update terkini - https://www.facebook.com/BuasirOtak

Post has shared content
Jangan ikuti pembunuh, perompak dan tukan main perempuan. Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.
Itu Muhammad. Itu Islam.
Pertikai Jemaah Haji 1MDB, Mahathir Buat Kerja Tuhan

Tidak habis-habis nak pertikaikan ibadah orang lain. Minggu lepas, Mukhriz telah ditegur oleh mufti kerana mempertikai Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak masuk ke dalam Kaabah, kini giliran bapanya pula, Mahathir pertikai jemaah haji 1MDB yang pergi Mekah.

Mahathir mendakwa duit yang diguna jemaah haji 1MBD pergi haji adalah duit curi. Mahathir kata duit 1MDB adalah haram dan tidak boleh digunakan untuk menunaikan ibadah haji. Mahathir buat tuduhan terbaru itu ketika berceramah atas pentas DAP di Pendang pada hari Sabtu lepas.

Entah kenapa Mahathir yang kini menjadi pengerusi Pakatan Harapan (PH) tidak senang duduk apabila mendengar mengenai 1MDB hinggakan jemaah haji yang langsung tiada kena-mengena dalam isu itu dikatakan tidak  mendapat haji mabrur.

Disebabkan marah sangat dengan Perdana Menteri, beliau sanggup memberi perumpamaan ‘menyembelih babi’ yang haram bagi umat Islam disamakan de­ngan ibadah haji yang ditanggung 1MDB. Teruk sangat perumpaan yang Mahathir beri ini.

Ini bukan pertama kali Mahathir menghina ibadah jemaah haji 1MDB. Pada 30 Disember 2016, di Taman Wira Mergong, Alor Setar, Mahathir turut buat tuduhan yang sama. Cakap jemaah haji yang ditaja oleh 1MDB sebagai haji tidak mabrur. Mufti pun tegur Mahathir selepas itu. Kemudian ulang lagi tuduhan yang sama terhadap jemaah haji 1MDB pada hari Sabtu lepas.

Apakah Mahathir boleh mengeluarkan fatwa sedemikian rupa? Kenapa beliau begitu anti sangat hinggakan boleh mengeluarkan hukum sedemikian rupa? Jika diikutkan dosa dan pahala, kenapa beliau tidak membenarkan isterinya, Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali memakai tudung?

Ia bukan fitnah sebaliknya Siti Hasmah sendiri yang mendedahkan kepada portal pembangkang, Malaysiakini pada November tahun lepas mengenai suaminya yang tidak membenarkannya memakai tudung selepas balik dari Mekah.

Bukan Mahathir tidak tahu bahawa Islam mewajibkan wanita menutup aurat. Bagaimanapun pula dengan gambar cucunya, Othman Mirzan yang memeluk anjing baru-baru ini sehingga menjadi viral? 

Tetapi apa yang menjadi kemarahan orang ramai ialah bagaimana beliau boleh menjatuhkan hukum bahawa jemaah haji yang menunaikan ibadah berkenaan atas tajaan 1MDB tidak mendapat haji mabrur dan menggunakan duit curi.

Sudah beberapa kali Mahathir ditegur oleh mufti kerana pandai-pandai mengeluarkan fatwa seperti itu, tetapi beliau tidak menghiraukannya malah dalam ceramah di Kampung Bukit Jambul, Kedah pada hari Sabtul lepas, Mahathir sekali lagi membangkitkan isu berkenaan.

Ia menyebabkan Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad sekali lagi menegur calon Perdana Menteri Pakatan Harapan itu.

“Kita tidak boleh komen kerana itu terletak pada keadilan Allah SWT. Mabrurnya ibadah seseorang itu adalah dalam pertimbangan Allah. Macam mana Dr. Mahathir boleh keluarkan hukum begitu.

“Apatah lagi usaha kerajaan untuk membawa orang yang tidak berkemampuan menunaikan haji adalah satu kebajikan dan tugas untuk bantu rakyat. Sama ada dana 1MDB diragukan atau tidak, tidak berbangkit untuk tentukan mabrur atau tidak,'' katanya kepada Mingguan Malaysia semalam.

Seramai 5,711 jemaah haji dengan tajaan sebanyak RM57 juta telah ditaja oleh 1MDB sejak lima tahun lepas. Dalam satu kenyataan media pada 10 Januari 2017 lagi, 1DMB telah menjawab tuduhan haji tidak mabrur yang dituduh oleh Mahathir itu.

"Dana yang dijana melalui operasi perniagaan ini disumbangkan kepada Yayasan 1MDB, yang kemudian menggunakannya bagi menaja Program Khas Haji. Sejak penubuhannya pada 2010, Yayasan 1MDB menaja kerja amal bernilai lebih kurang RM690 juta di seluruh Malaysia dan bagi semua rakyat Malaysia, melaksanakan kira-kira 60 projek dalam bidang pendidikan, penjagaan kesihatan, pembangunan belia dan khidmat masyarakat. Projek seperti ini memberi kesan terhadap kehidupan 2.8 juta rakyat Malaysia," tulis kenyataan 1MDB pada 10 Januari 2017.

Daripada sejumlah dana RM690 juta itu, sejumlah RM57 juta telah digunakan oleh 1MDB. Ini bermakna kira kira 8.2% digunakan untuk taja jemaah haji. Setiap syarikat membuat  Coporate Social Responsibility, CSR, sama juga seperti 1MDB.

Mahathir sudah terdesak sudah. Bila ceramah di Kedah sahaja, asyik hina jemaah haji 1MDB kononnya pakai duit curi dan tidak mabrur. Kenapa hendak hina ibadah orang lain untuk menagih undi. DAP senyum sahaja lihat apa yang Mahathir tuduh ini. DAP seronok melihat Mahathir jadi ‘screw’ Melayu.

Soal dosa pahala orang adalah kerja Tuhan. Jangan kita ambil kerja Tuhan. Itu yang dipesan oleh mufti.

Rakyat kena percaya cakap mufti mengenai hukum agama, jangan percaya cakap orang yang sudah kena “screw” dengan DAP. Semalam pun, sudah dipesan oleh Presiden Aswaja, haram bagi umat Islam sokong DAP. Inilah jadinya bila sudah jadi boneka DAP, sanggup buat apa sahaja demi mendapatkan kuasa.
 

Tulisan :
Beruang Biru
BB748, Isnin
22 Januari 2018
Photo

Post has shared content
Sebab nabi nya tukang curi, tukang bunuh, tukan main perempuan.
Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.
Itu Muhammad. Itu Islam.
Apa tak rugi? MAS pun rugi, Perwaja pun rugi, jadi 1MDB rugi biasalah. Tak sama tuan2 .... Yang itu rugi perniagaan, yang ini rugi wang dicuri ! Siapa curi ? Datuk Seri Najib curi duit kita !

Post has shared content
Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.
Itu Muhammad. Itu Islam.
1MDB. Accusation: Goods and gifts bought with stolen money.
Ajaran apa menghalalkan apa yang haram?
Siapa ajar curi dari orang kapir?
Photo

Post has shared content
Pembunuh 33:26, Hidup dari Rampasan 8:69 dan Main Perempuan 2:223, 33:37.
Itu Muhammad. Itu Islam.
TIADA BUKTI KUKUH DAKWA NAJIB CURI DUIT 1MDB
JOM KORBANKAN 2 JAM MASA KITA SEBAGAI TANDA SOLIDARITI BUAT DATO SRI NAJIB MALAM INI DI IBUPEJABAT SPRM Dukacita dimaklumkan bahawa YB Dato’ Sri Najib Tun Razak telah ditahan oleh pihak SPRM petang ini 3hb Julai, 2018 dan dijangka akan didakwa di Mahkamah e...
TIADA BUKTI KUKUH DAKWA NAJIB CURI DUIT 1MDB
TIADA BUKTI KUKUH DAKWA NAJIB CURI DUIT 1MDB
pemudaselempangmerah.blogspot.com
Wait while more posts are being loaded