Profile cover photo
Profile photo
DYatie ABakar
35 followers -
Kalam D'Yatie
Kalam D'Yatie

35 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Pengalaman ke Kecemasan Hospital
Dua minggu lepas, si adik tiba-tiba semput teruk. Maksud aku, teruk dari sebelum ni. Pagi tu ayah nya yang perasan dada dia berombak laju, lepas tu masa dia tarik nafas di bahagian leher tu ke dalam. Tetapi, dia elok je tidur. Tak nampak macam seorang yang ...
Pengalaman ke Kecemasan Hospital
Pengalaman ke Kecemasan Hospital
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Bila Sesuai Nak Ambil Takaful?
Soalan ni ramai yang tanya. BILA MASA YANG SESUAI NAK AMBIL TAKAFUL? Ada yang merasakan diri masih sihat. Ada yang merasakan diri masih muda.  Sebenarnya, masa yang sesuai untuk ambil takaful perubatan adalah ketika diri masih SIHAT . Ye, sihat. Takaful buk...
Bila Sesuai Nak Ambil Takaful?
Bila Sesuai Nak Ambil Takaful?
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Resepi Pizza Wraps Tuna
Gitu tajuknya. Hahaha. Al kisahnya kakak office lah yang ada buat benda alah ni kat office untuk breakfast. Teruja pula, sedap. Makanya merajinkan diri lah buat sendiri kat rumah. Simple je uols. Masak yang tak simple tu adalah sangat jarang dibuat oleh si ...
Resepi Pizza Wraps Tuna
Resepi Pizza Wraps Tuna
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Percutian Bajet Best di Pangkalan Balak
Gambar macam tak cukup tapi nak share juga cerita cuti bajet tepi laut nih. Hehe. Sebab kami so far puas hati sangat lah. Alhamdulillah, syukur dapat menikmati keindahan alam dan spend time bersama dengan kawan-kawan. Unplanned sebenarnya, dan terima kasih ...
Add a comment...

Post has attachment
GSC Premiere Class, MyTown
Semenjak tiba-tiba asyik tengok wayang nih, kitorang baru tahu yang ada 'bilik' wayang Premiere Class yang murah. Haha. RM13 je wak. Terkejut kitorang. Nak mahal dari itu, memang tak nak lah. Tak mampu. Sebab rasa macam baik lah guna duit tu pergi makan ika...
GSC Premiere Class, MyTown
GSC Premiere Class, MyTown
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Review Filem: Munafik 2
Minggu lepas kitorang suami isteri berkesempatan tengok filem Munafik 2. Aku memang minat betul cerita seram ni. Haha. Bila baca review orang yang dah tengok filem ni, makin terkinja-kinja aku nak tengok. Bahaha. Munafik 2 ni of course kesinambungan dari fi...
Review Filem: Munafik 2
Review Filem: Munafik 2
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Pelan Hibah Terendah
Alhamdulillah, ramai yang ambil tahu tentang hibah. Ramai yang ambil kisah tentang kesayangan yang mungkin ditinggalkan lebih awal. Lebih bangga bila ada anak muda seusia 20 tahun juga turut ambil tahu tentang hibah. Dan, berminat untuk mencarum. Secara bah...
Pelan Hibah Terendah
Pelan Hibah Terendah
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Apakah itu HIBAH?
Aku rasa ramai yang dah tahu akan hibah ni. Kan? Ramai juga di kalangan kawan-kawan dah buat hibah sebagai persediaan akan datang. Kalau kita tengok di Facebook, pelbagai kisah yang melibatkan pembahagian harta bila ahli keluarga meninggal dunia tanpa menye...
Apakah itu HIBAH?
Apakah itu HIBAH?
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Review Filem: SKYSCRAPER
Hari tu kitorang suami isteri pergi tengok filem SkyScraper. Sejujurnya bab cerita omputih semua ni, Lee lah yang ajak. Aku akan teruja ajak tengok wayang cerita omputih bila ada ada cerita hantu je. Kah! hahaha selit sikit lahhhh   Dan, selalunya tak menge...
Review Filem: SKYSCRAPER
Review Filem: SKYSCRAPER
kalamdyatie.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Beef Lasagna Sedap di Bandar Sri Permaisuri
  Beef Lasagna Sedap | Alhamdulillah, rezeki kitorang dari Yt.Kitchen. Sejak kitorang buat mini pack ni laju juga dapat order. Yelah, aku pun faham situasi beli makanan dengan harga lebih dari RM10. RM10 tu orang kata accetable lagi untuk makan seorang. Kan...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded