Profile cover photo
Profile photo
Alexandru Alin Persa
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Lovitura pentru Android? Care este pretul noului iPhone 5C? 

Sa fie colorat, sa fie mai ieftin, dar sa fie iPhone. Este visul celor care-si doresc un telefon destept, cu marul muscat pe carcasa, iar Apple pare in sfarsit pregatit sa le implineasca visul, evident cu profit.

Apple pregateste un nou iPhone care sa tina piept invaziei Androizilor - adica vrea sa-i invinga pe coreenii de la Samsung, cu armele lor.
A ramas putin peste o luna pana cand seful Apple va dezvalui noutatile despre noul iPhone. Iar internetul pleaca urechea la zvonurile care vin din China: Apple ar putea lansa in toamna nu unul, ci doua iPhone. Unul actualizat, 5S, si o versiune mai ieftina, 5C. Care e logica?
Dan Dragomir, computerblog.ro: "Vanzarile smartphone-urilor de top stagneaza. Singurele care cresc sunt cele ieftine. Cel mai probabil va fi colorat. Asa va arata, dupa cum Sony a experimentat deja si Nokia cu Lumia."
Pe internet au aparut deja imagini cu carcasa noului telefon, dar si ale cutiei, dintr-un plastic lucios.
Andrei Girbea, ultrabookreview.com: "Daca va fi ieftin, undeva se va face rabat. Depinde unde se va face rabat, la hardware, la viteza, la constructie, la calitate."
Pretul mai mic vine de la carcasa ieftina din policarbonat, adica plastic dur. Pana acum iPhone 4 si 5 au fost construite din sticla, respectiv aluminiu, dar batranul 3GS era tot din plastic.
Apple a pierdut deja sefia vanzarilor de aproape un an. Unul din trei smartphone-uri vandute e de la Samsung - cat toti ceilalti patru producatori din top pusi la un loc. Are zeci de modele cu Android si doar S4 are... 4 variante pe piata. S4 mini este varianta mai ieftina: procesor si ecran mai slab intr-o carcasa mai mica.
Andrei Girbea: "Mai avem HTC One Mini, la fel este versiunea mai mica a flagship-ului HTC. Cam aceeasi reteta a fost aplicata si aici. Un ecran mai mic si rezolutie mai mica."
Cine vrea un Android, are de ales intre mii de modele si diagonale de la 2,8 pana la 7 inch. Cu preturi de la 100 pana la 700 de dolari. Pe cand iPhoneul vine in doua variante, de 3,5 si 4 inch.
Ce inseamna ieftin pentru un iPhone? Analistii estimeaza un pret 1800 - 2000 de lei, cu 1000 de lei sub un iPhone 5 nou, cumparat azi.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded