Profile cover photo
Profile photo
sneeuwklassen 2015
18 followers
18 followers
About
Posts

Post has attachment
Foto's van ons dagje in Werfenweng! Nog een keertje genieten...
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-19
29 Photos - View album

Post has attachment
Zoals beloofd... de foto's van de afscheidsavond in de Amarenabar!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-19
53 Photos - View album

Vandaag zitten we aan onze laatste sneeuwklassendag... Ooooohhhh... Een dagje Werfenweng en dan vanavond de bus in richting Neerpelt. De foto's van de afscheidsavond en het skiën in Werfenweng volgen de komende dagen! Hopelijk hebben jullie de verhalen goed gevolgd en hebben ook jullie er een beetje van genoten! Wij als begeleiders vonden het weer een voorrecht om met deze toffe groep leerlingen een weekje samen te leven en plezier te maken! Bis nächtes Jahr!

De afgelopen dagen hebben wij les gehad van een stel super coole monitoren van het AXION-team.
Ze hebben de beginners leren skiën en de gevorderden beter gemaakt, daarom verdienen ze het om even in de spotlight te staan!
Ieder van hen heeft een eigen manier van lesgeven; ze zijn allemaal zeer vriendelijke en weten van elke les een avontuur te maken!
Ze kunnen perfect inschatten wanneer we klaar zijn voor de moeilijkere pistes, dus zijn er weinig ontevreden leerlingen.
GO AXION-TEAM!!!

Lucas - Fausto - Menno - Bob - Brent (3E)
Commenting is disabled for this post.

BEST CLASS OF SANKT-MARTIN

Om 19u40 verzamelden wij voor ons hotel 'Alpenhof'. De avondactiviteit 'Best class of Sankt-Martin' ging immers met heel het derde jaar door in MoaWirt, de plaatselijke parochiezaal.
Deze activiteit bestond uit 6 opdrachten en een leuke afsluiter van de leerkrachten.
Een opdracht was het catwalk-lopen, eerst de jongens, daarna de meisjes. Bij de jongens won Dries (3A), bij de meisjes was dat Eline (3D).
Een andere opdracht was dat we verschillende foto's van de school op de plattegrond moesten plaatsen.
Bij de volgende opdracht moesten 5 leerlingen een spreekwoord uitbeelden dat de rest dan moest raden.
Voor de voorlaatste opdracht moest elke klas 1 jongen en 2 meisjes sturen. Deze leerlingen moesten dan met 2 stoelen van de ene kant van de zaal naar de andere kant en terug geraken.
Bij de laatste opdracht moesten 5 leerlingen van elke klas zo snel mogelijk skispullen aan-en uitdoen. 
Na deze laatste opdracht was er een verrassingsact van de leerkrachten. Tijdens deze act hebben de vrouwelijke leerkrachten meneer Loenders eens beetgenomen: hij werd vol gesmeerd met scheerschuim! Heel grappig!
Hierna werd de winnaar bekend gemaakt: klas 3A!!!
Na deze energievolle activiteit ging iedereen naar zijn bedje om de dag erna weer om 7u30 paraat te staan... voor weer een leuke dag! 

Michiel - Michiel - Max - Giel - Jo (3D)
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Foto's woensdag 11/2
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-02-12
45 Photos - View album
Commenting is disabled for this post.

DAGVERSLAG 10/2/2015

We werden zoals gewoonlijk om half acht gewekt door de leerkrachten. We kregen een half uurtje de tijd om in de gezamenlijke eetzaal te zijn voor het lekkere ontbijt. Daarna moesten we pennenzak en papieren nemen, want de les wiskunde ging beginnen! We kregen extra oefeningen op vergelijkingen onder het alziend oog van mr. Eertmans. Na de les moesten we onze skikleren aandoen en de pret kon beginnen met onze toffe monitoren. Je ziet al veel vordering bij de meeste leerlingen.
Na onze twee uur skiles in de voormiddag gingen we weer lekker eten in de MoaAlm. Ze verwenden ons met smakelijke croque monsieurs. Het was kamperen voor extra croqueskes. Van de monitoren moesten we een kwartiertje vroeger beginnen omdat ze een verrassing hadden: après-ski met een mobiele dj en sneeuwballengevecht. 
Na de après-ski kregen we in Alpenhof een vieruurtje. Toen was het weer even gedaan met de pret… De lessen aardrijkskunde en geschiedenis onder leiding van mr. Hendriks gingen van start. Van inspanning krijgen we natuurlijk honger. Mmmm, fishsticks en aardappelen met een lekker dessert. 
Deze mooie dag werd afgesloten door de ‘Best class of Sankt-Martin’ in de MoaWirt. Het was een fijne, maar zware avond en we konden wel wat slaap gebruiken. We lagen een beetje later in ons bed, maar de oogjes vielen snel dicht…

Ward – Lander – Jelle – Steven – Bjarne (3E)
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Verslag avond van de monitoren 9 februari 2015

Ambiance! Dat was deze avond zeker aanwezig. De skimonitoren hadden een leuke avond met enkele opdrachten in elkaar gestoken voor de leerlingen van Edelweiss en Verena. Het was een competitie tussen de jongens en de meisjes die heel fanatiek gespeeld werd. De eerste opdracht was dat één jongen en één meisje letterkoekjes moesten eten wanneer ze het woord "formidable" hoorden in het het liedje 'Formidable' (heel vaak dus). De meisjes wonnen deze opdracht. De volgende opdracht was de limbo. Meneer Eertmans en mevrouw Winters deden ook hun best, de stok ging lager en lager en ook deze keer wonnen de meisjes. Tussendoor riepen we geregeld: "Ambiance!", wanneer een skimonitor zijn arm ronddraaide. De derde opdracht was het raden van liedjes die vertaald waren in het Nederlands. De klassiekers "Wake Me Up" van Avicii en "Happy" van Pharrell Williams waren natuurlijk niet te missen. De meisjes en de jongens wonnen hierbij een punt. Maar het zag er toch nog altijd niet goed uit voor de jongens en als ze nog wilden winnen, moesten ze echt hun beste beentje voorzetten. Dit konden ze proberen met de volgende opdracht: er werd een liedje opgezet en wanneer de muziek gestopt werd, moesten ze zo goed mogelijk in de maat blijven. Bij deze opdracht konden beide groepen veel punten verdienen, maar de meisjes deden het alweer beter. Daarna dansten we de polonaise en vervolgens werd de winnaar bekend gemaakt: de meisjes versloegen de jongens met 10-5. De meisjes mogen nu nog een tegenprestatie verwachten van de jongens. Dus hou jullie maar klaar.

Tine - Emma - Michelle - Iris - Anna (3A)
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
HET LEVEN ZOALS HET IS…

Sankt-Martin is een dorpje in Oostenrijk. Het dorp leeft van het toerisme en daarom zijn er ook veel hotels en gastenhuizen te vinden. Jaarlijks zijn er meer toeristen dan de bevolking zelf.
In de winter is het hier heel koud en dit brengt ook meestal een halve meter sneeuw met zich mee. Wij zijn naar buiten gegaan voor interview met een van de bewoners en om mooie beelden te maken van Sankt-Martin onder de sneeuw.
Dit hebben we uit het interview gehaald:
Al ligt er elke winter een hoop sneeuw, niet alle inwoners gaan elke dag graag skiën. De inwoner vertelde ons dat als er veel sneeuw ligt, dat hij zijn dag dan vult met het ruimen van de sneeuw. Ook zoals wij hebben meegemaakt, gaan de skipistes dicht bij hevige sneeuwval.
Laura en Isabel wilden graag weten of de meeste inwoners dan een sneeuwscooter hebben om zich te vervoeren. Het antwoord is uiteraard nee, voor kleine afstanden gaan ze gewoon te voet, voor langere met de auto.
Als de zon dan wel schijnt, in de zomer, ligt er geen sneeuw. Dan gaan veel inwoners zwemmen in het meer bij de skipiste. Al regent het natuurlijk ook af en toe in de zomer, net als bij ons in België.
Kortom, een vakantiebestemming om zeker aan te raden.
Onze laatste vraag was: ‘Can we take a picture with you?’

Laura – Flo – Isabel – Hanne (3E)
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Alle foto's van dinsdag 10/2
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Dinsdag 10/2
60 Photos - View album
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded