Profile cover photo
Profile photo
Rushda Adiba
9 followers
9 followers
About
Posts

Post has attachment
Anak tidak suka makan sayur
Assala mualaikum. Sayur-sayuran bukan sesuatu yang sinonim dengan anak-anak secara amnya. Ramai anak kecil yang tidak suka makan sayur-sayuran dan tabiat ini diteruskan sehingga meningkat usia mereka. Bagaimana caranya untuk mengubah tabiat ini? Walaupun su...
Add a comment...

Post has attachment
Siapakah kamu sebenarnya
Sayalah tukang masak. Mereka lapar, Saya punya tanggungjawab untuk menyediakan, yang terbaik agar mereka kenyang. Sayalah jururawat. Mereka perlu bantuan untuk bersiap, Saya punya tanggungjawab agar mereka sentiasa bersih dan tampak kemas. Sayalah doktor. M...
Add a comment...

Post has attachment
Counting days
Ya, mengucapkan sayonara, selamat tinggal itu sedih. Pedih untuk diucapkan. Terasa berat hati ini, cuma mampu memujuk bahawa banyak boleh diterokai apabila menjejak kaki ke tempat baru. Tiga bulan lebih di Hospital Sultanah Bahiyah, banyak yang aku belajar,...
-The Beginning Of An End-: Counting days
-The Beginning Of An End-: Counting days
kerpuk-kualiful.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Posting #2: Hospital Sultanah Bahiyah
Assalamualaikum Semester 7 baru bermula. Mula rindu nak masuk lecture class, dapat assignment, balik bilik layan korea 2 3 round.. ='( Tapi la ni dok tengah praktikal kat Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar. Kali ni praktikal outpatient, selama 6 minggu. ...
Add a comment...

Post has attachment
Posting #1: HKL
Assalamualaikum Lama benau x lalu lalang di sini. Ihiks Transition dari alam FYP nak ke alam praktikal menyekat keinginanku untuk datang ke sini. Alhamdulillah.. Sebenarnya dah 2 bulan praktikal di Hospital Kuala Lumpur (HKL). Cepat masa berlalu.. Sedar tak...
Add a comment...

Post has attachment
Sahabat 6 Semester
Assalamualaikum.. Meniti hari, detik demi detik Semester 6 rupanya kini. Bermakna ini semester terakhir bersama kalian Hidup sebagai 27 orang rakan. Sangat variasi. Assignment, ward round, gosip bersama. Semester terakhir beriadah bersama Semester terakhir,...
Add a comment...

Post has attachment
Dilema lepasan SPM: Asasi atau Matrikulasi?
Assalamualaikum.. Ramai yang masih keliru mengenai Asasi dan Matrikulasi Apa perbezaan kedua-dua pengajian ini? Siapa yang boleh apply for Asasi dan Matrikulasi? Terbuka kepada lepasan SPM Apa persamaan Asasi dan Matrikulasi? Kedua-duanya merupakan pengajia...
Add a comment...

Post has attachment
Nutrition/Pemakanan VS Dietetik
Assalamualaikum.. Ada yang masih keliru apa perbezaan course Nutrition/Pemakanan dan course Dietetik.  Apa yang ingin dikongsikan hanyalah berdasarkan sedikit sebanyak pengetahuan dan pengalaman hamba. Nutrition dan Dietetics merupakan course yang berkait r...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Dietetik Semester 5
Assalamuaikum.  Lama tak menjenguk, memang krik krik krik ja kat sini Hahaha...  nak tahu cerita semester 5 ni? Dah masuk Tahun 3, rasa macam x pecaya ja..cepat gilass masa berlalu tapi yang pasti, dah kurang melatah dengan lambakan kerja dan pandai susun l...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded