Profile cover photo
Profile photo
Sjoerd de Vries Org
1 follower -
MEE KUNNEN BEWEGEN EN ACTEREN IN SNEL WENDBARE ORGANISATIES
MEE KUNNEN BEWEGEN EN ACTEREN IN SNEL WENDBARE ORGANISATIES

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Vanaf 2018 werk ik ook, als organisatie-opsteller en systemisch coach, samen met het mooie Leerbedrijf van Tineke van Kooten in Bussum. Netwerkpartners zorgen er voor dat je fris kijkt naar waar zij al een langere tijd naar kijken. Het leerbedrijf houdt zich bijvoorbeeld bezig met medewerkers die zich blijven vernieuwen omdat ze fit en gretig door willen groeien in hun ontwikkeling ongeacht hun leeftijd. Meer weten over deze samenwerking? Kijk op: http://www.sjoerddevries.org/opstellingen-voor-ontwikkelende-organisaties/
Add a comment...

Post has attachment
Wil jij écht leren loslaten? En daarmee je trainingskills op een nog hoger niveau brengen. Dit kan met dit unieke train-de trainer programma. Out of Africa is dé interculturele leergang die op 2 continenten gefaciliteerd wordt door Flow & Go in samenwerking met ICM. 1 week training in Nederland, 1 week training in juli of september in Namibië of Zambia.
Kijk op: http://www.sjoerddevries.org/out-of-africa-de-kunst-van-het-loslaten/
Add a comment...

Post has attachment
Onze cursussen voor overheden op het gebied van management en leiderschap, coaching, HRM en teamontwikkeling zijn on the spot gemaakt en in de praktijk uitgebreid getest door onze afnemers. We zijn ze hier erg erkentelijk voor. Alleen op deze wijze kunnen we ook groeien.
Add a comment...

Post has attachment
Nederlandse Gemeenten werken effectief door systemisch denken - Tijdens de leergang leer je in beweging te komen op zoek naar de essentie van verschillende organisatievragen en naar de essentie van eigen vraagstukken. Na afloop heb je ervaring opgedaan met het systemisch werk in organisaties die je in je dagelijkse praktijk kunt gebruiken voor jezelf en voor je organisatie. Daarnaast beschik je over nieuwe kennis en oefeningen die je gelijk kunt delen met collega’s in je organisatie. Kom naar deze leergang en neem de organisatievragen mee die jij tegenkomt en kijk samen naar de kern van de organisatie vraagstukken van je mede deelnemers. Kijk voor meer informatie:
Add a comment...

Post has attachment
Als onderzoeker haal ik geen oude koeien uit de sloot maar zet ik oude koeien op stal. Oude problemen willen graag gezien worden en gewaardeerd voor de waarde die ze hebben vertegenwoordigd. Oude problemen beëindig je met respect. Het mooie is dat het oude zich laat zien in onverwerkte organisatie- / onderzoek vragen. Onderzoek gaat daarom ook vaak over de wortels van gedragingen en patronen waar uw organisatie last van heeft.
Add a comment...

Post has attachment
Door zelf te ervaren hoe het is om op de werkplek van de ander te zitten, te zien en ervaren wat de ander ziet en ervaart op zijn of haar plek met zijn of haar taken en verantwoordelijkheden. Op deze wijze leer je veel over de ordening in de organisatie. Als de ordening niet gerespecteerd wordt zie en voel je dat zelf terug in de dynamieken tussen mensen of afdelingen in de organisatie-opstelling.
Add a comment...

Post has attachment
Als coach kijk ik mee hoe u uw eigen zelfsturend en oplossend vermogen aanboort om het nog beter te benutten. Hoe u uw positie in neemt in uw werk. Mijn vorm van coachen vraagt van u een actieve houding. Het zet u aan tot het nemen van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor uw zelf, zodat u uw krachten en potentieel benut om dát te bereiken wat u wilt bereiken.
Add a comment...

Post has attachment
In de snel opvolgende transities komen medewerkers en teams vaak onder werkdruk te staan. Ze zijn vaak loyaal aan het oude (het bekende) en disloyaal aan het nieuwe (het onbekende), dat wat ze nog niet onderzocht hebben. Maar hoe kun je dit verder onderzoeken? Één van de belangrijke organisatietools die ik ze leer, is het leren gebruik maken van de tool organisatie-opstelling. Met deze tool kunnen ze snel de dynamieken tussen mensen en tussen teams in de organisatie voor zichzelf inzichtelijk maken. Wil je leren hoe je dit doet? Kijk dan op bijgevoegde link:
Add a comment...

Post has attachment
Wil jij jouw passie en talenten kan inzetten en overbrengen op jouw werkomgeving? Wil je vanuit actie uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen voor zaken die je tot de kern, waardevrij, herkent en erkent in hoe ze op jou of jouw organisatie afkomen. Durf jij te kijken en handelen naar wat er nu is?
Add a comment...

Post has attachment
Prachtige gezamenlijke inzichten maken mijn werk zo waanzinnig interessant en mooi om te doen. Dat geeft mij heel veel positieve energie. Elke klant is daarom erg waardevol. Zij maken de verdere ontwikkeling van mijn werk mogelijk.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded