Profile cover photo
Profile photo
Simona Tache
6,794 followers
6,794 followers
About
Posts

Post has attachment
Diverse afecțiuni avem cu toții. Și eu am. Și, totuși, nu m-a definit nimeni, niciodată, în funcție de vreo boală. Pentru că suntem oameni, nu boli, iar asta trebuie să înceapă să devină valabil și pentru aceia dintre noi care sunt afectați de suferințe psihice. De mâine, dacă s-ar putea.
Iar, dacă nu o să se poată de mâine, o să avem foarte multă răbdare și o să tot deschidem discuția. Eu, cel puțin, o s-o fac. Astăzi, de exemplu, vă povestesc din nou despre schizofrenie. 🙂
Add a comment...

Post has attachment
Când vă e greu, cine vă e cel mai aproape? Sunteți susținuți mai mult de femei sau mai mult de bărbați? Da, știu, aveți prieteni de ambe sexe și toți vă susțin. Dar acum gândiți-vă la lucruri concrete. Eu m-am gândit bine de tot și răspunsul meu e “Categoric, m-au ținut de mână întotdeauna mai mult femeile decât bărbați”. Pentru că așa suntem: mai implicate și mai reziliente, mai empatice și mai curajoase.

Mai multe în text, unde o să anunț și o campanie Farmec, care promovează solidaritatea între femei. (P)
Add a comment...

Post has attachment
Ce superstiții mai au oamenii. Confesiuni ale cititorilor la care o să vă distrați, evident.
Add a comment...

Post has attachment
Sunt momente când toată lumea aflată la coadă la casa unui supermarket știe ce gândește toată lumea. Unul dintre ele e când șirului de domni și doamne cu coșuri pline de borș, cartofi, pâine, lapte, pempărși și câte și mai câte i se adaugă un tip care pune pe bandă doar o sticlă de vin și o cutie de prezervative. Aia e clipa în care absolut toți cei de la coadă știu perfect ce gândesc toți ceilalți. Parcă și auzi dialogul mut care se înfiripă instantaneu:
– Ține o să facă sex în seara asta, ține, ține?, ar vrea să întrebe casierul.
– În orice caz, nu domnu’ cu borș, șase kile de cartofi și…
Add a comment...

Post has attachment
Momentul ăla în care pisica obsedată de curățenie te face nespălat fără ocolișuri, începând să te lingă, e priceless. Tradus în comportament uman, acest obicei ar presupune să umblăm cu un lighenaș și un șomoiog după noi și să ne apucăm să-i spălăm, fără preaviz, pe toți ăia care ni se pare că sunt cam împuțiți. Cum ar fi ca, la o sindrofie, să apară gazda în living cu lighenașul, și, strâmbând din năsuc sugestiv, să-i ceară unui invitat să se descalțe sau să-și ridice brațul, ca să-l împrospăteze la subsuoară? Sau… nu știu, la Ofițerul Stării Civile, să scoată mireasa un cârpoi umed din poșetă și…
Add a comment...

Post has attachment
Citeam cum a primit Oana replica "Nu discut cu femeile" de la un bodyguard și mi-am amintit de acest topic cu istorioare misogine de pe la noi, relatate cu umor.
Add a comment...

Post has attachment
Eu și o colegă, pe messenger, într-o seară.
Add a comment...

Post has attachment
Dacă femeile s-ar purta ca în pictoriale, așa ar arăta viața lor.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
În curtea școlii unui sat de lângă Dunăre, copiii învață difuzia. Experiențial, adică #asacumtrebuie. Cu lapte și colorant alimentar, împreună cu profa lor de fizică și chimie, Antoneta Împușcatu, care e și directoarea școlii. Primele două lucruri pe care le-a făcut, după numirea pe post, au fost să desființeze cancelaria și “intrarea profesorilor”. Iar, ca să țină pasul cu elevii, a făcut deja trei facultăți. Am scris povestea ei pe blog. (p)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded